25ος Logicom Cyprus Marathon

Η Πάφος στην Κύπρο σε ρυθμό Μαραθώνιου

Share
Logicom Cyprus Marathon

Την Κυριακή 12 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 25ος Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

25ος Logicom Cyprus Marathon

Οι δρόμοι της Πάφου αναμένεται να πλημμυρήσουν την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 από χιλιάδες δρομείς οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 25η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon. Πρόκειται για τον ιστορικότερο Μαραθώνιο του νησιού μας που όχι μόνο ελκύει πέραν των 1,500 ξένων δρομέων από 60+ χώρες αλλά και χιλιάδες Κύπριους οι οποίοι συμμετέχουν στους τέσσερις αγώνες-αποστάσεις: Μαραθώνιο, Ημι-Μαραθώνιο, Αγώνα δρόμου 10χλμ και Οικογενειακό Αγώνα 5χλμ.

Το πολύχρωμο «ποτάμι» με Μαραθωνοδρόμους θα ξεκινήσει το πρωινό της Κυριακής 12 Μαρτίου από την Πέτρα του Ρωμιού όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλοι τρεις αγώνες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Η Πάφος, ένα σαγηνευτικό τουριστικό θέρετρο με σύγχρονη τουριστική υποδομή, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 25ον Logicom Μαραθώνιο Κύπρου. Ο Μαραθώνιος αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να συμμετάσχουν στην διεθνή αθλητική εκδήλωση και να απολαύσουν τις ομορφιές της Πάφου, η οποία πρόσφατα ψηφίστικε ως η European Capital of Smart Tourism για το 2023. Παράλληλα ο Μαραθώνιος από το 2015 είναι  αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Πάφου και νικητής του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Πρώτιστος στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του Αθλητισμού και των Ολυμπιακών ιδεωδών. Κάτω από την ομπρέλα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και Παιδικός Αγώνας το Σάββατο 11 Μαρτίου, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό.  Παράλληλα, την Τρίτη 14 Μαρτίου, 2 μέρες μετά την μεγάλη εκδήλωση, θα διεξαχθεί και το Cyprus Wine Run, ένας γραφικός αγώνας απόστασης 5χλμ που περνάει μέσα από το παραδοσιακό χωριό του Κάθηκα και έχει αφετηρία και τερματισμό το Οινοποιείο «Βασιλικό».

Ο πιο ιστορικός Μαραθώνιος της Κύπρου, που διοργανώνεται από το 1999, θα έχει για 9η συνεχή χρονιά  Μέγα Χορηγό την εταιρεία Logicom, με τη βοήθεια της οποίας η εκδήλωση έχει ξεπεράσει το στενό πλαίσιο μιας απλής αθλητικής εκδήλωσης και έχει εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών που υπηρετεί τόσο τον αθλητικό όσο και τον πολιτιστικό τομέα. Παράλληλα, την εκδήλωση στηρίζουν: Υφυπουργείο Τουρισμού, Δημαρχείο Πάφου, DHL Cyprus, Atlantic Insurance, ΕΤΑΠ Πάφου, Scaffolding Solutions, Omega TV, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Αγρός» , 361°, Ronhill, Μπύρα ΛΕΩΝ, Ice Power, COROS GPS Watches, Super-Sport FM, Holland & Barrett και Grenade Protein Bars.

Η γενέτειρα της Αφροδίτης, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου και τοπία από τη Μεσογειακή παραλιακή διαδρομή που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν ένα υπέροχο μείγμα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής! Θα σας δούμε στην Πάφο!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.CyprusMarathon.com

Logicom Cyprus Marathon
Logicom Cyprus Marathon
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Rock Solid Kastellorizo 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο