5ος Αγώνας «Το καλοκαίρι τρέχουμε και κολυμπάμε στο Αγκίστρι»

9/10-6-2018: Αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης στο Αγκίστρι

Share

Το διήμερο 9-10 Ιουνίου θα διεξαχθούν στο Αγκίστρι αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης με την ονομασία: «Το καλοκαίρι τρέχουμε και κολυμπάμε στο Αγκίστρι» αφιερωμένος στη μνήμη του Κυριάκου Γκαρη.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Αγκιστρίου, το Σωματείο Επαγγελματιών Αγκιστρίου με την ευγενική συμπαράσταση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά και του Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ως τεχνικών συμβούλων του αγώνα,

Προκηρύσσουν τον 5o Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία:

“ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ”
(ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΑΡΗ – Προέδρου του ΣΔΥ Αίγινας)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 9 Ιουνίου 2018(οι αγώνες δρόμου), Κυριακή 10 Ιουνίου 2018(ο κολυμβητικός αγώνας)

Τόπος Διεξαγωγής: Νήσος Αγκίστρι(Αργοσαρωνικός)

Ώρα διεξαγωγής ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ: 19.30

Ώρα διεξαγωγής ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: 11.00

Κατηγορίες αγώνων

 • Αγώνας 13,5 χλμ. «ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ», που διανύει ολόκληρο το νησί του Αγκιστρίου και τερματίζει στο ίδιο σημείο(Σκάλα)
 • Αγώνας 5χλμ. Σκάλα – Μεγαλοχώρι – Σκάλα
 • Δυναμικό βάδισμα 13,5χλμ. που διεξάγεται επί της διαδρομής του μεγάλου αγώνα του Γύρου του Αγκιστρίου
 • Κολυμβητικός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης 1.300 περίπου μέτρων Σκάλα – Μεγαλοχώρι

Σάββατο 09/06/2018

 • 17.00 – 19.10 : Λειτουργία γραμματείας στον χώρο της εκκίνησης και παράδοση αριθμών και chip χρονομέτρησης
 • 19.00: Εκκίνηση δυναμικού βαδίσματος 13,5χλμ.
 • 19.15: Εκκίνηση παιδικού αγώνα 2χλμ.
 • 19.30: Εκκίνηση των 2 βασικών αγώνων, 13,5χλμ. και 5χλμ.
 • 21.30: Λήξη αγώνων
 • 21.35: Απονομές επάθλων

Κυριακή 10/06/2018

 • 09.30 – 10.45 : Λειτουργία γραμματείας στον χώρο της εκκίνησης και παράδοση αριθμών και chip χρονομέτρησης
 • 11.00: Αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης περίπου 1.300μ.
 • 12.15: Απονομές κολυμβητικού αγώνα στο λιμάνι του Μύλου 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ

Αγώνας 13,5χλμ. «ΓΥΡΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ»

Ο αγώνας – δίχως αυτό να είναι απαραίτητο για όλους, χαρακτηρίζεται από μία χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση, με κύριο σκοπό όλων μας να περάσουμε καλά ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε ένα πολύ ωραίο νησί της χώρας μας, συνδυάζοντας το τρέξιμο με έναν όμορφο αγώνα!
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ο χώρος μπροστά από την εκκλησία των Αγ.Αναργύρων στην Σκάλα Αγκιστρίου. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως πανέμορφη, και κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου! Ξεκινάει από την Σκάλα, και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο φτάνει στο Μεγαλοχώρι – την πρωτεύουσα του νησιού, και αφού το διασχίσει, περνάει στα ενδότερα του νησιού, φτάνοντας στην άλλη άκρη του νησιού και συγκεκριμένα στα Λιμενάρια, τον 3ο μεγαλύτερο οικισμό του Αγκιστρίου, από όπου θα επιστρέψετε πίσω. Σχεδόν σε ολόκληρη την διαδρομή και αφού εξέλθετε από το Μεγαλοχώρι, θα είστε συνέχεια ανάμεσα σε πλατάνια. Η διαδρομή θα είναι όλη σε άσφαλτο, ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, μιας και στο νησί κυκλοφορούν ελάχιστα οχήματα ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Ανά κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

Η διαμόρφωση της διαδρομής έχει ως εξής:
0 – 2.100: ίσιωμα
2.100 – 3.500: ελαφριά ανηφόρα
3.500 – 4.300: μεσαία ανηφόρα
4.300 – 4.500: κατηφόρα
4.500 – 5.500: ανηφόρα
5.500 – 6.200: ίσιωμα
6.200 – 7.000: μεγάλη κατηφόρα
Λιμενάρια(7χλμ.) – 8χλμ.: μεγάλη ανηφόρα
8.000 – 9.600: κατηφόρα
9.600 – 9.800: ανηφόρα
9.800 – 11.600: κατηφόρα
11.600 – 12.800: ίσιωμα
12.800 – 13.500: κατηφόρα

Για να δείτε την διαδρομή και τα υψομετρικά πατήστε εδώ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:30 ακριβώς. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών  και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 19:10. Ο αγώνας γίνεται με την μορφή του πήγαινε – έλα. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ στο 7ο ακριβώς χλμ. όπου γίνεται η αναστροφή, θα υπάρχει σημείο ελέγχου των δρομέων, μέσω της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.  Οποιοσδήποτε δρομέας δεν επισημανθεί στο 7ο χλμ. της αναστροφής αυτομάτως αποκλείεται από τον αγώνα.

 • Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης, αλλά και ο πρώτος Αγκιστριώτης και η πρώτη Αγκιστριώτισσα δρομέας, καθώς και ο πρώτος Αιγινήτης και η πρώτη Αιγινίτισσα δρομέας. Όλοι οι δρομείς θα πάρουν ενδεικτικό μετάλλιο συμμετοχής.
 • Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 2 ώρες(μέχρι τις 21.30).
 • Σταθμοί ανεφοδιασμού:
  2,7o χλμ. με νερό
  5,7ο χλμ.(Αγία Βαρβάρα) με νερό
  7,5Ο χλμ.(Λιμενάρια)
  8,1ο χλμ.(Αγία Βαρβάρα)
  11,2ο χλμ.(αναστροφή) με νερό
  Τερματισμός
 • Δικαίωμα συμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

 • Κόστος συμμετοχής:

Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

 • Δηλώσεις συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 13,5 χλμ.

 • Και φέτος επί της ίδιας διαδρομής του Γύρου του Αγκιστρίου θα διεξαχθεί και δυναμικό βάδισμα ίδιων χλμ. με τον μεγάλο αγώνα. Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα από τον κύριο αγώνα, στις 19.00, και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή ή μέχρι το σημείο που μπορούνε. Δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα η εν λόγω βόλτα, ενώ σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Αγώνας 5χλμ. «Σκάλα – Μεγαλοχώρι – Σκάλα»

Και φέτος θα διεξαχθεί μικρότερος αγώνας 5χλμ. που θα κάνει την διαδρομή, Σκάλα – Μεγαλοχώρι – Σκάλα, και που ουσιαστικά θα ενώσει τους 2 μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού. Θα έχει κοινή αφετηρία με τον μεγάλο αγώνα, την ίδια ώρα και οι αθλητές των 2 αγώνων θα τρέχουν μαζί μέχρι το 2,7ο χλμ., ενώ από αυτό το σημείο και μετά οι αθλητές των 2 αγώνων θα χωριστούν, με αυτούς των 5χλμ.να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την Σκάλα.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ο χώρος μπροστά από την εκκλησία των Αγ.Αναργύρων στην Σκάλα Αγκιστρίου.

 • Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι δρομείς θα πάρουν ενδεικτικό μετάλλιο συμμετοχής.
 • Σταθμοί ανεφοδιασμού:
  2,7o χλμ. με νερό
  Τερματισμός
 • Δικαίωμα συμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 13 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.

 • Κόστος συμμετοχής:

Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

 • Δηλώσεις συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Αγώνας 2χλμ.΄΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΈΚΛΕΙΣΑΝ,ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ΄΄  για παιδιά

Μιας και λίγες μέρες πριν, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τελειώσει το σχολείο, προτείνουμε να έρθουν να τρέξουν στο Αγκίστρι, πάνω στην παραλία σε μία διαδρομή 2 χλμ. – ένα χιλιόμετρο πήγαινε, και ένα χιλιόμετρο επιστροφή, που θα διεξαχθεί όλος επί του παραλιακού δρόμου Σκάλας – Μεγαλοχωρίου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει περίπου στις 19.15 και εγγραφές θα γίνουν πριν την έναρξη του αγώνα, στην γραμματεία όπου θα δίνονται τα νούμερα των αγώνων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ δεν θα δοθούν κύπελλα καθώς όλα τα παιδιά θεωρούμε ότι είναι το ίδιο σε έναν παιδικό αγώνα, και δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. 

Κολυμβητικός Αγώνας 1.300 μ.

Την επόμενη ημέρα των αγώνων δρόμου – την Κυριακή 12/6/2016, θα διεξαχθεί κολυμβητικός αγώνας, μήκους 1 περίπου χιλιομέτρου, που θα διανύσει την απόσταση Σκάλα – Λιμάνι Μεγαλοχωρίου. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και αθλητές που έτρεξαν την προηγούμενη ημέρα σε κάποιον από τους αγώνες δρόμου.

Ημερομηνία : Κυριακή 12 Ιουνίου 2016
Ώρα εκκίνησης : 10:00
Τόπος Εκκίνησης : Σκάλα(από Σανράης)/Τερματισμός : Λιμάνι Μεγαλοχωρίου – Μύλος

Άφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στον τόπο εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν από την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης Αποστάσεις-Διαδρομές: 1000 μέτρα

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες θα απαιτείται Ιατρική Γνωμάτευση ή δελτίο αθλητή ενώ για ηλικίες  κάτω των 18 ετών θα απαιτείται επιπροσθέτως ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πριν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Κατηγορίες βραβεύσεων:
Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις  συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ

Υγειονομική καλυψη: Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη και ναυαγοσωστική κάλυψη από την εθελοντική ομάδα LIFEGUARD HELLAS. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική δήλωση.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλοι οι αθλητές τρέχουν και κολυμπάνε αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και έχουν λάβει την σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος. Ειδικά για τον αγώνα των παιδιών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για όλα τα αθλήματα: Πατήστε εδώ.

ΜΕΧΡΙ  Τετάρτη 15.00 06/06/2018 αυστηρά.

Την ημέρα του αγώνα ενδέχεται να δοθούν μέχρι 50 αριθμοί, για την εξυπηρέτηση ντόπιων αναγκών.

Διαμονή
Για την διαμονή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρόντες διαδικτυακούς τόπους του νησιού:
http://www.agistri.com.gr/intro/
http://visitagistri.com/
http://www.agistri-island.gr/
ή σε οποιοδήποτε άλλο τουριστικό ιστότοπο της χώρας μας.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ:

Θα υπάρχει έκπτωση για τους δρομείς και τους συνοδούς τους, που θα ταξιδέψουν με τα πλοία των εταιρειών της Κοινοπραξίας Πλοίων Αργοσαρωνικού και HELLENIC SEA WAYS FLYING.   
Στις εν λόγω εταιρείες θα έχουν δοθεί τα ονόματα των δρομέων προκειμένου να αποκτήσουν την έκπτωση που τους αναλογεί!
ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΟΣΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ!

Για πληροφορίες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα εξής email και τηλέφωνα:
Α)  Γορανίτης Παυλος email: [email protected] ή στο 6936853165 ή στο 6955985506
Β)  Αποστόλου Παναγιώτης email: [email protected], τηλ.: 6973390209 

Η Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Γιάννης Αθανασίου(Δήμαρχος Αγκιστρίου)
Γραμματέας: Παναγιώτης Αποστόλου
Τεχνική διεύθυνση αγώνων: Γορανίτης Παύλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
31-5-2015: Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου προκηρύσσει τον Alonissos Challenge 2015 που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου.
1ος Αγώνας δρόμου Αμφιλοχίας
28-5-2016: Αγώνες 10, 5 & 1 χλμ. στην Αμφιλοχία
Ευσταθιάδεια 2020 - Αγώνες Διαχρονικών Αθλητών
Αγώνες στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο