Πάρκο Αη Γιώργη, Τρίκαλα

Δρομικός… παράδεισος! Μέσα στην πόλη των Τρικάλων

Share

Όσοι είχαν την τύχη να το επισκεφθούν για την προπόνησή τους, το έχουν στο μυαλό τους ως το ιδανικό μέρος για τρέξιμο. Το πάρκο του Άη Γιώργη στην πόλη των Τρικάλων αποτελεί ένα πάρκο – υπόδειγμα που καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες δρομείς και περιπατητές στο ειδικά διαμορφωμένο για άσκηση περιβάλλον του. Αν βρεθείτε στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας μην ξεχάσετε να το επισκεφθείτε!

Λίγα λόγια για το μέρος
Αποτελεί μία έκταση που ξεπερνά τα 250 στρέμματα και που εδώ και 20 περίπου χρόνια προσφέρεται στους δημότες της πόλης των Τρικάλων, και όχι μόνο, για αθλητικές δραστηριότητες. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο με ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή για τρέξιμο, εκτάσεις με πράσινο, δέντρα, παγκάκια και σταντς για ξεκούραση, ενώ εντός του υπάρχει και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία έδωσε και το όνομα στο πάρκο. Επιπλέον, υπάρχουν γήπεδα τένις και μπάσκετ, παιδική χαρά, κολυμβητήριο αλλά και χώροι για διάφορες δραστηριότητες.

Η πρόσβαση
Το πάρκο βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο των Τρικάλων, στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Το γεγονός ότι απέχει μόλις 1 χλμ. από το κεντρικό Στάδιο των Τρικάλων οδηγεί πολλούς δρομείς να συνδυάζουν την προπόνησή τους στους δύο αυτούς χώρους. Φυσικά, στους δρόμους του πάρκου υπάρχει αρκετός χώρος για να σταθμεύσει κανείς το όχημά του. Η κεντρική του είσοδος βρίσκεται επί της οδού Ριζαρίου (Α) ενώ υπάρχει και δεύτερη είσοδος από την οδό Οινουσών.

Η διαδρομή
Στο πάρκο υπάρχουν δύο σχεδιασμένες διαδρομές που πατούν πάνω στους ειδικά κατασκευασμένους διαδρόμους που προσφέρουν μαλακό και ασφαλές πάτημα. Η μεγάλη στροφή (μπλε) συμπληρώνει 980 μ. και κινείται περιμετρικά του πάρκου πάνω σε εξ ολοκλήρου καλοστρωμένους, χωμάτινους δρόμους, ενώ η μικρή (κόκκινη) έχει απόσταση 600 μ. και είναι ιδανική για διαλειμματικές προπονήσεις αφού είναι στρωμένη με ειδικό ταρτάν.

EXTRΑS
+ Ιδανική διαδρομή (έδαφος, απόσταση, χώρος)
+ Εξαιρετικό περιβάλλον
+ Φωτισμός τις βραδινές ώρες

Δημοσίευση στο Runner νο. 83, στη στήλη «Διαδρομές»

*Ευχαριστούμε τον φίλο του περιοδικού Αχιλλέα Χριστάνα για την πολύτιμη βοήθεια.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασιλικά Κτήματα, Τατόι
Επίγειος παράδεισος! Τρέξιμο στα βόρεια προάστια
Δάσος Χαϊδαρίου
Πανέμορφο τοπίο για τρέξιμο στη Δυτική Αθήνα
Πλαζ «Φάνης Τσιμιγκάτος», Πάτρα
Δρομική όαση μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Πάτρας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο