Άλσος Δικαστηρίων Ευελπίδων

Το άλσος της γειτονιάς, τρέχω δίπλα απο το κέντρο της Αθήνας

Share

Σε μία περιοχή της Αθήνας που δεσπόζει το Πεδίον του Άρεως υπάρχει ένα ακόμα άλσος για να εξυπηρετήσει αυτούς που θέλουν περισσότερη ησυχία. Πρόκειται για την έκταση που βρίσκεται πίσω από τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων το οποίο μπορεί να μην έχει τις διαστάσεις και την υποδομή που έχει το Πεδίον του Άρεως διαθέτει όμως μία ευχάριστη χωμάτινη διαδρομή για τις μικρότερες προπονήσεις σας και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Λίγα λόγια για το μέρος
Το άλσος Ευελπίδων πίσω από τα Δικαστηρία (Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) αποτελεί μία ανάσα για τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής. Αποτελεί συνέχεια του Πεδίου του Άρεως καθώς διακόπτεται με αυτό από την Πλατεία Πρωτομαγιάς η οποία βρίσκεται επάνω από την οδό Μουστοξύδη που βυθίζεται σε εκείνο το σημείο. Αν και δεν έχει εξωραϊστεί τα τελευταία χρόνια όσο και το Πάρκο του Πεδίου, παρουσιάζει και αυτό ενδιαφέρον για δρομικούς σκοπούς, διατηρώντας μάλιστα και κάποια πλεονεκτήματα όπως λιγότερο κόσμο, αποκλειστικά χωμάτινες διαδρομές αλλά και ορισμένα trail μονοπάτια για όσους επιθυμούν να μην αποχωρίζονται την αίσθηση του βουνού ακόμα και μέσα στην πόλη. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με διαδρομές στο Πεδίο μεγαλώνοντας σημαντικά τις αποστάσεις που μπορεί κανείς να καλύψει, προσθέτοντας έτσι ενδιαφέρον στην προπόνηση. Διαθέτει πολλά και ψηλά δέντρα που τις πρωινές ώρες προστατεύουν ικανοποιητικά από τις ακτίνες του ήλιου ενώ το χειμώνα συγκρατούν σθεναρά τις στάλες της βροχής.

Η πρόσβαση
Είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολο να φτάσει κανείς στο άλσος αφού βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Ευελπίδων λίγο πριν από τα Δικαστήρια. Συγκεκριμένα, ανεβαίνοντας τη λεωφόρο από την Αθήνα (π.χ Λ. Πατησίων), το άλσος βρίσκεται πριν από τα Δικαστήρια αμέσως μετά την κάθετη Λεωφόρο Μουστοξύδη. Χώρος για στάθμευση υπάρχει στους γύρω δρόμους ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Για όσους τώρα κινούνται με τη συγκοινωνία, αρκετά λεωφορεία σταματούν ακριβώς στο ύψος των Δικαστηρίων (035, 224 και 140 και το τρόλεϋ 15) που το συνδέουν με διάφορες περιοχές της Αθήνας. Η είσοδος στο άλσος γίνεται από την Πλατεία Πρωτομαγιάς από την πλευρά του Κτιρίου Αβέρωφ.

Η διαδρομή
Το άλσος διαθέτει δύο φαρδείς, παράλληλους χωμάτινους, κεντρικούς δρόμους που ουσιαστικά καλύπτουν σχεδόν όλο το μήκος του. Με βάση αυτούς και ξεκινώντας από την είσοδο, σχηματίζεται μία απλή κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 700 μ. Η διαδρομή ουσιαστικά ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο που συναντά κανείς με το που εισέλθει στο άλσος και διαγράφει έναν κύκλο περνώντας από το πίσω δρόμο. Σε όλο το μήκος της είναι χωμάτινη με το έδαφος, τουλάχιστον στα κεντρικά κομμάτια, να είναι ομαλό και ευχάριστο για τρέξιμο.

Εxtras
+ Γήπεδα τέννις και μπάσκετ
+ Ήσυχο περιβάλλον
+ Ανηφορικά κομμάτια για εκτέλεση ειδικών προπονήσεων
– Έλλειψη φωτισμού το βράδυ
– Περιορισμένες επιλογές διαδρομών

Δημοσίευση στο Runner νο. 59, στη στήλη Διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Νέας Σμύρνης
Ένα αγαπημένο δρομικό στέκι στα νότια προάστια!
Λόφος Λυκαβηττού
Τρέξιμο με θέα την Αθήνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο