11ος Παλαιολόγειος Δρόμος

27-5-2017: Αγώνας ημιμαραθώνιου στον Μυστρά

Share

Ο Δήμος Σπάρτης & ο Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν τον 11ο Παλαιολόγειο Δρόμο στα πλαίσια του εορτασμού των Παλαιολογείων 2017 το Σάββατο 27 Μαΐου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

Τόπος διεξαγωγής:Δήμος Σπάρτης, Τοπική Κοινότητα Μυστρά. Αφετηρία και Τερματισμός Ανδριάντας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Τοπική Κοινότητα Μυστρά.

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ώρα εκκίνησης: 06:00 μ.μ.

Απόσταση: 21,090 χιλ. Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν ανά 4 χιλ.

Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή, με αφετηρία – εκκίνηση την τοπική κοινότητα Μυστρά, του Δήμου Σπάρτης. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει κάθετα σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης. Στην αρχή και περίπου μέχρι το 2ο χλμ. η διαδρομή είναι κατηφορική, ενώ από το 3ο χλμ. μέχρι και το 15ο περίπου χλμ. η διαδρομή είναι σε ευθεία κλίση. Μετά το 13ο χλμ. υπάρχουν αυξομειώσεις του αγωνιστικού τερέν, ενώ τα τελευταία περίπου 2 χλμ. είναι σχεδόν εξολοκλήρου ανηφορικά. Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχει φύλαξη του αγώνα, ενώ σε άγνωστο σημείο για τους δρομείς θα υπάρχει σημείο τσεκαρίσματος(check point).

Όριο αγώνα: Ορίζονται οι 3 ώρες – μέχρι τις 21.00

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Περίπου ανά 4 χλμ. όπου θα υπάρχει νερό & χυμος.

Ιατρική κάλυψη: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει επανδρωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατηγορίες:  Άνδρες: έως 29 ετών,30-45ετών, 46-59ετών, 60ετών & άνω.
Γυναίκες:  έως  39 ετών, 40 ετών και άνω.

Γραμματεία αγώνα: H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα – από τις 16.00.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα δέχεται δηλώσεις συμμετοχής έως 24/05/2017         
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Για τεχνικά  θέματα  του  αγώνα  μπορείτε  να  επικοινωνείτε  με  τον  Δρ. κ.  Καλομοίρη  Μιχαήλ-Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης στο  6942554549

Γενικές Πληροφορίες: Γραφεία Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης τηλ:2731029082

Απονομές – έπαθλα: Κύπελλο και μετάλλιο θα λάβουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες, ενώ θα υπάρχουν έπαθλα για τους 3 πρώτους στις εξής κατηγορίες:

Άνδρες: έως 29 ετών,30-45ετών, 46-59ετών, 60ετών & άνω.
Γυναίκες:  έως  39 ετών, 40 ετών και άνω.
Όσοι λάβουν έπαθλα στην γενική κατηγορία ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Αναμνηστικά  μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Βραβεύσεις αγώνα: Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου των 3 ωρών – στις 21.00.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα».

Για να κατεβάσετε την προκήρυξη με τον χάρτη της διαδρομής πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
17-9-2017: Αγώνες στη Λίμνη των Ιωαννίνων
Η Βουλιαγμένη στα καλύτερα της!
Περισσότεροι από 800 δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα Run the lake που έγινε στην πανέμορφη Βουλιαγμένη την Κυριακή. Ο κόσμος απόλαυσε έναν ωραίο αγώνα σε μία αρκετά δύσκολη διαδρομή που ξεκινούσε και τερμάτιζε στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Μετά τον τερματισμό τους πολλοί ήταν αυτοί που ξεκουράστηκαν βουτώντας στα σχετικά ζεστά νερά της λίμνης. Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν ο Γιάννης Χαμόδρακας στους άνδρες και η Φιλίππα Πουλίδου στις γυναίκες.
Tihio Race
11-5-2014: Ένας νέος αγώνας έχει προστεθεί στο φετινό μας καλεντάρι. Πρόκειται για τον Tihio Race, έναν αγώνα με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή Δωρίδα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο