Ασύρματος Αγ. Δημήτριος

Πράσινη ελπίδα – τρέχουμε στη νότια Αθήνα

Share

Ένας χώρος που έχει περάσει πολλά όμως πλέον ανήκει στα χέρια των κατοίκων της περιοχής που τον προορίζουν για χώρο πρασίνου αποτέλεσε την τελευταία πρόταση του RUNNER για τρέξιμο στην πόλη. Ο Ασύρματος Αγίου Δημητρίου μπορεί για χρόνια να φιλοξενούσε… κεραίες για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΜΥ όμως σήμερα αποτελεί μία μικρή όαση για τρέξιμο και περπάτημα σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Ταυτόχρονα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ελπίδα των κατοίκων της πόλης για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερο πράσινο.

Λίγα λόγια για το μέρος
Ο χώρος του Ασύρματου ήταν για χρόνια ένα «απόρθητο» φρούριο για τους δημότες του Αγ. Δημητρίου καθώς δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στο εσωτερικό του ενώ ουσιαστικά φιλοξενούσε κεραίες επικοινωνίας. Τώρα πια που δεν εξυπηρετεί πλέον αυτό το σκοπό και μετά από μάχες των δημοτών, η είσοδος έχει ανοίξει και είναι ελεύθερη για όλους ενώ υπάρχει η διάθεση από την πολιτεία να μετατρέψει τον Ασύρματο σε έναν οργανωμένο χώρο πρασίνου που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή.
Ο χώρος είναι ακόμα αναξιοποίητος, είναι όμως κατάλληλος για βόλτα, είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, φιλοξενεί τρία γήπεδα, ένα ποδοσφαίρου, ένα μπάσκετ κι ένα τένις για όλο τον κόσμο, κι ακόμα ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά και μία παιδική χαρά.
Στο εσωτερικό όμως υπάρχουν και ορισμένες εκτάσεις που μπορούν να «αξιοποιηθούν» και από τους δρομείς. Η περιοχή είναι αρκετά «φτωχή» από δρομικούς χώρους ενώ η πλησιέστερη έκταση που θα μπορούσε κανείς να τρέξει είναι το άλσος της Ν. Σμύρνης που απέχει περισσότερο από 2 χλμ. από τον Ασύρματο.

Η πρόσβαση
Το γεγονός ότι έξω από τον ασύρματο υπάρχει στάση λεωφορείου κάνει πολύ εύκολη την πρόσβαση στο μέρος αφού αρκετά λεωφορεία περνούν από εκεί, τη στιγμή που απέχει σχεδόν 2 χλμ. από το σταθμό του μετρό της Δάφνης. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που σταματούν στη συγκεκριμένη στάση είναι το 131 από το σταθμό της Δάφνης, το 219 από το σταθμό της Καλλιθέας και το 816 από την περιοχή του Ταύρου. Για όσους τώρα σκοπεύουν να το επισκεφθούν με δικό τους όχημα, θα το συναντήσουν στο σημείο που ενώνονται οι δήμοι του Αγ. Δημητρίου και της Νέα Σμύρνης ανάμεσα στα νεκροταφεία των δύο αυτών περιοχών πολύ κοντά στη Λεωφόρο Αγ. Δημητρίου. Η στάθμευση των οχημάτων είναι σχετικά εύκολη αφού περιμετρικά υπάρχει αρκετός χώρος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και πολλές είσοδοι για το εσωτερικό του από όλες τις πλευρές.

Η διαδρομή
Η περίμετρος του Ασύρματου (όπου φυσικά υπάρχει δρόμος) μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, για την ακρίβεια ξεπερνάει για λίγο τα 800 μ., είναι όμως ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στην περιοχή για να τρέξει. Καλύπτεται από καλοστρωμένα και πλατειά χωμάτινα μονοπάτια και μικρά τμήματα με πλακόστρωτο.
Μάλιστα, τα δρομάκια με το χώμα μπορούν να σχηματίσουν μικρότερες διαδρομές όπου μπορεί κανείς να εκτελέσει μικρά κομμάτια διαλειμματικής προπόνησης. Στο εσωτερικό του ακόμα θα βρει κανείς αρκετά σημεία ώστε να εκτελέσει ανοίγματα και ασκήσεις, αλλά και μεγάλα σκαλοπάτια για ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις.

Extras
+ Γήπεδα μπάσκετ και τένις
+ Εύκολη πρόσβαση+ Άνετο παρκάρισμα
– Έλλειψη φωτισμού
– Χώροι απασχόλησης για παιδιά (παιδική χαρά και πάρκο κυκλοφοριακήςαγωγής)

Δημοσίευση στο Runner νο. 56, στη στήλη Διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάρκο Αη Γιώργη, Τρίκαλα
Δρομικός… παράδεισος! Μέσα στην πόλη των Τρικάλων
Περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού Σταδίου
Πηγή έμπνευσης. Μαρούσι – μια απο τις δημοφιλέστερες διαδρομές για τρέξιμο στα βόρεια προάστια της Αθήνας
Άλσος Λαϊκής Κυριαρχίας, Άλιμος
Ορεινή όαση μες στην πόλη του Αλίμου στα Νότια προάστια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο