Ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Τρέχοντας δίπλα στην ιστορία, στην παλιά πόλη της Αθήνας.

Share

Συχνά αναφερόμαστε σε διάφορα όμορφα μέρη για τρέξιμο σε διάφορες περιοχές, ξεχνώντας την ομορφιά που κρύβει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας. Έτσι επιλέξαμε αυτή τη φορά να τρέξουμε σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στα σημαντικότερα μνημεία αλλά και στις πιο γραφικές γειτονιές της Αθήνας και πραγματικά απολαύσαμε την προπόνησή μας αλλά και την ξεχωριστή θέα.

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας που προσφέρεται τόσο για περίπατο όσο και για τρέξιμο αφού εκτός από τη μοναδική συντροφιά των αρχαίων μνημείων διαθέτει πλακόστρωτους δρόμους χωρίς αυτοκίνητα και αρκετό πράσινο κάτω από τον γαλάζιο αττικό ουρανό. Με μία βόλτα μπορεί κανείς να δει τον Παρθενώνα, τον λόφο του Φιλιπάππου, την Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο, το μουσείο της Ακρόπολης και να περιπλανηθεί σε δρόμους με μεγάλη ιστορία αλλά και σε γραφικές γειτονιές όπως την Πλάκα και τα Αναφιώτικα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας προορισμός όπου το τρέξιμο μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ευχάριστο αλλά και απαιτητικό.

Η πρόσβαση
Ο καλύτερος τρόπος είναι σίγουρα με το μετρό αφού ο σταθμός «Ακρόπολη» βρίσκεται πολύ κοντά στη διαδρομή μας. Επιπλέον, υπάρχουν και τα λεωφορεία που κάνουν στάση επί της Λεωφ. Αμαλίας στην αρχή της ∆ιονυσίου Αεροπαγίτου. Για όσους κινούνται με αυτοκίνητο τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα όσον αφορά τη στάθμευση καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, οπότε θα συνιστούσαμε να το αποφύγουν και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα.

Η διαδρομή
Η διαδρομή μας κινείται περιμετρικά του λόφου της Ακρόπολης, συνεχίζει γύρω από τον λόφο του Φιλοπάππου για να κλείσει έναν κύκλο 5 χλμ. Η συγκεκριμένη διαδρομή (με κάποιες μικρές παραλλαγές) χρησιμοποιήθηκε στον πρόσφατο αγώνα The Toc Merrython 2015.
Η διαδρομή μας, λοιπόν, ξεκινά από τη ∆ιονυσίου Αεροπαγίτου στο ύψος της συμβολής με τη Μακρυγιάννη (σημείο Α) και συνεχίζει πάνω σε αυτή ενώ στην οδό Ροβέρτου Γκάλι στρίβει αριστερά στον λόφο του Φιλοπάππου (σημείο Β) για να ακολουθήσει μία περιμετρική πορεία μέχρι να ολοκληρώσει έναν κύκλο και να φτάσει και πάλι στο σημείο που ξεκίνησε. Εκεί, στρίβει αριστερά στον πεζόδρομο (οδός Θεωρίας) όπου κατηφορίζει στο Θησείο γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης ενώ στρίβει αριστερά στον οδό Πρυτανείου (Γ) και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Στρατώνος για να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης (για την ακρίβεια λίγα μέτρα πιο μπροστά). Πατά πάνω σε πλακόστρωτο και άσφαλτο ενώ σε μεγάλο κομμάτι είναι ελεύθερη από οχήματα (αν και χρειάζεται λίγο προσοχή με τους δικυκλιστές).

Extras
+ Ευχάριστο περιβάλλον
+ Εναλλαγές τοπίου
– Περιορισμένη δυνατότητα εκτέλεσης πιο γρήγορων προπονήσεων
– Σκληρό έδαφος

Δημοσίευση στο Runner νο. 87, στη στήλη «Διαδρομές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιβάλλων χώρος Ζαππείου
Τρέχοντας στο κέντρο της πόλης της Αθήνας
Ασύρματος Αγ. Δημήτριος
Πράσινη ελπίδα – τρέχουμε στη νότια Αθήνα
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Τρέξιμο στο κέντρο της πόλης της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο