25ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου 9,6χλμ.

8-6-2019: Αγώνας στην Νεάπολη Αγρινίου

Share

Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 25ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου 9,6χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

« Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Σ.Δ.Υ. Αγρινίου), ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Παναγία Βλαχερνών Ελαιόφυτου και ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, διοργανώνουν τον 25ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου απόστασης 9,600km, αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 4,000km, και αγώνα 1,000km για τους μικρούς μας φίλους, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Ιουνίου 2019 με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου    

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 9,600 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Εκκίνηση/Τερματισμός: Γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Απόσταση αγώνα: 9,600km.

Χάρτης διαδρομής: Για το χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 9,600km θα υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης (στο 5, και 7.5km) με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.  

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 9,600km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα (≥15 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 9,600km τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:30min, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Αγρινίου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους/τες της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες). Επίσης θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 9,600km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα αναμνηστικό μετάλλιο.

Παράλληλοι αγώνες

  1. 4000m Αγώνας δυναμικού βάδην

Ώρα εκκίνησης 19:00

  1. Δρόμος 1000m μόνο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (6-15 ετών)

Ώρα εκκίνησης 18:45
Οι συμμετέχοντες στον αγώνα δυναμικού βάδην 4000m και τον δρόμο των 1000m θα παραλάβουν στον τερματισμό αναμνηστικό μετάλλιο.

Ασφάλεια αγωνιζομένων: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Τροχαία Αγρινίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Αγρινίου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.Για τους ανήλικους που θα συμμετάσχουν στο δρόμο των 1000m θα απαιτηθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να υπογράψει συγκατάθεση για τη συμμετοχή και ο κηδεμόνας.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ ή ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο έως την Πέμπτη 06/06/2019.
(https://docs.google.com/forms/d/1PvRMlzGHmc2mRV33hGugQBIPKvc5276t4ZavEveHIps/edit?usp=sharing).

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών θα πραγματοποιηθεί στη γραμματεία των αγώνων που θα λειτουργήσει στο χώρο της εκκίνησης από τις 17:00 έως και τις 18:30. Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει 300 συμμετοχές συνολικά στους αγώνες για αυτό παρακαλούνται οι δρομείς που προγραμματίζουν να λάβουν μέρος να πραγματοποιήσουν έγκαιρα την εγγραφή τους .

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Αγρινίου και Τοπικών υποστηρικτών

Για πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στον Κωνσταντάτο Μάκη, πρόεδρο του συλλόγου τηλ 6944299670) και στον Πάνου Γρηγόρη, αντιπρόεδρο του συλλόγου (τηλ 6942844757).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σάββατο: 8-6-2019

17:00-18:30. Παραλαβή αριθμών από το χώρο Eκκίνησης–Tερματισμού (γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου).

18:45 Εκκίνηση δρόμου 1.000m.

19:00 Εκκίνηση δρόμου 9,600 km και 4km δυναμικού βάδην.

20:30-20:45 Απονομή επάθλων.

21:00. Λήξη αγώνων.

Υπεύθυνος Αγώνα: Αθανάσιος ΜουρτζιάπηςPh.D. (6973435373)»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθωνίος Δρόμος Ξάνθης
30-11-2014: Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, διοργανώνει τον 1ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.
Τρέξιμο στο χιόνι στο Ξηρολίβαδο - Αποτελέσματα
Το τρέξιμο στο χιόνι, έστω και με μία εβδομάδα καθυστέρηση, έγινε πραγματικότητα στο Ξηρολίβαδο! Ο αγώνας που γίνεται κυριολεκτικά πάνω σε χιονισμένους δασικούς δρόμους αλλά και μονοπάτια, διεξήχθη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου (είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας) με συνολικά 113 δρομείς να τερματίζουν. Νικητές ήταν ο Αποστόλης Τσιανάκας στους άνδρες και η Ιρένα Μαλιμπόρσκα στις γυναίκες.
Komotini Street Relays
11-5-2014: Και ξαφνικά οι δρόμοι της Κομοτηνής γέμισαν κέφι, χαρά και χαμόγελα. Αλλά και δρομείς. Το Komotini Street Relays χάρισε μοναδικές στιγμές σε δεκάδες δρομείς στην ακριτική πόλη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο