10ος Επετειακός Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

12-3-2017: Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου τον 10ο Επετειακό Ημιαμαρθώνιο Δρόμος Καλαμπάκα – Τρίκαλα και αγώνα 5 χλμ.

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 10ο Επετειακό Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα–Τρίκαλα, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας χιλιάδες  δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές. Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στη διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούν τη διοργάνωση.

Την ημέρα του αγώνα, χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται στην εκκίνηση του αγώνα κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο τερματισμός βρίσκεται σε 21,1χλμ (με μήκος διαδρομής πιστοποιημένο από την AIMS) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξάγεται παράλληλα Αγώνας Δρόμου 5K, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου. Παράλληλα στο κέντρο της πόλης διεξάγεται και ο Παιδικός Αγώνας 1K, για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στους μικρότερους να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

Ημιμαραθώνιος
Ο αναλυτικός χάρτης, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε εύκολα τα κυριότερα στοιχεία της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα–Τρίκαλα, μαζί με τα σημεία ανεφοδιασμού και πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας και πρώτων βοηθειών κάθε 5 χιλιόμετρα (5χλμ, 10χλμ, 15χλμ και τερματισμό) καθώς και ένα επιπλέον στο 18,5χλμ.

Πρόγραμμα διοργάνωσης

Σάββατο 11 Μαρτίου
Έκθεση Αγώνα
10:00 – 19:00
Η έκθεση της διοργάνωσης πραγματοποιείται το Σάββατο παραμονή του αγώνα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, ενώ στον ίδιο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και το κέντρο παράδοσης των αριθμών και του απαραίτητου υλικού και αναμνηστικών του αγώνα (Bibs, μπλουζάκια, κτλ).

Κυριακή 12 Μαρτίου
Ημιμαραθώνιος
Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS), με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική.

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
Εκκίνηση στις 10:00 π.μ από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.
Οι δρομείς ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και αφού κατευθυνθούν προς την Καλαμπάκα, κάνουν αναστροφή και τερματίζουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Παιδικός Αγώνας 1χλμ.
Εκκίνηση στις 9:45 π.μ. από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.
Τα παιδιά ηλικίας 9 έως και 14 ετών ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και διανύοντας μία απόσταση 1 km τερματίζουν πάλι πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Απονομές
10:45 – 10:50
Βράβευση νικητών/τριών Αγώνα Δρόμου 5χλμ.

12:00 – 12:30
Βράβευση νικητών/τριών Ημιμαραθώνιου 21,1 χλμ και όλων των κατηγοριών.

Έπαθλα
Για τους τρεις πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών διανέμονται χρηματικά έπαθλα σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί. Τα χρηματικά έπαθλα θα πληρωθούν με μη επιστρεφόμενη ταχυδρομική επιταγή, που θα σταλεί στη διεύθυνση, που ο αθλητής θα συμπληρώσει στη φόρμα εγγραφής του.

Επιπλέον στους/στις τρεις πρώτους/ες της γενικής κατάταξης και στους/στις τρεις πρώτους/ες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν ξεχωριστά μετάλλια και στους νικητές των κατηγοριών κύπελλα.

Παροχές
Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:

1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή

2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπ στον αριθμό

3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο

4. Αναμνηστικό T-Shirt

5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

6. Μεταφορά του δρομέα του ημιμαραθωνίου στην αφετηρία και επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα

Άλλες Πληροφορίες

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα υπάρχουν λεωφορεία τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την κεντρική πλατεία Τρικάλων προς  την Καλαμπάκα για την εκκίνηση του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του αγώνα για την επιστροφή των δρομέων από τα Τρίκαλα στην Καλαμπάκα. 

Τα λεωφορεία αναχωρούν το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Τρικάλων για την Καλαμπάκα από 7:00πμ έως 7:45πμ.
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και τις απονομές τα λεωφορεία επιστρέφουν τους δρομείς στην Καλαμπάκα (από 2:00μμ έως 2:30μμ).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο λεωφορείο, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία, αφού πρώτα  τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο σημείο στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Να τοποθετήσετε σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ο σάκος σας να είναι καλά κλεισμένος.

Για όλες τις λεπτομέρειες καθώς και τα τελευταία νέα της διοργάνωσης ενημερωθείτε στο www.stamhalfmarathon.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέχω για την Κατερίνη 2021 - Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης για την ακύρωση του φετινού αγώνα
Άθλος Τζουμέρκων - Mountain Run 2020
Ορεινοί αγώνες στην Άγναντα Άρτας
Via Egnatia Run 2018
29-4-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 5 χλμ. στην Αλεξανδρούπολη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο