Λόφος Βύρωνα

Τρέξιμο στα Νότια της Αθήνας με θέα και βουνό και θάλασσα

Share

Μία από τις μικρές, νότιες κορυφές του Υμηττού αποτελεί τον επόμενο σταθμό του RUNNER στο ταξίδι του εντοπισμού ωραίων διαδρομών για τρέξιμο. Στο ύψος του Βύρωνα πολύ κοντά στην περιφερειακή Υμηττού υπάρχει μία μικρή κυκλική διαδρομή που τα είχε όλα: δέντρα, καλοστρωμένους δρόμους, μικρές ανηφόρες, μονοπάτια αλλά και μοναδική θέα.

Λίγα λόγια για το μέρος
Η διαδρομή που τρέξαμε βρίσκεται σε έναν σχετικά χαμηλό λόφο στο Βύρωνα απέναντι από το κοιμητήριο στην περιοχή «Αναπηρικά». Ο λόφος στον οποίο βρίσκεται η διαδρομή έχει αρκετά δέντρα στη βόρεια πλευρά του ενώ περιμετρικά του υπάρχει ένας καλοστρωμένος, κυκλικός δρόμος. Απέναντι από την είσοδο του λόφου βρίσκεται το στάδιο του Βύρωνα κι έτσι μπορεί κανείς να συνδυάσει τρέξιμο και ασκήσεις στο στάδιο με τρέξιμο στο λόφο.

Η πρόσβαση
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ κοντά στη λεωφόρο Καρέα που ενώνει τα νότια με τα βόρεια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην έξοδο για Βύρωνα. Φυσικά κανείς μπορεί να φτάσει και από το Βύρωνα και την Καισαριανή. Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξυπηρετούν καλύτερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ 224 (Καισαριανή – Ελ.Βενιζέλου), 203 (Καρέας – Ακαδημία) και 204 (Στρ. Σακέτ – Ακαδημία). Στην περιοχή υπάρχει και αρκετός χώρος για να σταθμεύσει κανείς το όχημά του απέναντι από την είσοδο του σταδίου.

H διαδρομή
Λαμβάνοντας ως αφετηρία το σημείο εισόδου (Α) που έχει την ευκολότερη πρόσβαση, αυτήν επί της λεωφόρου Αρχ. Αθηνών Χρυστοστόμου, η διαδρομή συνεχίζει δεξιόστροφα και ακολουθεί το μονοπάτι που για 50 περίπου μέτρα είναι ανηφορικό και βγάζει στο ανοικτό κομμάτι του λόφου. Εκεί, ακολουθεί το δρόμο που καλύπτει περιμετρικά την κορυφή και σχηματίζει μία κυκλική διαδρομή. Ο δρόμος αρχίζει να στενεύει και η διαδρομή να κατηφορίζει για να φτάσει και πάλι στο σημείο εκκίνησης. Η συνολική απόσταση είναι 850 μ. και το μεγαλύτερο της κομμάτι είναι πάνω σε καλοστρωμένο χωματόδρομο ενώ μόνο στο σημείο του ανηφορικού μονοπατιού στα πρώτα μέτρα της διαδρομής το έδαφος χρήζει λίγης προσοχής, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο (κόκκινο κομμάτι διαδρομής στο χάρτη). Το βόρειο κομμάτι της διαδρομής καλύπτεται από ψηλά δέντρα που κρύβουν τις ακτίνες του ηλίου, ενώ το νότιο είναι πιο εκτεθειμένο. Η διαδρομή αποζημιώνει όποιον αποφασίσει να την τρέξει αφού η θέα στο νοτιοδυτικό κομμάτι της είναι πραγματικά μοναδική με τη θάλασσα του Σαρωνικού κόλπου να απλώνεται μπροστά μας.

Extras
+ Μοναδική θέα
+ Εναλλαγές εδάφους και τοπίων
+ Καλή ποιότητα εδάφους
+ Εύκολη πρόσβαση και άνετος χώρος για στάθμευση (Β) απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα
– Έλλειψη φωτισμού
– Μικρό μήκος διαδρομής
– Δεν υπάρχουν βρύσες για νερό

Δημοσίευση στο Runner 49, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Σχολής Χωροφυλακής, Αμπελόκηποι
Ο «πνεύμονας» των Αμπελοκήπων, στο κέντρο της Αθήνας
Νέο πάρκο Κοζάνης
Ένας παράδεισος για τρέξιμο στη πόλη της Κοζάνης
Φασκομηλιά, Βουλιαγμένης
Τρέχουμε ανάμεσα σε λίμνη και σε θάλασσα στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο