5ος Επικούριος Δρόμος «ΙΑΘΗΜΕΝ»

13-8-2014: Η Επιτροπή Επικουρίου Δρόμου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους και συλλόγους διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου αγώνα δρόμου 14 χλμ. στη διαδρομή ναός Επικούριου Απόλλωνα – Αρχαία Κρήνη.

Share

Η Επιτροπή Επικουρίου Δρόμου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους και συλλόγους διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου αγώνα δρόμου 14 χλμ. στη διαδρομή ναός Επικούριου Απόλλωνα – Αρχαία Κρήνη.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Αγαπητές φίλες και Φίλοι Αθλητές
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε και φέτος, στον 5ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ, που θα διοργανωθεί, σε 50 ημέρες περίπου, από τώρα, δηλαδή, την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, στις 8:30 το πρωί, συμφώνα με το πρόγραμμα που παρατίθεται παρακάτω.

Ο Επικούριος Δρόμος, είναι ένας Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό Κωτύλιο – έως την Αειφόρο Αρχαία Κρήνη, στην Αρχαία Φιγαλεία).
Μεγάλο μέρος της διαδρομής του Επικουρίου Δρόμου, συμπίπτει με εκείνη της «Ιεράς Οδού»,των Φιγαλέων, διέρχεται δε, μέσα ή δίπλα, από τα γραφικά Φιγαλικά Χωριά – Καστρούγκαινας, Δραγωγίου, Πλατείας, Περιβολίων, Φιγαλείας, με κατάληξη την Αειφόρο Φιγαλική Κρήνη, με το Θεόρατο Πλατάνι.
Τα μάτια δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα, που ανεμπόδιστα, απλώνεται από το Ιερό Λύκαιον όρος, τα Νόμια, το Τετράγιον, το Ελάιον, έως τον Μεσσηνιακό κάμπο και το το Ιόνιο Πέλαγος. Το δε μουρμουρητό, της Θεοτρόφου Νέδας, στέλνει αβίαστα τη φαντασία του καθενός, σε άλλες ένδοξες εποχές.
Με σεβασμό λοιπόν, στον Ιερό και ιστορικό Αυτό Τόπο, στην πλούσια παράδοση μας και με αγάπη στον αγνό κόσμο του Αθλητισμού και του Πνεύματος, που αποτελούν πλέον τη στέρεη βάση για την επιτυχία των διοργανώσεων του Επικουρίου Δρόμου, όχι μόνο με τη συμμετοχή, αλλά ιδιαίτερα την αγάπη τους, θα είμαστε ευτυχείς να σας δούμε και φέτος στον 5ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ,

Σύνοψη Προγράμματος
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου – Ημέρα Τετάρτη, στις 8:30 το πρωί.
• Χώρος έναρξης: ο Προαύλιος χώρος του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα, στις Βάσσες, Κωτύλιο –Υψόμετρο 1140 μέτρα, με Κατάληξη: Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας με υψόμετρο 450 μέτρα.
• Η απόσταση είναι: 14 χιλιόμετρα.
• Συμμετοχή : 18 ετών και άνω με προσκόμιση δελτίου ή Ιατρικής βεβαίωσης, ή με Προσωπική Δήλωση
• Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι:
Ανδρών: α) Από18 έως 35, β) από 36 έως 45, γ) από 46 έως 55, δ)από 56 και άνω.
Γυναικών: α) από 18 έως 39 β) από 40 έως 50 και γ) από 51 και πάνω ,
Οι κατηγορίες αυξήθηκαν, με ιδιαίτερη αγάπη και ελπίδα για μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του ωραίου φύλου.

Το συμβολικό κόστος συμμετοχής, ορίζεται στα 5 €.

Διοργανωτές: Η Επιτροπή Επικουρίου Δρόμου, Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, την Ομάδα Διάσωσης Φιγαλείας, τους τοπικούς Φορείς, την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας και την ευγενική υποστήριξη του, εις Αθήνας εδρεύοντος, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας, (Ζούρτσας)

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές θα λάβουν τα απαραίτητα μετρα για τη διευκόλυνση και βοήθεια των δρομέων, τόσο για τη μεταφορά τους στον τόπο εκκίνησης, όσο και για την προσφορά αναψυκτικών και ελαφριού γεύματος.
Σίγουρα, η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Φιγαλέων, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις, κάνουν τον Επικουρίο Δρόμο, μια ξεχωριστή και πολύ ζεστή Εκδήλωση.

Δήλωση συμμετοχής στην Συντονιστική Επιτροπή μέχρι Σάββατο 9 Αυγούστου
Θεοχάρης Διονύσιος:6947835223, Αλεξόπουλος Πέτρος: 6932321806, Κανελλόπουλος Γεώργιος: 6972278868, Αλεξόπουλος Ευθύμιος: 6993834172, Ζάγκος Θεόδωρος: 6974589616, Καλδέρης Κων/νος: 6977522303, Κοκκίνης Πάνος: 6987217188

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, με τη συμμετοχή και βοήθεια σας, αλλά και με την αξιοποίηση στον προγραμματισμό των εμπειριών των προηγουμένων διοργανώσεων, ο 5ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία και θα εδραιωθεί ως θεσμός πανελλήνιου κύρους, στα αθλητικά δρώμενα, της χώρας, που τόσο πολύ ανάγκη τα έχουν και τα δικαιούνται οι ιστορικοί τούτοι τόποι.

Παράλληλα Πολιτιστικά Δρώμενα – Ιστορικό- Συμβολισμοί
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών – Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Στομίου και Καστρούγκαινας, συνδιοργανώνουν με τους Τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, για 24 Συναπτά έτη, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, στα Φιγαλικά Χωριά και τον Επικούριο Απόλλωνα. Τον Συντονισμό των ΚΔ’ ΦΙΓΑΛΕΙΩΝ, έχει ο Σύλλογος Καστρούγκαινας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ EΠIKOΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Από τα ΦΙΓΑΛΕΙΑ του 2010, τα 20α ΦΙΓΑΛΕΙΑ, αποφασίσαμε και εντάξαμε μία Αθλητική Εκδήλωση με πανελλήνια συμμετοχή και απήχηση , έναν Αγώνα Δρόμου μεσαίας απόστασης, από τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, που βρίσκεται στις Βάσσες, στο Κωτύλιο Όρος, το Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, όπως λέει και Περίφημος Περιηγητής Παυσανίας, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, με κατάληξη την Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, την Αειφόρο Πηγή, αφού συνεχίζει αδιάκοπα να μας προσφέρει το ζωοποιό της Ύδωρ, διατηρώντας μέρος της παλαιάς της αίγλης, από τον 3ο Αιώνα π.Χ. Σημειώνεται, ότι, την ίδια μέρα και μισή ώρα νωρίτερα, λαμβάνει χώρα μαζική πεζοπορία πολιτών, κάθε ηλικίας, ακλουθώντας την ίδια διαδρομή.
Αυτό γίνεται σε ανάμνηση και συμβολίζει, της επιστροφή των Αρχαίων Φιγαλέων στην Πόλη, από το Κωτύλιο, όπου είχαν μεταβεί και εκεί ιάθηκαν, από τον φοβερό λοιμό, που είχε ενσκήψει στην Φιγαλεία, γεγονός το οποίο απέδωσαν στον Θεό Απόλλωνα και έτσι, του έδωσαν το προσωνύμιο Επικούριος, δηλαδή Αρωγός
Οι δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», συμβολίζουν τους νέους, Φιγαλείς, που έτρεξαν, για να φέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα στην Πόλη της Φιγαλείας, περί ίασης τους, από τον θανατηφόρο λοιμό Το Μήνυμα, «ΙΑΘΗΜΕΝ», είναι άλλωστε και το επιφώνημα των αθλητών.
Πέραν όμως των συμβολισμών και των πολύ σημαντικών, για έναν τέτοιο αγώνα συνθηκών, οι διοργανωτές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να συμβάλουν στην επιτυχία και καθιέρωσή του Επικουρίου Δρόμου. Προς τούτο ζητάμε την βοήθεια σας για την προσέλκυση αθλητών, που θα τιμήσουν την εκδήλωσή μας με την συμμετοχή τους
Οι διοργανωτές , πέραν των καθιερωμένων μεταλλίων για τους νικητές, όλων των κατηγοριών, θα δώσουν αναμνηστικό πάπυρο και – μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Με τιμή
Η Επιτροπή Διοργάνωσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας
2-12-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 7 χλμ. στη Ράξα Τρικάλων
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 - Αναβολή
Αγώνας στο ιερό μονοπάτι της Εκεχειρίας
1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Orliakas Race»
19-4-2015: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Περιπατητών Γρεβενών διοργανώνει τον 1ο Aγώνα Oρεινού Tρεξίματος «Orliakas Race».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο