Πάρκο “Όστρια”, Παραλία Αλίμου

Τρέξαμε στο Πάρκο “Όστρια” στην παραλία του Αλίμου.

Share

Tρέξαμε στο πάρκο “Όστρια” στην παραλία του Αλίμου σε μία ευχάριστη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Γνωρίστε κι εσείς το μέρος!

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για ένα πάρκο που βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου με έκταση περίπου 25 στρέμματα. Στην έκτασή του υπάρχουν φυλασσόμενες εκτάσεις με χόρτο, πλακόστρωτοι δρόμοι, παιδικές χαρές και χώροι για δραστηριότητες για παιδιά ενώ πολύ κοντά στεγάζονται γνωστά καφέ.
Από τη νότια πλευρά βρέχεται από τη θάλασσα, από τη βόρεια οριοθετείται από την παραλιακή ενώ ανατολικά συνορεύει με τη μαρίνα του Αλίμου. Το πάρκο βρίσκεται σχεδόν μέσα στη θάλασσα και έχει μοναδική θέα που απλώνεται σε όλο τον Σαρωνικό κόλπο.

Η πρόσβαση
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φτάσει κανείς στην περιοχή, ιδιαίτερα αν κινείται στα νότια προάστια. Αρκεί να βγει στην παραλιακή και να φτάσει στο ύψος του Αλίμου. Το πάρκο βρίσκεται στο τελείωμα της Λεωφόρου Καλαμακίου που είναι κάθετη στην παραλιακή και για να το προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να μπει στον παράδρομο που υπάρχει από την πλευρά της θάλασσας.

Η στάθμευση είναι σχετικά εύκολη εκτός από τις ώρες «αιχμής» τα Σαββατοκύριακα στον παράδρομο της παραλιακής αλλά και σε ανοίγματα που υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό, ενώ υπάρχουν και ειδικοί χώροι στάθμευσης τόσο για αυτοκίνητα όσο και για δίτροχα (σημεία Α και Β). Για όσους χρησιμοποιούν με τα ΜΜΜ από τη συγκεκριμένη περιοχή περνούν πολλά λεωφορεία (Α1, Ε1, Β1, Β2, Ε22, 217) τα οποία σταματούν στη στάση «ΕΔΕΜ» αλλά και το τραμ που σταματά στη στάση «Μαρίνα Αλίμου».

Η διαδρομή
Η διαδρομή που τρέξαμε καλύπτει περιμετρικά το πάρκο και καλύπτει μία απόσταση 650 μ. Πατά εξ ολοκλήρου σε πλακόστρωτο ενώ περνά και από τον παραλιακό δρόμο δίπλα ακριβώς στη θάλασσα που είναι μόνο για πεζούς.
Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε το τρέξιμό σας στο πάρκο και με μερικά ακόμα χιλιόμετρα πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο με κατεύθυνση προς Γλυφάδα ή προς Παλαιό Φάληρο. Ακόμα εντός του πάρκου υπάρχουν μικρές εκτάσεις με χόρτο για ασκήσεις καθώς επίσης και ένα μικρό αμφιθέατρο (Γ) όπου μπορεί κανείς να εκτελέσει στα σκαλοπάτια ασκήσεις ενδυνάμωσης, αλτικές κτλ. Τέλος, υπάρχει και μία διαδρομή στην περιφραγμένη παιδική χαρά που υπάρχει εντός του πάρκου, που όμως είναι σχετικά μικρού μήκους.

ΕΧTRA
+Ωραίο περιβάλλον
+Εύκολη πρόσβαση
+Χώρος για στάθμευση
+Χώροι απασχόλησης για τα παιδιά
-Μικρές διαδρομές
-Σκληρό έδαφος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πάρνηθα «ζει»!
Μια διαδρομή που αποδεικνύει ότι μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε. Τρέχουμε στα βόρεια προάστια στο βουνό της Πάρνηθας
Άλσος Σχολής Χωροφυλακής, Αμπελόκηποι
Ο «πνεύμονας» των Αμπελοκήπων, στο κέντρο της Αθήνας
Πλαζ «Φάνης Τσιμιγκάτος», Πάτρα
Δρομική όαση μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Πάτρας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο