Προσοχή στα αντιφλεγμονώδη

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο.

Share

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο. Τα αντιφλεγμονώδη κρύβουν τον πόνο χωρίς να διορθώνουν το πρόβλημα (διαβάστε προσεκτικά της οδηγίες) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ενός τραυματισμού, γιατί καθώς δε θα νιώθετε πόνο και θα συνεχίζετε μια δραστηριότητα που επιβαρύνει το πρόβλημα.
Επιπλέον, προκαλούν μια σειρά από σοβαρές παρενέργειες τις οποίες θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά. Αν λοιπόν νιώθετε έναν πόνο που επιμένει επισκεφθείτε ένα γιατρό (ιδανικά αθλητίατρο ή κάποιον που να έχει ανάλογες εμπειρίες) ή ένα φυσιοθεραπευτή και ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Η χρήση τους θα πρέπει πάντα να γίνεται μετά από τη συμβουλή ενός ειδικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προπονηθείτε με μέτρο
Η πολύ σκληρή προπόνηση είναι ένα από τα συχνότερα λάθη, που κάνουν όσοι προσπαθούν να αυξήσουν την απόδοσή τους πολύ γρήγορα.
Χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά διατροφικά ερωτήματα
Η Ειρήνη Χριστάκη απαντά σε ερωτήσεις δρομέων
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Η ομάδα του RUNNER απαντά σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με την προπόνηση, την υγεία, τον εξοπλισμό, τη διατροφή και οτιδήποτε αφορά τη ζωή ενός δρομέα. Στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας στο [email protected] και οι ειδικοί του RUNNER θα λύσουν κάθε σας απορία.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο