Πέταλο Παναθηναϊκού Σταδίου

Τρέξτε στο πιο ιστορικό δρομικό πέταλο! Δίπλα απο το κέντρο της Αθήνας

Share

Είναι ένας από τους ιστορικότερους, δρομικούς χώρους όχι μόνο της Αθήνας αλλά ολόκληρου του πλανήτη. Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι σε όλους γνωστό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά, αθλητικά σύμβολα παγκοσμίως. Εδώ και δεκαετίες όμως αποτελεί και μία κυψέλη δρομέων αφού στην οπίσθια πλευρά του, στο γνωστό και ως «πέταλο» φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες δρομείς που γράφουν τα δικά τους χιλιόμετρα και τη δική τους δρομική ιστορία πίσω από τα περιβόητα μάρμαρα.

Λίγα λόγια για το μέρος

Το πέταλο του Παναθηναϊκού Σταδίου βρίσκεται στην οπίσθια πλευρά του Σταδίου πάνω στον λόφο του Αρδηττού. Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί δρομείς το επισκέπτονται για την προπόνησή τους ενώ παλαιότερα αποτελούσε χώρο προπόνησης για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων των εθνικών ομάδων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους από τις 7:00 π.μ. ως τις 22:00 και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, δυστυχώς όμως ο χώρος δεν έχει δικό του φωτισμό και αρκείται στα φώτα του Σταδίου που προσφέρουν ένα επίπεδο ορατότητας.

Για όποιον επιθυμεί να τρέξει μέσα στο Καλλιμάρμαρο υπάρχει η δυνατότητα μόνο για τις πρωινές ώρες (7:30-9:00) αρκεί να συμπληρώσει μία αίτηση αποδοχής των όρων ασφαλείας του Παναθηναϊκού Σταδίου που μπορεί κανείς να βρει στην είσοδό του.

Η πρόσβαση

Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας κι επομένως είναι αρκετά εύκολο να φτάσει κανείς με κάθε μέσο. Πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι αυτός του Συντάγματος, περίπου 800 μ. μακριά, ενώ ακριβώς μπροστά, επί της Λ. Βασιλέως Κων/νου περνούν τα λεωφορεία των γραμμών 209 και 550, τα τρόλει 2, 4, 10 και 11 (στάση «Στάδιο») και Τ4 και Τ5 του τραμ (στάση Μετς). Η κεντρική είσοδος στον χώρο του πετάλου βρίσκεται στην οδό Αρχιμήδους, στην πίσω πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Από την εμπρόσθια πλευρά η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της μικρής οδού Άγρας που ακολουθεί τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πλάι στην αριστερή πλευρά του Σταδίου (σημείο Β) ενώ από την πλευρά του Παγκρατίου πραγματοποιείται από την οδό Αρχιμήδους.

Η διαδρομή

Συνολικά 500 μ. καλύπτει όλη η διαδρομή ακολουθώντας το σχήμα του πετάλου. Το έδαφος (καρβουνόχωμα) είναι από τα καλύτερα που μπορεί να συναντήσει κανείς, ιδανικό για πολλά χιλιόμετρα, καθώς είναι ιδιαίτερα μαλακό αποσβένοντας τους κραδασμούς ενώ δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τη βροχή καθώς σπάνια σχηματίζονται λίμνες. Στα δρομάκια του λόφου που βρίσκονται παραπλεύρως της διαδρομής, στη βόρεια αλλά και στη νότια πλευρά του σταδίου, υπάρχει η δυνατότητα για την εκτέλεση ανηφορικών κομματιών αλλά και ασκήσεων αφού υπάρχουν και διάφορα όργανα γυμναστικής για αυτόν τον σκοπό.

EXTRΑS

+ Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας

+ Εναλλακτική επιλογή Εθνικός Κήπος

+ Εξαιρετική ποιότητα εδάφους για τρέξιμο

+ Δυνατότητα για ανηφόρες

– Ελλιπής φωτισμός το βράδυ

– Επαναλαμβανόμενη διαδρομή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαλικάκι, Ηλιούπολη
Ένα «μίνι» αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στη Νότια Αθήνα
Άλσος Αγίου Ιερόθεου, Περιστέρι
Στέκι για ορεινούς δρομείς
Πλαζ «Φάνης Τσιμιγκάτος», Πάτρα
Δρομική όαση μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Πάτρας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο