4ος Δρόμος Κάσσιου Δία

11-5-2014: Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιώπης διοργανώνει 4ο Ημιμαραθώνιο αγώνα (21 χλμ) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία “ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ” στην Κέρκυρα.

Share

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιώπης διοργανώνει την Κυριακή 11 Μαΐου τον 4ο Ημιμαραθώνιο αγώνα (21 χλμ.) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ» στην Κασσιώπη 32 χλμ. Β.Α. από την πόλη της Κέρκυρας.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χ.λ.μ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.
 
Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1000 μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιωπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.

Ο φετινός αγώνας των 5 χλμ είναι αφιερωμένος στην μνήμη του φίλου και συναθλητή μας Μάνθου Πρίφτη που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβρη σε ηλικία 43 ετών. Όπως και στους 3 προηγούμενους αγώνες ήταν κοντά μας, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε από την ασθένεια του και δήλωνε παρών με κάθε τρόπο στην διοργάνωση, έτσι και φέτος θέλουμε να τον έχουμε νοερά κοντά μας αφιερώνοντας του τον αγώνα και προσφέροντας όλα τα έσοδα στην Φλόγα (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια)

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.kassiosdias.gr και στα τηλ.: 6972837021 και 6974457449

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο... τρέξιμο και η Λευκάδα
Πρασίνισε η Λευκάδα την Κυριακή αφού ο 3ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος έδωσε το δικό του χρώμα στο όμορφο νησί του Ιονίου. 300 περίπου δρομείς στον ημιμαραθώνιο κι ακόμα 323 στα 5 χλμ. αλλά και δεκάδες παιδιά έλαβαν μέρος στους αγώνες του προγράμματος της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά. Νικητής του μεγάλου αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Τσιόκος με 1:18:09 και στις γυναίκες η Χάιντι Διακομοπούλου με 1:27:52. Δείτε τα αποτελέσματα.
12ος Αγώνας Δρόμου Δαϊκλής 2019
27-7-2019: Αγώνας στο Μάνεση Μεσσηνίας
7o Samaria Run
22-5-2016: Στο όμορφο φαράγγι της Σαμαριάς θα γίνει για έβδομη φορά ο αγώνας με την ονομασία “7ο Samaria Run”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο