Φιλοθέη: Το αυθεντικό δρομικό προάστιο

Διαδρομές στην πόλη, 6 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας

Share

Η Φιλοθέη είναι μία πραγματική κηπούπολη που απέχει περίπου 6 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και ανήκει στον νεοσύστατο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ενώ αριθμεί περίπου 7.000 κατοίκους. Το ρέμα που τη διασχίζει ευνοεί τη διατήρηση του πρασίνου που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο προάστιο της Αθήνας και το κάνει να ξεχωρίζει. Στους πλατιούς και καλοστρωμένους δρόμους της θα δει κανείς όλες τις ώρες της ημέρας αρκετούς δρομείς και πεζοπόρους να τρέχουν ή να περπατούν καθώς η προσεγμένη δόμηση, η παρουσία πολλών παρτεριών και οι αμέτρητες συστάδες από ψηλά δέντρα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, αλλά δυστυχώς στην πόλη μας, σπάνιο περιβάλλον.

Η πρόσβαση
Ένα από τα «προνόμια» της Φιλοθέης είναι ότι περιβάλλεται από πολύ κεντρικούς δρόμους όπως η Λεωφ. Κηφισίας και η Λεωφ. Καποδιστρίου, γεγονός που κάνει την πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη τόσο μέσω ιδιωτικού οχήματος όσο και μέσω των λεωφορείων του ΟΑΣΑ από πολλές περιοχές της Αθήνας (γραμμές 19, 421, 444, 550, 602, 610, Χ14, Α7, Ε14). Επίσης, υπάρχουν γραμμές της Συγκοινωνίας Αμαρουσίου που εξυπηρετούν (γραμμή 010 «Σταθμός Αμαρουσίου – Αγία Φιλοθέη).

Η διαδρομή
Υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές για τρέξιμο ενώ ο καθένας μπορεί να σχηματίσει τη δική του διαδρομή. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία από αυτές που πολλοί δρομείς συνηθίζουν να τρέχουν εδώ και χρόνια και είχαμε τη χαρά να τρέξουμε με την καθοδήγηση του παλιού πρωταθλητή του μαραθωνίου και φίλου του περιοδικού, Χρήστου Σωτηρόπουλου. Το μήκος της είναι ακριβώς 5 χλμ., ενώ για σημείο αφετηρίας ορίζουμε τη Λεωφ. Κεχαγιά (σημείο Α) και στρίβουμε στην οδό Καλλιγά που περνά μπροστά από την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Φιλοθέης. Στη συνέχεια, παραμένουμε στην Καλλιγά, για να στρίψουμε αριστερά στην οδό Βεντίρη (έχοντας συμπληρώσει στο σημείο αυτό το 1ο χλμ.) και αμέσως δεξιά στην οδό Βεκιαρέλη και πάλι στην Λεωφ. Αγ. Φιλοθέης και πάλι δεξιά στην οδό Γραικού και αριστερά στην οδό Ναρκίσσων. Κατόπιν, κι ενώ έχουμε καλύψει ακριβώς 2 χλμ. στο σημείο αυτό, στρίβουμε δεξιά στην οδό Κεχαγιά που στη συνέχεια μας επιστρέφει μπροστά στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε (συμπληρώνοντας ακριβώς 3 χλμ.). Η διαδρομή ολοκληρώνεται συνεχίζοντας στην οδό Παπαφλέσσα (συνέχεια της Κεχαγιά) για να στρίψουμε διαγώνια αριστερά στην οδό Μακεδονίας και πάλι δεξιά στην οδό Λουκή Ακρίτα όπου φτάνουμε μέχρι το τέρμα της για να κάνουμε αναστροφή (λίγο περισσότερο από 4 χλμ. στο σημείο αυτό) και να επιστρέψουμε στο αρχικό σημείο από όπου ξεκινήσαμε από την οδό Παπαφλέσσα, έχοντας συμπληρώσει ακριβώς 5 χλμ.

EXTRA
+ Διαθέσιμη όλες τις ώρες της ημέρας
+ Φιλικό προς τους δρομείς περιβάλλον
+ Δυνατότητα εκτέλεσης κι άλλων δρα-
στηριοτήτων (γήπεδα, παιδικές χαρές
για τα παιδιά)
+ Δυνατότητα σχεδιασμού πολλών και δια-
φορετικών διαδρομών
– Προσοχή στη διέλευση των οχημάτων
καθώς η διαδρομή κινείται πάνω σε
δρόμους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βοτανικός Κήπος Ι.Α.Ν. Διομήδους
Τρέξιμο στη φύση στο κέντρο της Αθήνας
Φασκομηλιά, Βουλιαγμένης
Τρέχουμε ανάμεσα σε λίμνη και σε θάλασσα στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Περιβάλλων χώρος Ζαππείου
Τρέχοντας στο κέντρο της πόλης της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο