Χαλικάκι, Ηλιούπολη

Ένα «μίνι» αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στη Νότια Αθήνα

Share

Ένας δήμος με παράδοση στον αθλητισμό, η Ηλιούπολη, έχει το δικό της μικρό αθλητικό κέντρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δρομείς της περιοχής. Το «Χαλικάκι», εκτός από στάδιο στίβου 6 διαδρομών με μαλακό ταρτάν, διαθέτει και ένα χώρο για όλους όπου μπορείτε κανείς να πραγματοποιεί τις μικρότερες κυρίως προπονήσεις του.

Λίγα λόγια για το μέρος
Το πάρκο ουσιαστικά καλύπτει μία έκταση στην οποία υπάρχει το στάδιο του στίβου αλλά και ένας κοινόχρηστος χώρος που αποτελείται από δέντρα, χαμηλή βλάστηση, μικρά πλακόστρωτα δρομάκια ιδανικά για περίπατο και μικρά τμήματα με χώμα, ενώ έχει ακόμα αρκετά παγκάκια, παιδική χαρά αλλά και όργανα γυμναστικής με ελεύθερη χρήση για όλους. Στον χώρο ακόμα υπάρχει ένα μικρό αμφιθέατρο ενώ αυτήν την περίοδο γίνονται εργασίες για την αναβάθμιση του χώρου. Βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή ενώ η θέα από το νότιο τμήμα του είναι μαγευτική.

Η πρόσβαση
Είναι εύκολο να φτάσει κανείς με το δικό το όχημα είτε από το κέντρο είτε από τα νότια προάστια. Κομβικό σημείο είναι η πλατεία Ανεξαρτησίας, αφού το πάρκο βρίσκεται πολύ κοντά στη συγκεκριμένη πλατεία. Από εκεί στρίψτε στην οδό Γράμμου (νότια πλευρά), και θα δείτε το Στάδιο στα δεξιά σας (μπείτε από την οδό Ευρυδίκης). Στο τέλος της οδού Γράμμου στρίψτε δεξιά και θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να σταθμεύσετε το όχημά σας.
Με τα μέσα μεταφοράς, οι γραμμές των λεωφορείων 206 (Αγ. Μαρίνα – Σταθμός Δάφνης) και 155 (Ελληνικό – Στ. Άλιμος – Αγ. Μαρίνα) κάνουν στάση στην πλατεία απ’ όπου θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγα μόνο μέτρα για να φτάσετε στο σημείο, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Η διαδρομή
Το μέρος μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο όμως έχει να σας προσφέρει αρκετές επιλογές. Εκτός λοιπόν από την… προφανή διαδρομή, δηλαδή εντός σταδίου, μπορείτε να τρέξετε είτε στην περιμετρική διαδρομή γύρω από το στάδιο (μπλε χρώμα που έχει μήκος ακριβώς 500 μ. και καλύπτεται κυρίως από πλακάκι και τσιμέντο είτε στο παρκάκι.
Η διαδρομή που τρέξαμε εμείς στο πάρκο (κόκκινο χρώμα) και σας προτείνουμε είναι κυκλική, έχει μήκος 550 μ. και πατά πάνω στο τσιμεντένιο μονοπάτι που υπάρχει, είτε σε χωμάτινα τμήματα του πάρκου. Ουσιαστικά ενώνει τα δύο τμήματα του πάρκου, το νότιο και το δυτικό, και κινείται περιμετρικά σε όλη την έκτασή του. Φυσικά μπορείτε να συνδέσετε τις δύο αυτές διαδρομές δημιουργώντας έναν κύκλο με περίμετρο 1.100 μ. (ενώστε τις δύο διαδρομές στα σημεία με τις κίτρινες διακεκομένες γραμμές).

EXTRAS
+Άνετο πάρκινγκ
+Διάφορες δραστηριότητες (όργανα γυμναστικής, παιδική χαρά για τα παιδιά, στίβος κ.α)
-Μικρές διαδρομές
-Στενά δρομάκια

Δημοσίευση στο Runner 70, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Χολαργού
Τρέχοντας σε έναν όμορφο χώρο πρασίνου πολύ κοντά απο το κέντρο της Αθήνας
Δασύλλιο, Πάτρα
Ένας πευκόφυτος λόφος κοντά στην καρδιά της πόλης της Πάτρας
Αθλητικές εγκαταστάσεις Παπασιδέρη, Κορωπί
Η χαρά του αθλητή. Ένα απο τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στην Ανατολική Αθήνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο