Το Ζαγόρι “ξαναχτυπά”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας στα Ζαγόρια έρχεται να ταράξει τα αγωνιστικά νερά στο ορεινό τρέξιμο. Αυτή τη φορά παρουσιάζεται, όπως φανερώνει και το νέο του όνομα “The North Face Zagori Mountain Running”, με έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, φιλοδοξώντας να χαρίσει ακόμα εντονότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Η THE NORTH FACE θα σταθεί δίπλα σε αθλητές και εθελοντές της διοργάνωσης στους αγώνες των 50Κ, των 25Κ και των 10Κ.

Share

Το Zagori Mountain Running μπαίνει στον 3ο χρόνο του με μεγάλες εκπλήξεις….
Το Zagori Mountain Running (ZMR) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 το παρθενικό του ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού ορεινού τρεξίματος και μετά τη δεύτερη πετυχημένη διοργάνωσή του το 2012, έρχεται φέτος με νέα δύναμη, που του χαρίζει η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία που εξοπλίζει τους αθλητές των βουνών, την THE NORTH FACE, να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα την απήχησή του στο αθλητικό κοινό.

Η τρίτη διοργάνωση του Ηπειρώτικου αγώνα έρχεται αυτόν τον Ιούλιο, σαν “The North Face Zagori Mountain Running”, να χαρίσει και πάλι σπουδαίες αγωνιστικές εμπειρίες μέσα από αγώνες για κάθε επιθυμία, ώστε όλοι να βιώσουν τη μοναδική φύση της Τύμφης και του Ζαγοριού. Η THE NORTH FACE, αρωγός της προσπάθειας των ανθρώπων του ZMR, θα σταθεί δίπλα σε αθλητές και εθελοντές της διοργάνωσης στις 27 και 28 Ιουλίου, στους αγώνες των 50Κ, των 25Κ και των 10Κ.

Στις εκδηλώσεις όμως του φετινού ZMR, την Κυριακή 28/7, προστίθεται και το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών. Η μεγάλη, μήκους 50 χλμ, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές ενώ η μικρότερη, μήκους 25 χλμ, σε όσους είναι νέοι στο χώρο αλλά θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ορεινή ποδηλασία.
Για τους τολμηρούς που θα συμμετάσχουν το Σάββατο στη διαδρομή των 50χλμ τρεξίματος και στη μεγάλη διαδρομή του ποδηλάτου της Κυριακής θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη, διεκδικώντας τον τίτλο του υπεραθλητή της εκδήλωσης!

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματάνε εδώ. Από φέτος το καλοκαίρι, προστίθεται ένας ακόμα αγώνας στην παλέτα του ZMR ο οποίος απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία στα βουνά.

Ο νέος αγώνας της διοργάνωσης, ο οποίος θα γίνει στις 31 Αυγούστου, ονομάζεται Tymfi Endurance Race (TERA).

Με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τσεπέλοβο, η διαδρομή θα κινείται στις ανατολικές πλαγιές του βουνού και το ανάπτυγμά του θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ η συνολική του ανάβαση θα ξεπερνά τα 5000 μέτρα. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε την επίσημη προκήρυξη και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή.

Η περίοδος των φετινών εγγραφών για τους τρεις αγώνες του Ιουλίου (50Κ, 25Κ, 10Κ) και τους δύο ποδηλατικούς, θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο (1 έως 30) και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσα από την ιστοσελίδα του ZMR στη διεύθυνση www.zagorirace.com όπου θα βρείτε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή αγώνων Βασίλη Τζουμάκα στο email [email protected]

Στόχος μας είναι οι αγώνες να αποτελέσουν μία γιορτή των ορεινών αθλημάτων δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε.
.
Από την Οργανωτική Επιτροπή του ZMR
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
19ος Δρόμος του Απολλόδωρου - Ακύρωση
Αγώνας στην Αιανή Κοζάνης
22ος Δρόμος Βουνού «Υμηττός 2022» - Νέα ημερομηνία
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Training project 1st malakasa
Προπονητικό event του ΑΣ Αγών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο