1ος Αγώνας Δρόμου Ελπίδας

10-4-2016: Αγώνας για την Ελπίδα

Share

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ιδρύθηκε το 1924, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας της Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη και Λυβίσσι.

Τις πρώτες δεκαετίες ήταν καθαρά αγροτικός οικισμός ταχύτατα αναπτυσσόμενος, οι πρόσφυγες συνάντησαν πολλές δυσκολίες από την μορφολογία της περιοχής με τους βάλτους και τους πυκνούς θάμνους. Μετά την περίοδο της Κατοχής ξεκίνησαν οι πρώτες σοβαρές προσπάθειες για την εκβιομηχάνιση του οικισμού με αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρηματιών της Νέας Μάκρης. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 55.000 – 60.000 κατοίκους.

Σ’ αυτή την περιοχή το σχολείο μας –το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης– φιλοξενεί 360 παιδιά, ένα πολυπληθές σχολείο που όμως με την βοήθεια άξιων καθηγητών καθώς και του Διευθυντή κ. Άγγελου Καλογερόπουλου, καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της σημερινής εποχής, να κάνουν πράξη το «μαθαίνω γράμματα», ήθος και ηθική.

Σκοπός και όραμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία, συμπαραστέκοντας στους εκπαιδευτικούς και με διάφορες δραστηριότητές του να προάγει την κοινωνική και ηθική ευαισθητοποίηση καθώς και ενημέρωση εφήβων και γονέων σε σημαντικά θέματα.

Ένα από αυτά, είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο με κάτι ανεκτίμητο όπως η ζωή. Ξεκινήσαμε από ένα όραμα του ταμία του Συλλόγου μας κ. Β. Λαγού και φτάνουμε στην υλοποίηση ώστε «να τρέξουμε για την Ελπίδα». Είναι ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους σκοπούς των συλλόγων «Φίλοι παιδιών με καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» και «Όραμα Ελπίδας».

Διαδρομή

Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Ν. Μάκρης. Θα ξεκινήσει από την πλατεία και μέσω της καθόδου θα φτάσει στην παραλία, από εκεί θα στρίψει δεξιά και θα φτάσει μέχρι την περιοχή Ζούμπερι όπου υπάρχει κυκλική πορεία την οποία θα ακολουθήσουν οι αθλητές και θα επιστρέψουν πάλι από την ίδια διαδρομή μέχρι την πλατεία της Ν. Μάκρης. Στο Ζούμπερι θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού των αθλητών με νερό.

Πληροφορίες

Όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή με email θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο τερματισμού τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση (Κεντρική Πλατεία Νέας Μάκρης) για να παραλάβουν τον αριθμό τους.

Για τους αθλητές που επιθυμούν να μετακινηθούν με το ΚΤΕΛ ,υπάρχει δρομολόγιο με  λεωφορείο για Νέα Μάκρη 7:00πμ από το πεδίον του Άρεως.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Όλοι οι αθλητές δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Κάτω των 18 ετών η εγγραφή θέλει την συγκατάθεση γονέα.

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων:

Θα υπάρχει δίπλα στην γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία σε φυλασσόμενο χώρο, χώρος για την φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Χρονομέτρηση  αγώνα:

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ειδικό chιp στον αριθμό του κάθε αθλητή που θα επιστρέφεται στον τερματισμό.

 

Ασφάλεια και Ιατρική κάλυψη:

Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές, διασώστες, και ιατρικό προσωπικό, καθώς αστυνομία και ΕΚΑΒ.

 

Διαμονή αθλητών εκτός Αττικής με ειδικές τιμές στο Ξενοδοχείο Hotel Nireus στην Νέα Μάκρη για κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλ: 2294091214,www.nireushotel.gr

 

Πληροφορίες διοργάνωσης

Α.Π.Σ. Τελμησσός Ν. Μάκρης Μαραθώνος

Λ. Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη

www.telmissos.gr

[email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής

Η εγγραφή σας για να είναι έγκυρη πρέπει να έχετε καταθέσει το ποσό των 5 ευρώ στον αριθμό λογ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (πρώτο όνομα Λαγός Κ. Βασίλειος) αρ. λογ. GR 92026009600001101240440 αναγράφοντας το Ονομ/νυμο σας και την αιτιολογία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν δεν καταθέσετε το ποσόν με το Ονομ/νυμο και την αιτιολογία η εγγραφή σας δεν θα είναι έγκυρη!

Ημερομηνία λήξης εγγραφών είναι έως τις      /     /2016.

 

Απονομές

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Μάκρης ή στο Πολιτιστικό Κέντρο αν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, καθώς και μια σακούλα με διάφορα προϊόντα.

Στους τρεις πρώτους νικητές- νικήτριες γενικής κατάταξης θα δοθούν συλλεκτικά έπαθλα. Οι απονομές θα γίνουν μετά τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4o Ikaria Run
5-8-2017: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στην Ικαρία
13ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"
01-04-2018: Για 13η χρονιά θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη με την ονομασία “Μέγας Αλέξανδρος”
Ωραίοι αγώνες στην Κερκίνη
O κόσμος αγκάλλιασε τον αγώνα της Κερκίνης με περισσότερα από 450 δρομείς να τρέχουν στις δύο αποστάσεις του προγράμματος. Οι διαδρομές κινήθηκαν γύρω από τη λίμνη Κερκίνη σε όμορφα τοπία που απόλαυσαν όσοι έλαβαν μέρος είτε στα 10 είτε στα 21 χλμ. Νικητής στα 21 χλμ. ήταν ο Δημήτρης Τζεφαλής σε χρόνο 1:20:58 και ο Γεράσιμος Γρίβας στα 10 χλμ. σε 41:32. Δείτε τα αποτελέσματα και από τις δύο διαδρομές.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο