Προσοχή στα αντιφλεγμονώδη

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο.

Share

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο. Τα αντιφλεγμονώδη κρύβουν τον πόνο χωρίς να διορθώνουν το πρόβλημα (διαβάστε προσεκτικά της οδηγίες) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ενός τραυματισμού, γιατί καθώς δε θα νιώθετε πόνο και θα συνεχίζετε μια δραστηριότητα που επιβαρύνει το πρόβλημα.
Επιπλέον, προκαλούν μια σειρά από σοβαρές παρενέργειες τις οποίες θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά. Αν λοιπόν νιώθετε έναν πόνο που επιμένει επισκεφθείτε ένα γιατρό (ιδανικά αθλητίατρο ή κάποιον που να έχει ανάλογες εμπειρίες) ή ένα φυσιοθεραπευτή και ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Η χρήση τους θα πρέπει πάντα να γίνεται μετά από τη συμβουλή ενός ειδικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρτοί διάδρομοι: Αλλάζουν και σε ποιο βαθμό το τρέξιμο;
Ερευνητές έκαναν τη σύγκριση ανάμεσα σε επίπεδους και κυρτούς διαδρόμους
Προπονηθείτε με μέτρο
Η πολύ σκληρή προπόνηση είναι ένα από τα συχνότερα λάθη, που κάνουν όσοι προσπαθούν να αυξήσουν την απόδοσή τους πολύ γρήγορα.
Καφεδάκι για τον…πόνο
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η καφεΐνη περιορίζει τον πόνο κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης και μάλιστα το φαινόμενο είναι εντονότερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες.
Back to Top