Αγώνας στη Μενδενίτσα

Το Σάββατο 10 Αυγούστου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μενδενίτσας και ώρα 18.30, θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Δρόμου απόστασης 13.700 μ. διάσχισης του Καλλίδρομου.

Share

Με διοργανωτή τον Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου και τον ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής θα διεξαχθεί και φέτος ο 7ος Αγώνας Δρόμου 13.700 μ., Διάσχιση του Καλλίδρομου.

Πληροφορίες αγώνα

Εκκίνηση – Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Σάββατο 10 Αυγούστου,

Ώρα εκκίνησης: 18.30

Πληροφορίες: 210 5317826

Το Σάββατο 10 Αυγούστου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μενδενίτσας και ώρα 18.30, θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Δρόμου απόστασης 13.700 μ. διάσχισης του Καλλίδρομου. Η διαδρομή του αγώνα είναι μία από τις ομορφότερες μέσα στα αιωνόβια έλατα του Καλλίδρομου με εκκίνηση στα 520 μ., ακόλουθα μέχρι τα 7.000 φθάνει στα 810 μ. για να ξαναγυρίσουμε με συνεχή ήπια κατηφορική κλίση στην πλατεία της Μενδενίτσας. Θα υπάρχουν 4 σημεία στη διαδρομή (2,3, 6,0, 7,0,10.900) και στον τερματισμό με νερό-χυμούς, ενώ δείκτες (σε 6 σημεία) θα φυ¬λάσσουν τη διαδρομή που έχει 3 χλμ. άσφαλτο και 10,7 χλμ. καλά στρωμένο χωμάτινο δρόμο.

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει δεξίωση με άφθονα τοπικά εδέσματα, ψητά, κρασί, μπύρα, πίτες, μέλι, μπανάνες προσφορά της DOLE Α.Ε. που είναι και από τους χορηγούς της διοργάνωσης, ενώ από τις μικροφωνικές εγκα¬ταστάσεις, θα ακούγονται τραγούδια από τη δημοτική και λαϊκή μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Θα υπάρχουν γενικές κατηγοιρίες με έπαθλα, Κύπελλο στον πρώτο, μετάλλιο-δίπλωμα και στους τρεις πρώτους-πρώτες, ενώ αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν τον αγώνα των 13.700 μ. θα διεξαχθεί με ώρα εκκίνησης ο παραδοσιακός γύρος της Μενδενίτσας, απόστασης 1.700 μ. για τους μικρούς δρομείς και για περιπατητές με τις ανάλογες βραβεύσεις (νήπια, παιδιά έως και 9 ετών, έως και 12 ετών και από 13-16 ετών.

Η Μενδενίτσα βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ. 500 μ. πριν το χωριό Θερμοπύλες στην κατεύθυνση προς Λαμία, στρίβουμε αριστερά ή 500 μέτρα μετά τις Θερμοπύλες με κατεύθυνση για Αθήνα στρίβουμε δεξιά και ακόλουθα φθάνουμε στη Μενδενίτσα, ή μπορούμε να στρίψουμε προς τον Μώλο δεξιά και ακόλουθα περνώντας κάτω από την Εθνική να ανεβούμε σε καλό ασφάλτινο δρόμο 11 χλμ. προς τη Μενδενίτσα, περνώντας από το χωριό Καραβίδια).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Τριαντάρι στο Περτούλι
Ο 14ος Σταΐκιος δρόμος πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο Περτούλι Τρικάλων. Ο αγώνας έχει απόσταση 30 χλμ σε άσφαλτο αλλά και σε ανώμαλο δρόμο και διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Άφετηρία και τερματισμός θα είναι το Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο