Από το Πλατανόδασος στην Πλατεία Ελευθερίας

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Share

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».
 

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα:
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας).
Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.
Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, ενώ θα ακολουθήσει τις εξής οδούς: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος Μ..Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της ελευθερίας).
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Τροχαία και την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Tην ενημέρωση  καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα θα παράσχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 8:45 έως τις 10:15 π.μ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι, γεννημένες το 2001 και μεγαλύτεροι).

ΙΑΤΡΙΚΑ
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
O Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Ν.Πιερίας,  θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Αγώνα θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ
Αφετηρία, μέσο διαδρομής και τερματισμός.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στην γενική κατάταξη.

Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν σε άτομα με ειδικές ικανότητες, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο με το έμβλημα της πόλης. Δίπλωμα θα είναι στην διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr. σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Θερμή παράκληση να είναι ευδιάκριτο το νούμερο στο στήθος.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. τηλέφωνο 2351047445 (πληροφορίες Γραφείο Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος), καθώς και στον Χρήστο Μυστρίδη (Πρόεδρο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο 6948180760.
Πληροφορίες μπορείτε επίσης να αντλείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2013 στην Αστική Σχολή.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας δηλώσεων και πριν την απόδοση των αριθμών.
Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 23510 47425 (υπευθ. Γεωργία Καμανατζή, Γιώργος Μίχος) ή με email στο [email protected].
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογο, τόπο διαμονής, τηλέφωνο.  

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 από την Τετάρτη 09 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, κατά τις ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00.
Όσοι δημότες δεν παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, καθώς και τα μέλη του ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ», θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα γραφεία του Συλλόγου, Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα γωνία κατά την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 12 Οκτωβρίου –  ώρες 16:00 έως 19:00).
 Όλοι οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
 
Τεχνικός Υπεύθυνος του Αγώνα ορίζεται ο κ. Αποστολόπουλος Δημήτριος (τηλ. 6945758856), Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα των αγώνων, για κάθε τεχνικό θέμα.
 Προσοχή: στο σημείο της αφετηρίας (Πλατανόδασος) δεν θα δίνονται αριθμοί συμμετοχής.
 
Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος Δρόμος Άνδρου - Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη
22-4-2018: Για 2η χρονιά ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Άνδρου και ο αγώνας δρόμου Αφανούς Ναύτη
12ος Χειμερινός Κολυμβητικός Διάπλους Βουλιαγμένης
23-11-2014: Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece θα διοργανώσει για 12η συνεχή χρονιά, τον Χειμερινό Κολυμβητικό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.
1ος Νυχτερινός Δρόμου του Νερού Έδεσσας
18-10-2014: Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου ο ΣΕΒΑΣ Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και φορείς εθελοντών διοργανώνει αγώνα 5 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο