Παράταση εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο της Αίγινας

Έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας “Γεώργιος Κωστάκος” να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ διοργανώνει τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας 21 χλμ. την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια εκδηλώσεων στη μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου*.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 21 χλμ για δρομείς, 12.5 χλμ για  περιπατητές και 16.5 χλμ για ποδηλάτες.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: 11:00
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ: 10:30
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21Χλμ ,θα έχει ως αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ με κατεύθυνση ανηφορική προς τον ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ.Θα συνεχίσει κατηφορικά προς τον ΜΕΣΑΓΡΟ και περνώντας απο την ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΓΡΟΥ θα συνεχίσει με ανηφορική κατεύθυνση προς ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ.Απο εκεί θα κατευθυνθεί προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ με ελαφρές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας για να συνεχίσει με κατηφορική πορεία προς το λιμάνι της Αίγινας περνώντας απο τις ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.Φτάνοντας στις ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ο αγώνας θα κινηθεί αριστερά μπαίνοντας στην ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ, η οποία πήρε το όνομα της απο τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.Θα συνεχίσει ως το τέλος της οδού Καποδιστρίου για να συναντήσει το ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας θα κατευθυνθεί δεξιά και θα συνεχίσει παραλιακά  για να τερματίσει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του ΗΜΙΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ 21Χμ αγώνα.

Ο αγώνας περιπάτου 12.5Χλμ και ποδηλάτων 16.5 χλλμ θα έχει ως αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ με κατεύθυνση το χωριό των ΑΛΩΝΩΝ.Θα συνεχίσει να βρεί ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΓΡΟΥ όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ με ελαφριές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας. Από το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ θα συνεχίσει αριστερά με κατεύθυνση προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και με κατηφορική πορεία θα κινηθεί προς το λιμάνι της αίγινας περνώντας απο τις ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.Φτάνοντας στις ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ο αγώνας περιπάτου θα συνεχίσει ευθεία για να βρει το παραλιακό μέτωπο της πόλης και να κινηθεί δεξια προς την ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ  όπου είναι το τέλος του αγώνα  περιπάτου 12.5 Χμ. Ενώ ο αγώνας ποδηλάτων θα συνεχίσει και θα κινηθεί αριστερά μπαίνοντας στην ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ,η οποία πήρε το όνομα της από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.Θα συνεχίσει ως το τέλος της οδού Καποδιστρίου για να συναντήσει το ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας θα κατευθυνθεί δεξιά και θα συνεχίσει παραλιακά για να τερματίσει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 21Χλμ αγώνα και των 16.5Χλμ ποδηλατικού συμμετοχικού αγώνα 

Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και έτσι οι αθλητές,δρομείς και περιπατητές κατά την διάρκεια του αγώνα θα απολαμβάνουν τις ομορφιές καθώς και τα ιστορικά αλλά και θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στο νησί της Αίγινας.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά καθώς και μηχανές που θα μεταφέρουν νερό όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο αγώνας θα συνοδεύεται απο περιπολικά και μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας ,καθώς και απο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες του Διοργανωτή με εθελοντές.
Ασθενοφόρα με εξιδεικευμένο προσωπικό θα συνοδεύουν τους αθλητές ως το τέλος του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό των 10ευρώ απο τον κάθε δρομέα-περιπατητή θα συνεισφέρει στις προσπάθειες του Ιδρύματος Γεώργιος Μπέστ Κωστάκος για τον σημαντικότερο στόχο του, την δημιουργία ξενώνων για παιδιά που πάσχουν απο τον καρκίνο του εγκεφάλου, ασθένεια απο την οποία έφυγε ο Γεώργιος Κωστάκος. Κάθε δρομέας – περιπατητής συμμετέχει με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει πλήρως και αποστείλει τη σχετική δήλωση συμμετοχής μέχρι την 22 Σεπτεμβρίου 2012.
(FAX: 22970 32193 ή με e-mail στο [email protected]).

Μετά την καταληκτική ημερομηνία δήλωση θα γίνεται αποδεκτή ΜΟΝΟ στην γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκινησης στην ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.
Δρομείς μικρότεροι των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

ΑΡΙΘΜΟΙ (Νο) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αριθμοί συμμετοχής (Νο) θα παραδίδονται στους δρομείς – περιπατητές από την
γραμματεία του αγώνα, στο σημείο εκκίνησης, τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.


ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ:
Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ και στο σημείο τερματισμού θα δοθούν δωρεάν σνακ, φρούτα, ισοτονικά, αναψυκτικά και αναμνηστικά στους τερματίσαντες δρομείς, περιπατητές και ποδηλάτες.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Οι δρομείς και περιπατητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για την ΑΙΓΙΝΑ, η την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ απο τα διάφορα περίπτερα εισιτηρίων των εταιρειών τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στην ΠΥΛΗ Ε8.

Το πρωί της ημέρας του αγώνα το Ε/Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο απο το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΠΥΛΗ Ε8 στις 09.00 προς την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ όπου είναι η εκκίνηση του αγώνα.
1ος – 1η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα , και Διήμερο Διακοπών σε κατάλυμα του Συλλόγου για την περίοδο 2012.
2ος -2η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.
3ος – 3η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.

Σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς και περιπατητές θα δοθεί Μετάλλιο,Δίπλωμα, καθώς και Αναμνηστική Μπλούζα του 4ου Ημιμαραθώνιου Αγώνα Δρόμου Αίγινας ‘’Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος’’.

Μετά τον τερματισμό του αγώνα στην πόλη της Αίγινας οι δρομείς-περιπατητές και οι συνοδοί τους μπορουν να περιηγηθούν στα καταστήματα της πόλης,να απολαύσουν τον καφέ η το μεσημεριανό τους σε κάποιο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο η να απολαύσουν ένα  μπάνιο σε κάποιες απο τις μικρές παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη.Επίσης θα μπορέσουν να εκδόσουν το εισιτήριο της επιστροφής στο λιμάνι του Πειραιά απο τα εκδοτήρια των εταιριών που εξηπυρετούν την γραμμή Αίγινα – Πειραιά.

Τα έξοδα μετακίνησης του κάθε δρομέα και περιπατητή είναι προσωπικά.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Για αθλητές που επιλέξουν να έρθουν νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα στο νησί της ΑΙΓΙΝΑΣ συνδυάζοντας και διακοπές το Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ συνεργάζεται με τους Υποστηρικτές Διαμονής οι οποίοι  θα προσφέρουν ειδικά πακέτα διαμονής. Το κόστος διαμονής για όσους επιλέξουν να μείνουν στα Καταλύματα του Υποστηρικτή Διαμονής ανέρχεται στα 15€ το άτομο , (Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια 2 άτομα ανα δωμάτιο). Για κρατήσεις δωματίων μπορείτε να επικοινωνείτε στο: ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22970-32192 / ΦΑΞ: 22970-32193 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες: 09:00 έως 22:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 22970- 32192 / 6932542661 (κος ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ).

* Ο Γεώργιος Κωστάκος με καταγωγή από την Αίγινα έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008. Ο Γεώργιος Κωστάκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Broadway είχε συγγράψει αμέτρητα θεατρικά έργα, έχει λάβει τιμητικούς επαίνους για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό και έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια ως βαλκανιονίκης στην ενόργανη γυμναστική.
   

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ο Run Κατάκολο - Πύργος
Αγώνες για όλους στον Πύργο
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Protergia 6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
14-10-2017: Νυχτερινοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο