Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Τρέξιμο στο κέντρο της πόλης της Αθήνας

Share

Σε μία περιοχή της Αθήνας με πολλή μεγάλη ιστορία, αφού αποτελούσε τη στέγη για τη φιλοσοφική σχολή του Πλάτωνα που λειτούργησε για 900 περίπου χρόνια στην Αρχαία Αθήνα, βρεθήκαμε αυτόν τον μήνα για να κάνουμε μερικά ακόμα ευχάριστα χιλιόμετρα. Η πυκνή βλάστηση, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, και τα καλοστρωμένα μονοπάτια ανάγουν το πάρκο της περιοχής, σε έναν ακόμα αρκετά αξιόλογο δρομικό προορισμό.

Λίγα λόγια για το μέρος
Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Αθήνας, πολύ κοντά στο κέντρο της, με μεγάλη ιστορία καθώς φιλοξενούσε στην αρχαιότητα τη φιλοσοφική σχολή που ξεκίνησε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος. Εκεί υπάρχει κι ένα πάρκο που επισκεφθήκαμε πρόσφατα στην προσπάθεια ανάδειξης νέων δρομικών προορισμών.
Το πάρκο εκτείνεται σε μία σχετικά μεγάλη έκταση (περίπου 60 στρέμματα) που χωρίζεται σε δύο τμήματα αφού κόβεται από έναν δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας (οδός Δράκοντος).
Το νότιο τμήμα στο οποίο κινείται η διαδρομή μας, διαθέτει καλύτερης ποιότητας χωμάτινα δρομάκια αλλά και μονοπάτια και συνήθως επιλέγεται συχνότερα από τους δρομείς. Διαθέτει ακόμα πολλά δέντρα, παγκάκια αλλά και μία αρκετά μεγάλη παιδική χαρά.
Το βόρειο τμήμα του διαθέτει δρόμους με αρκετό δρομικό ενδιαφέρον, αν και κάποιοι από αυτούς δεν είναι τόσο ομαλοί, ενώ στον χώρο θα βρείτε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κι ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η πρόσβαση
Το πάρκο της Ακαδημίας βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας λίγα μόνο μέτρα από τους σταθμούς του Μετρό «Μεταξουργείο» και «Στ. Λαρίσης» ενώ από τους κεντρικούς δρόμους που το περιβάλλουν (Λεωφ. Αθηνών, Λένορμαν και Λεωφ. Κων/πόλεως) διέρχονται αρκετά λεωφορεία από κάθε γωνιά της πόλης.
Για όσους κινούνται με δικό τους όχημα υπάρχει εύκολη πρόσβαση κυρίως από την Εθνική οδό (έξοδος Λεωφ. Αθηνών προς Αθήνα) αλλά και από το κέντρο.
Η στάθμευση στο σημείο είναι σχετικά άνετη κυρίως από την οδό Διονύσου όπου υπάρχει και μία κεντρική είσοδος (Α) αλλά και στους υπόλοιπους παρακείμενους δρόμους.

Η διαδρομή
Η διαδρομή του νοτίου τμήματος που τρέξαμε σχηματίζει ένα οχτάρι (βλ. χάρτη) και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χωμάτινους, πλατιούς και επίπεδους δρόμους. Σε αυτή τη διαδρομή που έχει μήκος 800 μ. μπορεί κανείς να τρέξει ελεύθερα αλλά και να εκτελέσει διαλειμματικές προπονήσεις αφού οι δρόμοι «τρέχονται» εύκολα ενώ δεν υπάρχουν απότομες στροφές και έντονες κλίσεις.
Στο πάρκο, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι, μονοπάτια και σκαλάκια που μπορούν να εμπλουτίσουν τις προπονήσεις σας και να τους προσδώσουν νέο ενδιαφέρον ενώ σίγουρα θα ιντριγκάρουν τους φίλους του trail running.

Extras
+Καλή ποιότητα εδάφους
+Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας
+Εύκολη πρόσβαση
+Εναλλαγές διαδρομών
-Έλλειψη φωτισμού τις νυχτερινές ώρες
– Μικρό συνολικό μήκος διαδρομής

Δημοσίευση στο Runner 64, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Τρέχοντας δίπλα στην ιστορία, στην παλιά πόλη της Αθήνας.
Δάσος Χαϊδαρίου
Πανέμορφο τοπίο για τρέξιμο στη Δυτική Αθήνα
Ασύρματος Αγ. Δημήτριος
Πράσινη ελπίδα – τρέχουμε στη νότια Αθήνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο