Πλαζ «Φάνης Τσιμιγκάτος», Πάτρα

Δρομική όαση μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Πάτρας

Share

Μπορεί οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές διαδρομών για τρέξιμο, όμως τυχεροί πρέπει να αισθάνονται και οι κάτοικοι της Πάτρας καθώς πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης υπάρχουν μέρη που μπορούν να φιλοξενήσουν τις προπονήσεις τους. Τρέξαμε σε ένα από αυτά και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για μία περιοχή που απέχει περίπου 3 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας προς το βόρειο τμήμα της πόλης και περιλαμβάνει μία μεγάλη έκταση δίπλα στη θάλασσα.
Εκεί υπάρχει ένα μικρό πάρκο με δέντρα που εκτείνεται παράλληλα με την ακτή ανάμεσα στη θάλασσα και σε μία μεγάλη βαλτώδη έκταση. Η προσκείμενη παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες λουόμενους μιας και είναι η πλησιέστερη πλαζ στην πόλη της Πάτρας. Πολύ κοντά όμως βρίσκεται και το αθλητικό κέντρο της περιοχής με υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ και τένις (σημείο Α). Το συγκεκριμένο μέρος είθισται να φιλοξενεί κάθε χρόνο το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της περιοχής ενώ σχετικά πρόσφατα μετονομάστηκε σε Πλαζ «Φάνης Τσιμιγκάτος» στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου.

Η πρόσβαση
Η διαδρομή βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο (περίπου 15’ με το αυτοκίνητο) ενώ υπάρχει και χώρος για στάθμευση στη βόρεια πλευρά παράλληλα με την πλαζ (σημείο Β). Όσοι κινούνται με τη συγκοινωνία, η γραμμή 1 του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας κάνει στάση πολύ κοντά στη διαδρομή επί της Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου.

Η διαδρομή
Η διαδρομή στην οποία τρέξαμε κινείται ουσιαστικά πάνω στους δρόμους του πάρκου και συμπληρώνει μία απόσταση 2 χλμ. Είναι κυκλική και κινείται κυρίως σε χωμάτινους δρόμους ενώ ένα μεγάλο κομμάτι βρίσκεται κάτω από πεύκα που προσφέρουν αρκετή προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Εσωτερικά της διαδρομής, υπάρχουν κι άλλα μικρότερα μονοπάτια που δίνουν μία αίσθηση trail σε αυτούς που το αναζητούν, ή που θέλουν να προσθέσουν ποικιλία σε μία προπόνηση.

EXTRAS
+Κοντά στο κέντρο της πόλης
+Μαλακό και καλοστρωμένο έδαφος
+Παράλληλοι χώροι άθλησης
+Δυνατότητα για βουτιά στη θάλασσα

Δημοσίευση στο Runner 90, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη

*Ευχαριστούμε τον φίλο του περιοδικού Γρηγόρη Βουτσινά για την πολύτιμη βοήθεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέταλο Παναθηναϊκού Σταδίου
Τρέξτε στο πιο ιστορικό δρομικό πέταλο! Δίπλα απο το κέντρο της Αθήνας
Πάρκο Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας»
Ένα αστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα στο Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Περιβάλλων χώρος Ζαππείου
Τρέχοντας στο κέντρο της πόλης της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο