17ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία»

1-10-2017: Ημιμαραθώνιος στην Ελευσίνα

Share

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ημιμαραθώνιος «Στα Χνάρια του Παυσανία» στην Ελευσίνα.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«To Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής, τον Αθλητικό Όμιλο Μεγάρων και τον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής προκηρύσσουν τον 17ο Ημιμαραθώνιο δρόμο “Στα Χνάρια του Παυσανία” με εκκίνηση στην είσοδο της πόλεως της Ελευσίνας και τερματισμό στο Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Ημιμαραθώνιος “Στα Χνάρια του Παυσανία” θα ενταχθεί για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. «BE ACTIVE» European Week of Sport

Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ώρα 09:00

1. Ταυτόχρονα θα γίνει σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ. ώρα 09:00.

2. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

3. Εντός Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών στις 9:30 θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 1.000μ και 2.000μ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων αντίστοιχα. 

Σκοπός της διοργάνωσης
Σκοπός του Ημιμαραθωνίου “Στα Χνάρια του Παυσανία” είναι κάθε δρομέας να βιώσει την υπερβατική εμπειρία της διαδρομής του αρχαίου δρομέα ώστε ξεκινώντας από την ιερή πόλη της Ελευσίνας να τερματίσει στην ιστορική πόλη των Μεγάρων και να γνωρίσει την πλούσια φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Κοινωνικό Πρόγραμμα – “Τρέχουμε για καλό σκοπό”
Για δεύτερη χρονιά θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα συλλογής – ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” με το σύνθημα “ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ” Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ αλλά και στον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.
Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. 

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες

1. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου είναι 21.097μ.και είναι χαμηλής δυσκολίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι μικρές διακυμάνσεις σε υψόμετρο και η μεγάλη ευθεία του δρόμου που τον καθιστούν ιδανικό για αθλητές όλων των επιπέδων.

2. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας είναι 2Χ10.500μ.

3. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού ανά 5χλμ. και ιατρική μέριμνα.

4. Η διαδρομή έχει επίσημα καταμετρηθεί με όργανο εγκεκριμένο από την AIMS (Jones counter device).

5. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

6. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.

7. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).

8. Τα νούμερα θα παραληφθούν την ημέρα του αγώνα από την αφετηρία στην Ελευσίνα.

9. Διάρκεια αγώνα για την αναγνώριση του χρόνου 2 ώρες και 30 λεπτά. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων οι αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

10. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν τα τμήματα Τροχαίας Ελευσίνας & Μεγάρων.

11. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

12. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 5 σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ως εξής:
5 χλμ, 8 χλμ, 10,5 χλμ, 14 χλμ, 17 χλμ.
Μπανάνες θα δοθούν στον τερματισμό – (1) σε κάθε αθλητή.

Μεταφορά δρομέων
Πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/10/2017 στις 06:45 από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και ένα την ίδια ώρα από την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά. Πούλμαν επίσης θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» το πρώτο στις 07:00 και το δεύτερο στις 07:30. Για την επιστροφή των αθλητών θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» 2 πούλμαν προς Ελευσίνα, το πρώτο στις 12:30 και το δεύτερο στις 13:00.

Δηλώσεις συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής υπάρχει στις ιστοσελίδες www.irodoros.gr, www.pakppa.gr και www.dkneasperamou.blogspot.com

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, στη σκυταλοδρομία και τους δρόμους των 1.000μ. (Δημοτικά) και 2.000μ. (Γυμνάσια) θα γίνουν:

Μέσω διαδικτύου Facebook Sta xnaria tou Pafsania

Με email στην διεύθυνση: [email protected]

Με Fax στα 22960 32719 και 22960 25666.

Στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνος στα τηλέφωνα 2105565613, 2105565614.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Ιερόθεος Κυριακίδης στο τηλέφωνο 22960 32719. Email: [email protected] Όριο Συμμετοχών Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 700. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων). Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν νωρίτερα την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο.

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Νικηφόρειος Δρόμος
23-4-2017: Αγώνες δρόμου, σκυταλοδρομίες, περίπατοι και ποδηλατοβόλτες στο Ρέθυμνο
Run Greece 2020 – Ιωάννινα - Ακύρωση
Ο 5ος αγώνας της σειράς Run Greece 2020
1ος Καμπανέλλειος Δρόμος Μαραθώνιος Νάξου
13-9-2014: Αγώνες στην όμορφη Νάξο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο