2nd Lepanto Evening Run 2019

24-8-2019: Νυχτερινοί αγώνες στη Ναύπακτο

Share

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα διεξαχθούν στη Ναύπακτο νυχτερινοί αγώνες με την ονομασία: 2nd Lepanto Evening Run 2019.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Δρομικοί Αγώνες Ναυπάκτου “2nd Lepanto Evening Run 2019” 

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 , ώρα 19:15
Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Δρομέων “Lepanto” προκηρύσσουν το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 τους δρομικούς αγώνες
“2 nd Lepanto Evening Run 2019 “
Οι αγώνες περιλαμβάνουν :
• Έναν αγώνα 9 χλμ.
• Έναν λαϊκό αγώνα 5,1 χλμ.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, στη Ναύπακτο.
Ο λαϊκός αγώνας των 5,1 χλμ στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στους δρομικούς αγώνες και κυρίως των γυναικών.
Σας περιμένουμε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Ναύπακτο, μια πόλη με πλούσια ιστορία, μοναδικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.
Οι Αγώνες πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) .

1. Αφετηρία – Τερματισμός:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην αρχή της παραλίας Ψανής, μετά το λιμάνι Ναυπάκτου, ακριβώς μπροστά από την παλιά πλαζ Ναυπάκτου.

2. Αποστάσεις Αγώνων
• 2 ος Αγώνας Lepanto Evening Run: 9 χλμ .
• 2 ος Λαϊκός Αγώνας Lepanto Evening Run: 5,1 χλμ.

3. Περιγραφή διαδρομών
Οι αγωνιστικές διαδρομές και των δύο αγώνων είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινες, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, με μηδενική υψομετρική διαφορά.
Συγκεκριμένα:
Για τον αγώνα των 9 χλμ., η διαδρομή θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει μέχρι το πλάτωμα της Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 4,5 χλμ. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι δρομείς για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα τον αγώνα τους, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.
Όσον αφορά τον λαϊκό αγώνα των 5,1 χλμ., η διαδρομή θα ξεκινήσει και αυτή ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει στην παραλία Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 2,55 χλμ. Στο σημείο των 2,55 χλμ. θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι δρομείς για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα τον αγώνα τους, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.
Ο λαϊκός αγώνας των 5,1 χλμ είναι και φέτος αφιερωμένος στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στους δρομικούς αγώνες και κυρίως των γυναικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τρέξιμο και γενικότερα ο αθλητισμός, δεν έχει ακόμα εισέλθει στην Ελληνική πραγματικότητα του γυναικείου φύλου. Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι εργαζόμενες, επιχειρηματικοί εταίροι, σύζυγοι, νοικοκυρές, αλλά όχι απαραίτητα αθλήτριες. Η περσυνή μας προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς το 37% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες.
Στόχος μας φέτος είναι οι μισοί συμμετέχοντες να είναι γυναίκες, κάτι που αν το καταφέρουμε θα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές στο site του αγώνα .

Στις διαδρομές των αγώνων, θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση σε κάθε χιλιόμετρο.

4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Στον αγώνα των 9 χλμ.: θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ., στα 4,5 χλμ. και στα 6,5 χλμ. Στα 4,5 χλμ. θα παρέχονται και ηλεκτρολύτες.
Στον αγώνα των 5,1 χλμ.: θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στα 2,55 χλμ.
Επίσης, θα προσφερθεί χυμός, μπανάνα και μπάρα δημητριακών στο σημείο του τερματισμού.

5. Υγειονομική Κάλυψη
Θα υπάρχει γιατρός του αγώνα καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος της διαδρομής.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και ο ι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με ηλεκτρονικό τάπητα στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού και με επιπλέον ηλεκτρονικό τάπητα στα σημεία αναστροφής και των δύο αγώνων.

7. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους.
Τα ανήλικα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες μόνο με τη γραπτή συναίνεση του γονέα ή του κηδεμόνα τους. Η σχετική βεβαίωση μπορεί να κατεβεί από το site του αγώνα, να συμπληρωθεί και να προσκομιστεί υπογεγραμμένη στη γραμματεία, πριν την έναρξη του αγώνα.

8. Ηλικιακές κατηγορίες
Και για τους δύο αγώνες του 2nd Lepanto Evening Run, για άντρες και γυναίκες, οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:
ΑΝΔΡΕΣ / ΓΥΝΑΙΚΕΣ
• Έως 34 ετών
• 35 έως 49 ετών
• 50 ετών και άνω

9. Βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν:
• Μετάλλια σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.
• Κύπελλα στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες και των δύο αγώνων (γενική κατηγορία).
• Ειδικά μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των 2 αγώνων . Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
• Κύπελλα στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα και των 2 αγώνων
• Ένα αθλητικό backpack (σακίδιο πλάτης) Ocean Pacific με τυπωμένο το logo του Lepanto , θα δοθεί στους συμμετέχοντες και των δύο αγώνων, εφόσον επιλέξουν κατά την εγγραφή τους το συγκεκριμένο πακέτο. To σακίδιο θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα (Navy, Blue Sky, Royal, Orange)

10. Αντίτιμο Συμμετοχής
Τα αντίτιμα συμμετοχής είναι:
Απλό Πακέτο (χωρίς backpack)
o Αγώνας 9 χλμ. : 7€
o Αγώνας 5 χλμ. : 5€
Πακέτο με backpack (με δυνατότητα επιλογής 4 χρωμάτων)
o Αγώνας 9 χλμ. : 14€
o Αγώνας 5 χλμ. : 12€
Α.Μ.Ε.Α ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


11. Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά στο site του αγώνα: http://lepantorun.lepantorunners.gr , στο μενού Εγγραφή.
Με την εγγραφή του στον αγώνα, ο αθλητής ή η αθλήτρια, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59.
Όσοι αθλητές και αθλήτριες πραγματοποιήσουν και ολοκληρώσουν την εγγραφή τους (δηλ. πληρώσουν και το αντίτιμο συμμετοχής) έως και την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 23.59, τότε στα αθλητικά τους νούμερα θα τυπωθούν και τα ονοματεπώνυμα τους.
Μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εγγραφών, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59, καμία επιπλέον εγγραφή δεν θα είναι δυνατή!

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει ο αθλητής ή η αθλήτρια να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο συμμετοχής. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

1. Κατά την εγγραφή στο site του αγώνα, με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας
2. Με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό, έως και την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59

Λογαριασμός κατάθεσης:
Τράπεζα Eurobank
ΙΒΑΝ: GR4302606640000050101279053
Δικαιούχοι: LEPANDO ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ!
Τα χρήματα θα καταβάλλονται αποκλειστικά στην τράπεζα Eurobank, έτσι ώστε να μην υπάρξει προμήθεια από άλλη τράπεζα.
Σε περίπτωση κατάθεσης του αντιτίμου του αθλητή μέσω άλλης τράπεζας, τυχόν έξοδα προμήθειας βαραίνουν τον αθλητή!
Μικρότερο κατατεθειμένο αντίτιμο λόγω τραπεζικής προμήθειας,δεν αποτελεί έγκυρη εγγραφή και δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή του δρομέα στον αγώνα!
Παρακαλούνται οι Αθλητές να εγγράφονται χρησιμοποιώντας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες.
Μόνο οι αλλοδαποί αθλητές μπορούν να εγγράφονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ Λατινικούς χαρακτήρες.
Παρακαλούνται οι αθλητές να συμπληρώνουν το e-mail τους ώστε να ειδοποιηθούν για την επιτυχή εγγραφή τους καθώς και για τον τερματισμό τους.
Οι σύλλογοι με πάνω από 8 συμμετέχοντες μπορούν να εγγράφονται ομαδικά συμπληρώνοντας τα συνημμένο αρχείο Excel και στέλνοντας το στο email του συλλόγου [email protected], μέχρι την Κυριακή 18/8/2019. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των συλλόγων να συμπληρώνουν το ατομικό email του κάθε δρομέα, ώστε ο δρομέας να ειδοποιηθεί με email κατά τον τερματισμό του. Η ομαδική εγγραφή εξασφαλίζει καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων των συλλόγων (π.χ. κατά την παραλαβή των αριθμών).

12 . Παραλαβή αριθμών – Χρονικά όρια τερματισμού
Tα αθλητικά νούμερα των Αγώνων θα δοθούν από την Γραμματεία, που θα λειτουργήσει την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 24 Αυγούστου από 11:00-13:00 και από 16:30-18:30. Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού, στην παραλία της Ψανής, στην πλαζ Ναυπάκτου. Δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων θα υπάρχει στα ειδικά διαμορφωμένα πάρκινγκ του δήμου Ναυπακτίας.

Για την ολοκλήρωση των αγώνων έχουν καθοριστεί τα παρακάτω χρονικά όρια:
για τον αγώνα των 9 χλμ.: 1 ώρα και 15 λεπτά
για τον αγώνα των 5,1 χλμ.: 1 ώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στον αγώνα των 5,1 χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι δεν ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και θέλουν να περπατήσουν το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και ολόκληρο τον αγώνα.
Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

13. Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019
10:30-13:00 και 16:30-18:30 παραλαβή αριθμών αγώνα
18:30-19:00 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλητών
19:00 Ενημέρωση αθλητών
19:15 Εκκίνηση αγώνα 9 χλμ.
19:20 Εκκίνηση αγώνα 5,1 χλμ.
20:30 Απονομές

14. Επικοινωνία
E-mail επικοινωνίας: [email protected]
Site Αγώνα: http://lepantorun.lepantorunners.gr/
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
– Παναγιώτης Γεωργικόπουλος: 697 2029278
– Χάρης Ορφανουδάκης: 694 6464574

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα στο site : http://lepantorun.lepantorunners.gr»

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1499:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Γύρος Πάρου
8-6-2019: Αγώνες στην Πάρο
Συνεργασία - έκπληξη στο Ζαγόρι
Mία νέα συνεργασία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του ορεινού μαραθώνιου Ζαγορίου, ανάμεσα στους διοργανωτές του αγώνα και στην Fairways Travel Consultants, η οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διαδρομή των 50 χλμ. αλλά και για τους συνοδούς όλων όσων επισκεφθούν το διήμερο των αγώνων την πανέμορφη περιοχή της Ηπείρου.
5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης – Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο