3ος Λαϊκός Αγώνας Ανώμαλλου Δρόμου «Στους δρόμους των μεταλλωρύχων» Λαυρίου

5-5-2019: Αγώνας 10 χλμ. στο Λαύριο

Share

Την Κυριακη 5 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Λαύριο ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Ανώμαλλου Δρόμου «Στους δρόμους των μεταλλωρύχων» Λαυρίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«3ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 
«ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ» ΛΑΥΡΙΟΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2019 10:00ΠΜ 
10 ΧΙΛ. και 1000μ. για παιδιά 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΟ 1929. 

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) συνδιοργανώνουν αγώνα ανώμαλου δρόμου και δυναμικό περπάτημα 10.000 μ. καθώς και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά. 
Αυτός ο 3ος Λαϊκός αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος στη συμπλήρωση 90 χρόνων από την μεγάλη απεργία των Μεταλλωρύχων το 1929. 
Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου ΤΠΠΛ (Εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρίας). 

Κυριακή 5 Μαΐου 2019 Ώρα 10:00 
(Η προσέλευση 1 ώρα νωρίτερα 9π.μ) 

Σκοπός: Να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος. 

Όροι συμμετοχής: Οι αθλητές θα συμμετέχουν με ευθύνη τους και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις. 
Στον αγώνα των 10χιλ. συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών. 

Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή 400 μ. εντός των εγκαταστάσεων του ΤΠΠΛ και βγαίνοντας από την άνω πύλη μπαίνετε στο δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης για 300 μ. ,συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3χιλ. ,τα επόμενα 1800 μ. είναι ελαφρά κατηφορική . 
Σε λίγα μέτρα φτάνετε στην καμινάδα όπου έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου ,του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων. 
Περνώντας κάτω από την καμινάδα μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 
Ύστερα από 1 χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από την βόρεια πύλη εισόδου του πάρκου. 

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί ,ο πρώτος στα 3,5χιλ. ο δεύτερος στα 7χιλ. και στον τερματισμό. 

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει χρονομέτρηση (όχι ηλεκτρονική) 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
Ο αγώνας των 1000 μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα. 
Που ακριβώς θα διεξαχθεί ο αγώνας: Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό παίρνουμε τον δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο και στην πρώτη υποχρεωτική κυκλική διαδρομή που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ. Για parking θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος (αλάνα) απέναντι από την είσοδο. 

Θα υπάρχει χώρος φύλαξης ρουχισμού. 

ΕΠΑΘΛΑ 
Θα υπάρχει βράβευση στα 10χιλ. για τους 3 πρώτους άντρες και 3 πρώτες γυναίκες 
Και αντίστοιχα για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 1.000 μ. 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα. 

Προθεσμία υποβολής : Παρασκευή 3-5-2019 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε τα στις διευθύνσεις ή [email protected] ή [email protected] 
ή στο fax : 2292025328 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. Δημήτρης Μεταξάς: 6934468485 Δημήτρης Τουμανίδης 6973506483 

———————

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΟΝΟΜΑ: 

ΕΠΩΝΥΜΟ: 

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 

ΣΥΜΕΤΟΧΗ: 

10ΧΙΛ 

Δυναμικό περπάτημα 

1000μ. 

ΦΥΛΛΟ : 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ : 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : 

ΠΟΛΗ : 

e-mail : 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 

Συμμετέχω στον αγώνα 10km / 1000m που θα διεξαχθεί 5-5-2019 στο Λαύριο με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Ο δηλών-ούσα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Piraeus EndoNight Run 2018
16-6-2018: Αγώνες 5 & 10 χλμ. τρέξιμο και 2,5 χλμ. περπάτημα στον Πειραιά
Ο τολμών νικά!
Οι εγγραφές για τον φετινό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Γλυφάδας 10 χλμ. είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όμως οι προβλέψεις για άσχημες καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα έθεταν σε αμφιβολία την επιτυχία του. Τελικά όσοι… το τόλμησαν, νίκησαν καθώς ο καιρός έκανε το χατήρι σε δρομείς και διοργανωτές και ήταν εξαιρετικός για τρέξιμο επιτρέποντας στους 900 περίπου δρομείς που έτρεξαν τις δύο στροφές περιμετρικά του Γκολφ να χαρούν έναν καλά οργανωμένο αγώνα. Νικητές ο Γιάννης Χαμόδρακας και η Τόνια Κορόζη. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
4ος Αγώνας Δρόμου Βασιλιάς Λεωνίδας
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο