Snack and Rolls

Ρολάκια από φύλο ρυζιού με «sashimi» σολομού, αβοκάντο & κινόα

Share

Ρολάκια από φύλο ρυζιού με «sashimi» σολομού, αβοκάντο & κινόα
Μερίδες: 2

Εύκολο και αρκετά εντυπωσιακό σνακ με πλούσια θρεπτικά συστατικά (φώσφορος, σίδηρος, μαγνήσιο, Ω3 λιπαρά οξέα).

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. σολομός φιλέτο
3 ½ κουτ. σουπ. κινόα κόκ. (ωμή)
4 τμχ. φύλλα ρυζιού (μέτρια)
1 μέτριο αβοκάντο (λεπτές φέτες)
50 γρ. ρόκα baby
150 γρ. ντοματίνια (σε τέταρτα)
Ανάλογο αλάτι/πιπέρι
1 κουτ. σούπ. άνηθος ψιλοκ.

Για το ντιπ μελόξυδου
2 ½ κου. σουπ. ξύδι από μήλο
1 κουτ. σουπ. μέλι
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας σε αναλογία 1 προς 3. Στραγγίζουμε τα υγρά της και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ρηχό σκεύος (ανάλογο για τον όγκο των φύλλων) προσθέτουμε χλιαρό νερό και μαλακώνουμε τα φύλα ρυζιού περνώντας τα μέσα από αυτό για μερικά δευτερόλεπτα. Τα στεγνώνουμε ελαφρά σε χαρτί και τα γεμίζουμε ανάλογα μοιράζοντας τα υλικά ισομερώς και κατά βούληση. Τυλίγουμε σε ρολά και σερβίρουμε με το ντιπ του μελόξυδου αφού προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τα υλικά του πολύ καλά.

Σημείωση: Πρόκειται για μια παρασκευή από ωμό ψάρι και η φρεσκάδα του θα πρέπει να αποτελεί μονόδρομο στην επιλογή μας. Το κόψιμο του θα πρέπει να είναι σε λεπτές φέτες και τo ντιπάκι του είναι απαραίτητο για το «ψήσιμο» και το δέσιμο των γεύσεων. Καλή σας όρεξη.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 785 / 392,5 kcal
Πρωτεΐνες: 42,8 / 21,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 62,88 / 31,44 γρ.
Λίπη: 42,5 / 21,25 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 82, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chicken protein
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με πλιγούρι, λεμονάτο πουρέ από ρεβίθια & σπανάκι
Summer smoothie
Smoothie με κεράσια, μπανάνα και γαρύφαλο
Power wrap
Wraps από πίτες ρεβυθιού με κινόα, μαύρη φακή, παστράμι & ταρτάρ αβοκάντο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο