Αγώνας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βιδιανής

18-2-2018: Αγώνας 5 χλμ. και πέταγμα χαρταετού

Share

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βιδιάνης που περιλαμβάνει αγώνα 5 χλμ. και πέταγμα χαρταετού.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΒΙΔΙΑΝΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Ηγούμενος Αρχιμ. Τιμόθεος και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης σας προσκαλούν την
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 11:30 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΙΔΙΑΝΗΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ για  ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ  ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ

Η Μονή Βιδιανής βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Οροπεδίου Λασιθίου, στους πρόποδες του βουνού Λουλουδάκι. Ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον ιερομόναχο Μεθόδιο Περάκη. Την ονομασία της η μονή την οφείλει στην οικογένεια των Βιδών ή Βίδηδων που έδωσαν εκτάσεις για την ανέγερση της. Κατά την επανάσταση του 1866 η Μονή πυρπολήθηκε από τους Τούρκους, σύντομα όμως ξαναχτίστηκε, ενώ κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής ο ηγούμενος της, Δωρόθεος, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση. Το λιθόκτιστο καθολικό της μονής είναι μονόχωρο, αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή και διαθέτει πανέμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Το 1991 αναστηλώθηκαν τα κελιά και πλέον λειτουργεί ως ανδρική μονή.
Σήμερα, στον καταπράσινο περίβολο της θα βρείτε ακόμα και καφενείο αλλά και ένα μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας.

Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορία 5χλμ • ώρα εκκίνησης 11:30 • Διαδρομή: Μονή Βιδιανής-Κάτω Μετόχι και επιστροφή • Έπαθλα: Μετάλλια, Διπλώματα στους 3 πρώτους άνδρες-γυναίκες, Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες • Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικώς στο 697.28.65.015 και 697.44.81.191 • Θα ακολουθήσει σαρακοστιανό τραπέζι με ρεβίθια και πατατοσαλάτα προσφορά από τη μονή • Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρνουν και τα δικά τους  σαρακοστιανά εδέσματα.

Υποστήριξη: Εθελοντική Ομάδα  Προτέκτα «Φίλιος Ζευς» Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aκόμα ένας επιτυχημένος αγώνας στο Σμόκοβο
Με μεγάλη επιτυχία έγινε για μία ακόμη χρονιά ο αγώνας Δρόμου Δολοπών στο Σμόκοβο. Περισσότεροι από 200 δρομείς και περιπατητές έλαβαν μέρος και πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα πλάι στον Ονόχωνο ποταμό. Νικητές αναδείχθηκαν ο Γιώργος Χατζηγιάννης και η Φίλίππα Πουλίδου.
1-12-2018: Αγώνας 63,4 χλμ. στην Ελευσίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο