73ος Δρόμος Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

20-4-2019: Αγώνας στο Μεσολόγγι

Share

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι ο 73ος Δρόμος Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ιερής Πόλης. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 73ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου  της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων) στο βωμό  της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους  συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Είναι ο αρχαιότερος αγώνας δρόμου της χώρας και ονομάστηκε έτσι γιατί από την Έξοδο των Ελευθέρων πολιορκημένων μέχρι αυτοί να φτάσουν στην Ιερά μονή Αγίου Συμεώνος θυσιάστηκαν πολεμώντας περίπου 1700 Αγωνιστές και 4 γυναικόπαιδα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΗ 2019

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:11:30 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική  Έξοδο, και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 m.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 73ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία ≥17 χρόνων (γεννημένοι το 2002 και νωρίτερα). Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλούμενοι. Όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι που θα συμμετέχουν στον αγώνα οφείλουν με δική τους ευθύνη να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις που να βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε φυσική δραστηριότητα μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας. Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθότι όλα τα έξοδα της διοργάνωση του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου επίσης θα καλύψει και τις δαπάνες μετακίνησης, όπως περιγράφεται παρακάτω:
Καλύπτονται οδοιπορικά: 50 ευρώ για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 100 km, 100 ευρώ έως 300 km. και 150 ευρώ άνω των 300 km, εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 73ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΗ 2019 

  1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή  Αγίου Συμεώνος ώρα 09:45 πμ μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης. Η αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στις 09:45 και των άλλων ανά 10 λεπτά.
  2. Στο χώρο εκκίνησης παραλαβή αριθμών και πολύ περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία των αγώνων έως 11:15 π.μ
  3. Όρκος  αθλητών ώρα 11:25 π.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής.
  4. Εκκίνηση 73ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 11.30 μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ 2019

Απονομή επάθλων ώρα 12:00 περίπου

Η απονομή  επάθλων  θα γίνει  στον Κήπο  των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο  μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες θα παραμείνουν  στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει κρατηθεί  για την απονομή  των βραβείων τους.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής /τρια

  1. Αναγράφεται το όνομά του/της και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
  2. Λαμβάνει ομοίωμα πιστόλας της εποχής.
  3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με  μετάλλιο.
  4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για  τρεις(3)  φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του  σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν  αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

4ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων
Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό των Κήπο των Ηρώων

1.Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου ώρα 11:00 π.μ.

  1. Εκκίνηση  του 4ου Δρόμου  Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 11:30μμ.. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων
  2. Οι μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξςτάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό.

Υπεύθυνοι  διοργάνωσης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Καραγιάννη Λιάνα  τηλ. 6975741814, Καραβασίλης Δημήτρης τηλ 6988100381, Φαράντος Σωτήρης τηλ 6972729394, Λιαπίκος Κώστας  τηλ.6942468036

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Οι διοργανώσεις, του 73ου Δρόμου Θυσίας και του 4ου Δρόμου Θυσίας Δημοτικών Σχολείων τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, και οργανώνονται από το Πνευματικό Κοινωνικό και Αθλητικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το 1ου Γυμνάσιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή) και το 2ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία  σχετικά με την διοργάνωση, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη, υπάλληλο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Συροκώστα Αγγελική στο τηλ 2631027268».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου Ακραιφνίου
20-10-2019: Αγώνας στο Ακραίφνιο Βοιωτίας
Αγώνας με περιβαλλοντική ευαισθησία
Tην Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Χορτιάτης Trail Run 2013. Ο αγώνας που διεξάγεται στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης θα είναι αφιερωμένος στην προστασία του βουνού απο την ανθρώπινη παρέμβαση (Κεραίες,κυνηγοί, παράνομη υλοτομία, μηχανοκίνητες δράσεις) και την ευαισθητοποίηση όλων μας.
Μοναδικό τοπίο, 13ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Ριζομύλου - Κερασιάς
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Βόλου, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν και φέτος τον 13ο Ημιμαραθώνιο δρόμο Ριζομύλου – Κερασιάς την Κυριακή 3 Απριλίου όπου και φέτος το σύνθημα είναι ΥΓΕΙΑ – ΖΩΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο