Βρες το μονοπάτι σου στα βουνά της Αθήνας

Με κύριο στόχο να διαδώσει και να αναπτύξει το ορεινό τρέξιμο και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την φυσική ομορφιά των βουνών και να ανακαλύψουν την ξεχωριστή εμπειρία, που προσφέρει το τρέξιμο στη φύση το “New Balance Mountain Cup 2010” διοργανώει τον 3ο του αγώνα στο Τατόι.

Share

Στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι “Μπαχούνια” θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας της σειράς “New Balance Athens Mountain Cup 2010” την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα εκκίνησης στις 9:00 π.μ.
Η απόσταση των 13χλμ έχει μοιρασμένο υψομετρικό σε 3 βασικές αναβάσεις και περιλαμβάνει και κάποια μονοπάτια (κυρίως κατηφορικά) με τεχνική δυσκολία λόγω πετρώδους εδάφους ή πυκνής βλάστησης και έχει συντελεστή δυσκολίας 3.

Χαρακτηριστικά διαδρομής
Απόσταση: 13χλμ
Αθροιστική ανάβαση: 270μ
Δασικός δρόμος: 70%
Μονοπάτι 30%
Ενδιάμεσοι σταθμοί υδροδοσίας: 2 (7ο χλμ. & 10ο χλμ.)

Οδηγίες πρόσβασης
O χώρος της εκκίνησης βρίσκεται αν ακολουθήσετε τον δρόμο που πηγαίνει από Βαρυμπόμπη για πρώην Βασιλικά Κτήματα – Κατσιμίδι – Ιπποκράτειο Πολιτεία. Περνώντας στα δεξιά τα πρωην βασιλικά κτήματα συνεχίζετε να ανεβαίνετε 600μ, μετά το φυλάκιο των φίλων του Δάσους (πέτρινο κτίσμα θα το δείτε στο αριστερό σας χέρι), στα αριστερά ξεκινάει ένας πολύ πλατύς χωματόδρομος, χώρος ο οποίος χρησιμεύει και για parking του αγώνα. Εκεί θα παρακάρετε το αυτοκίνητό σας καθώς καλό είναι να μην μπει μέσα στην δασική έκταση αλλά και να μην εμποδίσει την διαδρομή του τρεξίματος! 200μ πιο μέσα σε αυτόν τον χωματόδρομο βρίσκεται η πηγή “Μπαχούνια” και ο χώρος της εκκίνησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας πατήστε εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το site του αγώνα www.athensmountains.gr. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ ανά δρομέα (περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%). Όριο εγγραφών οι 250. Εγγραφές online ή με fax στο 2107660644 από Δευτέρα 13/9/2010 μέχρι και Τετάρτη 6/10/2010. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός των αθλητών θα είναι δυνατή η εγγραφή και το πρωί του αγώνα μεταξύ 07:45 και 08:30. Οι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ημέρα του αγώνα από το σημείο εκκίνησης μέχρι τις 08:40.

Παροχές
Αριθμός αθλητή
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Μετάλλιο τερματισμού
Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι αγώνα
Υδροδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά τον τερματισμό
Σνακς μετά τον τερματισμό
Κύπελα στους τρεις πρώτους άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες αλλά και στους τρεις πρώτους άντρες με έτος γέννησης 1969-1974 & 1975-μετά.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του αγώνα www.athensmountains.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες δρομείς φώτισαν την Αθήνα
Χιλιάδες δρομείς κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια του 2ου Energizer Night Run. Ήταν μία καταπληκτική βραδιά, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν τρέχοντας στην καρδιά της πόλης προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στα Παιδικά Χωριά SOS. Η συναυλία των Megavat ολοκλήρωσε την γιορτή αυτή που για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις με την αρτιότητα της διοργάνωσης και την φανταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Μεγάλη νίκη για τον Θεοδωρακάκο!
Ο Μαραθώνιος του Ολύμπου, ο πιο γνωστός αγώνας βουνού της χώρας μας έγινε την Κυριακή 30 Ιουνίου για 10η χρονιά στο μυθικό βουνό. Συνολικά συμμετείχαν 575 δρομείς ενώ μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος αφήνοντας για 18 περίπου λεπτά πίσω τον Ισπανό Χερνάντεζ, κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής. Έτσι η πρώτη θέση επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια σε ελληνικά χέρια. Στις γυναίκες, η Ζάνα Βοκούεβα διπλασίασε τις νίκες της με τις Ρεπσένκο και Ματθαίου να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
5ο Lycabettus Run
10-3-2019: Αγώνες ασφάλτου και trail στον Λυκαβηττό
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο