14ος Αγώνας Δρόμου Ράξας – Τρικάλων

3-12-2017: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 7 χλμ.

Share

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας «14ος Αγώνας Δρόμου Ράξας – Τρικάλων» που περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο και αγώνα 7 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Η επιτροπή Διοργάνωσης της Τ.Κ. Ράξας του  Δήμου Τρικκαίων  της Π.Ε. Τρικάλων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 14 ο Ημιμαραθώνιο  Αγώνα  Δρόμου    , Αγώνα δρόμου 7 χλμ.  καθώς και παιδικούς  αγώνες  για  ηλικίες  μέχρι 15 ετών. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή  3  Δεκεμβρίου  2017

Ημιμαραθώνιος Αγώνας  Δρόμου 

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική  Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος  Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα  εκκίνησης:   10:30 π.μ.

Απόσταση  αγώνα:  21,1  χλμ.

Περιγραφή  διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας με κατεύθυνση προς Τρίκαλα μετά από 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και κάνουμε το γύρο της ράχης περίπου 3 χλμ και κατόπιν ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  συνέχεια προς το Τ.Δ. Πλατάνου. Μέσω του οικισμού Χαϊδεμένης και πριν τον οικισμό Περδικοράχης αφήνουμε την ασφαλτοστρωμένη οδό και δια της χωμάτινης αγροτικής οδού μήκους δύο (2) χιλιομέτρων επιστρέφουμε στο Τ.Δ. Ράξας με  τερματισμό το σημείο  αφετηρίας. Η διαδρομή στο πρώτα οκτώ χιλιόμετρα είναι σχεδόν  επίπεδη, από το όγδοο  έως το ενδέκατο ανηφορική ,από το ενδέκατο  έως το δεκατοτέταρτο  αρκετά κατηφορική  και η συνέχεια της σχεδόν επίπεδη.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία.  Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία:  Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις  σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5 χλμ.  με νερό. Στον τερματισμό  θα υπάρχει νερό, τσάϊ  και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής:  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο  email    [email protected]  το αργότερο  μέχρι την  Πέμπτη    30   Νοεμβρίου  2017 .  (βλ.   Υπόδειγμα   δήλωσης   παρακάτω)

Χρονικό  όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  2,5 ώρες . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές  κατηγορίες:
Θα βραβευθούν οι τρεις (3)  καλύτεροι άνδρες  και οι τρεις (3)  καλύτερες γυναίκες  της γενικής  κατάταξης με κύπελλα. 
Θα βραβευθούν επίσης οι τρεις  (3)  νικητές των ηλικιακών  κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: ανδρών:  έως 19 ,20-29,  30-39,  40-49,   50-59,  60-69,   70 και άνω
γυναικών:  έως 19 ,20-29 ,30-39, 40-49,   50 και άνω
Οι πρώτοι (1οι)  των ηλικιακών  κατηγοριών θα βραβευθούν  με κύπελλα   ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια.
Επίσης  θα βραβευθεί  ο μεγαλύτερος  σε ηλικία  αθλητής  με κύπελλο 
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  μετάλλιο.
Οι τρεις  πρώτοι  της γενικής κατάταξης ανδρών- γυναικών  εξαιρούνται   των ηλικιακών κατηγοριών.

Αγώνας δρόμου  7 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα  εκκίνησης:  10:15 π.μ.

Απόσταση   αγώνα:   7 χλμ.

Περιγραφή  διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας  ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  μετά την γέφυρα στρίβουμε δεξιά προς  οικισμό Χαϊδεμένης και ακολουθούμε την  διαδρομή του ημιμαραθωνίου μέχρι το τέλος της στην πλατεία της Ράξας.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει  1 σταθμός  τροφοδοσίας   με νερό. Στον τερματισμό  θα υπάρχει νερό, τσάϊ  και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με το  email   [email protected]  το αργότερο  μέχρι την  Πέμπτη    30  Νοεμβρίου  2017. (βλ.   Υπόδειγμα   δήλωσης   παρακάτω)

Χρονικό  όριο  αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  1 ώρα . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν  οι τρεις (3)  καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής  κατάταξης  με  κύπελλα.  Ηλικιακές κατηγορίες  δεν  θα υπάρχουν στον αγώνα των 7 χλμ.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  μετάλλιο.

Αγώνας  δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών

Οι παιδικοί αγώνες  θα  ξεκινήσουν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή του  ημιμαραθώνιου δρόμου  ,περίπου στις 13:00 μ.μ.  Έγγραφες συμμετοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του Αγώνα μέχρι την 12:30 μ.μ . Απαραίτητη θεωρείται η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα.

Οι  συμμετέχοντες θα αγωνιστούν  χωριστά   ανά  φύλο  (αγόρια-κορίτσια)  ως εξής:
1η κατηγορία : Ηλικίες 4-5-6 ετών : αγώνας 100 μ.
2η κατηγορία : Ηλικίες 7-8-9 ετών : αγώνας 400 μ.
3η κατηγορία :Ηλικίες 10-11-12  ετών : αγώνας 600 μ.
4η κατηγορία :Ηλικίες 13-14-15  ετών : αγώνας 1000 μ.

Οι πρώτοι (1οι)  των παιδικών  κατηγοριών θα βραβευθούν  με κύπελλα   ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια   ( εκτός από την 1η κατηγορία 4-5-6  ετών  όπου θα δοθούν  μόνο   μετάλλια )

Σε  όλα  τα  παιδιά   που   θα  τερματίσουν  θα δοθεί   μετάλλιο.

Για  δηλώσεις συμμετοχής

ΜΟΝΟ   στο email   του Αγώνα: [email protected]

(Υπόδειγμα  δήλωσης  για Ημιμαραθώνιο)

Αγώνας  :     Ημιμαραθώνιος    

Επώνυμο :

Όνομα :

Έτος   γέννησης  :

Φύλο :  

Σύλλογος   : 

(Υπόδειγμα  δήλωσης  για  7  χιλιόμετρα)

Αγώνας  :     7  χλμ 

Επώνυμο :

Όνομα :

Έτος   γέννησης  :

Φύλο :  

Σύλλογος   :

 

Πληροφορίες στα τηλ. 6977190493 , 2431088078 Μπαρτζιώκας Λάκης 6937419664 ,  2431085458   Φαγκρίδας   Αθανάσιος (παρακαλούνται  οι φίλοι  δρομείς  για  την αποφυγή   λαθών να  μην  χρησιμοποιούν  τα τηλέφωνα  για  εγγραφή  αλλά  μόνο  για  πληροφορίες)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8οι Αγώνες «Nuventi Races»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Θεοδωράκεια 2022 - Ακύρωση
Αλλαγή ημερομηνίας για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο