Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το 2o Sfendami Night Trail

Ανοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το δεύτερο Sfendami Night Trail. Oι δηλώσεις θα γίνονται στην ιστοσελίδα www.sfendami.gr σε ειδική φόρμα που θα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα. Παράλληλα, έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα η χαρτογράφηση των διαδρομών σε αρχείο Google Earth και σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με το αγώνισμα του προσανατολισμού όπως και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Share

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος, ορεινής ποδηλασίας και προσανατολισμού 2o Sfendami Night Trail στη Σφενδάμη Πιερίας.
Συγκεκριμένα το event περιλαμβάνει αγώνα νυκτερινού  ορεινού τρεξίματος 20 χλμ. από τα οποία τα 9 χλμ. είναι μονοπάτι και αγώνα ορεινής ποδηλασίας 24 χλμ. από τα οποία τα 10 χλμ είναι μονοπάτι. Oι υπόλοιπες διαδρομές είναι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι.

Ο λόφος του προφήτη Ηλία , που είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων, βρίσκεται 2,5 χλμ.  έξω από την Σφενδάμη όπου προσφέρεται για τους αθλητές αλλά και για τους θεατές για ελεύθερη κατασκήνωση ενώ θα  λειτουργεί και ψησταριά. Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν φορητές ντουζιέρες με ζεστό νερό όπως και τουαλέτες  για τους αθλητές  και τους επισκέπτες. Επίσης θα διοργανωθεί εκεί και ένα μικρό πάρτι με φαγητό, κρασί  και μουσική.

Στοιχεία αγώνα
θα υπάρχουν δύο σημεία τροφοδοσίας σε κάθε αγώνα και οι σταθμοί θα περιλαμβάνουν: 
Σταθμός Τεπόνιτσα  9ο χλμ. Τσέχου χώράφι (υδροδοσία)
Σταθμός Καταχαλίτικα 13,5ο χλμ. (υδροδοσία τροφοδοσία)
Σταθμός Τσαίρια 17,5ο χλμ. (υδροδοσία, τροφοδοσία)                                                          
Επίσης θα θα υπάρχουν και σταθμοί ελέγχου (5ο χλμ. Tεπόνιτσα, 9ο χλμ. Tεπόνιτσα, 13.5ο χλμ. Tσαϊρια, 17,5ο χλμ.) όπου θα υπάρχει αποκλεισμός των αθλητών που δεν θα περάσουν από αυτούς. Χρονικό όριο αποκλεισμού δεν υπάρχει.
Η σηματοδότηση θα γίνει με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά ταμπελάκια. Για την ασφάλεια των αθλητών θα βρίσκονται στον αγώνα 20 μέλη της ομάδας διασοστών και ραδιοερασιτεχνών όπως και μια ομάδα 20 μελών της διοργάνωσης .

Εκκίνηση
Ο χώρος  εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται  στο λόφο του προφήτη Ηλία . Η εκκίνηση θα δοθεί  στις  19:30 για το ποδήλατο και μετά από 10 λεπτά θα ακολουθήσει το τρέξιμο.

Παροχές
Ο κάθε αθλητής δικαιούται: γεύμα , σαλάτα, φρούτο και κρασί απεριόριστο στο πάρτι που θα ακολουθήσει, όπως και αναμνηστικό  δίπλωμα συμμετοχής. Ευπρόσδεκτα κρασιά – τσίπουρο και ότι επιθυμεί ο κάθε συμμετέχων από την περιοχή του .

Απονομές θα γίνουν στους 3  πρώτους  νικητές γενικής κατάταξης , ανδρών και γυναικών. Οι 3  πρώτοι νικητές των αγώνων στη γενική κατάταξη όπως και η 1η νικήτρια θα έχουν δωρεάν εγγραφή για την διοργάνωση  SMF 2012 .

Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτική η χρήση φακού για όλους  τους αθλητές και κράνος για τους ποδηλάτες. Λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί νύχτα , η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και για αυτό σας ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλειά σας.

Δηλώσεις συμμετοχής 
Δηλώστε συμμετοχή  στην ιστοσελίδα της  διοργάνωσης   www.sfendami.gr  στην φόρμα δήλωσης  συμμετοχής  – Sfendami Night Trail.
Το ποσό συμμετοχής (15 ευρώ) θα καταβληθεί στην γραμματεία στο χώρο των εκδηλώσεων κατά την παραλαβή του αριθμού όπου θα λειτουργεί το Σάββατο  1 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 17:00 . 
                                                                                  
Η ολοκλήρωση της εγγραφής και το ποσό συμμετοχής θα καταβληθεί στη γραμματεία η οποία θα λειτουργήσει το έως και 30 λεπτά πριν την εκκίνηση των αγώνων!

Παράλληλα, έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα η χαρτογράφηση των διαδρομών σε αρχείο Google Earth και σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με το αγώνισμα του προσανατολισμού όπως και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.
 

Παράλληλοι αγώνες
Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας προσανατολισμού για παιδιά και μεγάλους ενώ σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία αγώνων τρεξίματος και ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για το Σάββατο στις 18:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Λάρισα τρέχει!
H σειρά των αγώνων δρόμου Run Greece του ΣΕΓΑΣ μετακομίζουν στη Λάρισα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Οι δρομείς της πόλης αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας αναμένεται να γεμίσουν δρομείς όπως έγινε και στους προηγούμενους αγώνες της σειράς σε Ιωάννινα, Καστοριά και Ηράκλειο.
Ζωντανά από τα Τρίκαλα
Δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον 5ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο “Θανάσης Σταμόπουλος” στα Τρίκαλα
Βελλερεφόντεια 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο