Αντοχή στο τρέξιμο: ποιο είναι το μυστικό;

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, καλύπτουν τις ανάγκες κάθε δρομέα

Share

Όσο προπονούμαστε για τους διάφορους αγώνες και μαραθωνίους που οργανώνονται αυτό το χειμώνα, τόσο ψάχνουμε και τους καλύτερους «συμμάχους» για να αποδώσουμε τα μέγιστα.
Εμείς που ασχολούμαστε συστηματικά με το τρέξιμο, γνωρίζουμε πόσο απαραίτητοι είναι οι ηλεκτρολύτες στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες, παρακολουθούμε όμως συνεχώς και νέες μελέτες για την υγεία και το fitness γιατί, όπως κάποτε θεωρούσαμε ότι το πολύ νερό είναι αρκετό μέχρι που… «ανακαλύψαμε» τους ηλεκτρολύτες, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να αναζητάμε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε επιδόσεις μας αλλά και προσφέρουμε την κατάλληλη προστασία στο σώμα μας που καταπονείται από την έντονη άθληση.

Για πραγματικά καλά αποτελέσματα, λοιπόν, το καινούργιο «μυστικό» είναι να δώσουμε στον οργανισμό μας όχι μόνο τους ηλεκτρολύτες που αποβάλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες που εξασφαλίζουν ότι οι μύες, το νευρικό αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα θα λειτουργούν φυσιολογικά στις – συχνά αντίξοες – συνθήκες κατά τις οποίες τρέχουμε. Ο Πρωταθλητής Μεσαίων Αποστάσεων Κώστας Νακόπουλος τονίζει: «πριν από κάθε προπόνηση, αλλά και καθημερινά, φρόντιζε να εκτοξεύεις την ενέργειά σου λαμβάνοντας το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής», επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός έχει πολλαπλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.

Οι απαραίτητοι ηλεκτρολύτες για κάθε δρομέα είναι, όπως γνωρίζεις, το μαγνήσιο που συμβάλλει στη σύνθεση πρωτεϊνών, το κάλιο, που προστατεύει τους μύες που επιβαρύνονται και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και το νάτριο που, ειδικά αν τρέφεσαι τόσο προσεκτικά όσο αθλείσαι και έχεις ελαττώσει το αλάτι, είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεται εξίσου ένας δρομέας: η βιταμίνη C, με το κολλαγόνο που περιέχει συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των οστών που καταπονούνται με το καθημερινό τρέξιμο, ενώ θωρακίζει, συγχρόνως, το ανοσοποιητικό, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις προπονήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και άσχημες καιρικές συνθήκες το χειμώνα. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται συχνά από την υπερ-προπόνηση. Ακόμα, οι βιταμίνες Β3, Β5, Β6, Β 12 και βιοτίνη συμβάλλουν αποτελεσματικά στην παραγωγή ενέργειας, ενώ βοηθούν το σώμα να διατηρεί την αντοχή του και να ανταπεξέλθει χωρίς να κουραστεί υπερβολικά.

«Χωρίς να ιδρώσεις δεν βελτιώνεσαι», λέει ο Κώστας Νακόπουλος και επειδή όλοι το έχουμε δει αυτό στην πράξη, δεν ξεχνάμε πως οι ηλεκτρολύτες αλλά και οι περισσότερες βιταμίνες αποβάλλονται εύκολα με τον ιδρώτα και τις σωματικές εκκρίσεις, ακόμα και με την αναπνοή, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να προσέξουμε όχι μόνο την πηγή από την οποία θα τους αναπληρώσουμε, αλλά και την περιεκτικότητα και τους συνδυασμούς συστατικών του συμπληρώματος που θα επιλέξουμε.

Μια πολύ καλή πρόταση είναι οι Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B, C, E της Lanes με πολύ πρωτοποριακή σύνθεση, σχεδιασμένοι για αθλητές που ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα στις επιδόσεις τους αλλά και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού τους μακροπρόθεσμα, κάτι που συχνά ξεχνάμε επιβαρύνοντας το σώμα μας με υπερβολικά έντονη γυμναστική.
Για κάθε σκληρή προπόνηση χρειαζόμαστε και «ισχυρή» ενίσχυση, που μόνο ένα συμπλήρωμα πλούσιο σε μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο αλλά και βιταμίνες Β, C και E μπορεί να προσφέρει.

Οι Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B, C, E της Lanes έρχονται πρώτοι στη μάχη των συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές, καθώς έχουν ιδανική περιεκτικότητα, μοναδικό συνδυασμό των παραπάνω συστατικών, πρακτική συσκευασία, ακόμα πιο πρακτική μορφή αφού διαλύονται στο μπουκάλι νερού που πάντα έχεις μαζί σου στην προπόνηση, εξαιρετική γεύση πορτοκάλι και μοναδική τιμή.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Ο απόλυτος σύμμαχός σου για το τρέξιμο κοστίζει μόνο 4,90€.

Αναζήτησε τους Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B, C, E της Lanes στα φαρμακεία ή μάθε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/products/categories/electrolytes.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παράδοξο των δρομέων
Πώς το τρέξιμο επηρεάζει τη ρύθμιση του σωματικού βάρους
Μαραθώνιος: Το διατροφικό φορμάρισμα
Το διατροφικό πλάνο της τελευταίας εβδομάδας πριν τον αγώνα για μέγιστη απόδοση.
Εσείς, τρώτε σωστά;
Δέκα απλά, διατροφικά βήματα για να πετύχετε τον στόχο σας και να είστε πάντα υγιείς.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο