Αγώνας Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα

22-5-2016: Οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης παρουσίασαν τον «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα»

Share

Οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων – Μενεμένης παρουσίασαν στα ΜΜΕ της πόλης, τον «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.

Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στη Μονή Λαζαριστών και συγκεκριμένα στο Art Café Bar Λαζαριστές

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, τοποθετήθηκαν για τα θέματα των πρώην στρατοπέδων και κάλεσαν τα ΜΜΕ να στηρίξουν τον συγκεκριμένο Αγώνα, ενώ ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος από τα στελέχη των δύο Δήμων Μάγδα Ρουσσέτη, Ματθαίο Καϊσίδη, Αστέριο Γκούμα που μαζί με την Παρασκευή Ζάββα αποτελούν την οργανωτική ομάδα του Αγώνα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Στέφανος Διαμαντόπουλος από το Ράδιο Θεσσαλονίκη που στήριξε τον 1ο Αγώνα και θα επικοινωνήσει και τον Αγώνα Δρόμου του 2016 ενώ η συνέντευξη έκλεισε με ερωτήσεις των δημοσιογράφων στις οποίες απάντησαν οι διοργανωτές.

Ο «Αγώνας Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» συνδιοργανώνεται από τους δύο δήμους της δυτικής πλευράς της πόλης και από τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και περιλαμβάνει διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και αγώνες 5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Ημερομηνία έναρξης εγγραφών ορίζεται η Δευτέρα 4-4-2016

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την 18-05-2016.

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Λαλές, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Λαζαρίδης, Στέφανος Βάρφης και Δημήτρης Αθάνατος, ο εντεταλμένος για τη Δημοτική Αστυνομία Κώστας Στούπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Άκης Αράπογλου, ο Διευθυντής υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων Δήμου Παύλου Μελά Στάθης Αναστασιάδης και ο Προϊστάμενος Αθλητισμού Πολιτισμού Τριαντάφυλλος Κουρούκλας.

Οι διοργανωτές της παρουσίασης ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες του Art Café Bar Λαζαριστές και τα Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στη Νικόπολη και στην Πολίχνη που υποστήριξαν την παραπάνω εκδήλωση.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Οι Δήμοι  Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων –  Μενεμένης καλούν μαζικά τους πολίτες σε «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα»  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη φορά να πάρουν μέρος σε  Αγώνα με παρόμοιο συμβολισμό, καθώς το Μάιο του 2015 εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου και έστειλαν το μήνυμα για απόδοση και αξιοποίησή τους για τους πολίτες.

Ο «Αγώνας Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» συνδιοργανώνεται από τους δύο δήμους της δυτικής πλευράς της πόλης και με την υποστήριξη του  Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και περιλαμβάνει διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και αγώνες  5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ  που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Την επίσημη προκήρυξη του Αγώνα υπογράφουν:
ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας  και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και
ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης Δήμαρχος Παύλου Μελά,
ενώ στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν  τα στελέχη των δύο Δήμων:
Μάγδα Ρουσσέτη , Ματθαίος Καϊσίδης, Αστέριος Γκούμας, Παρασκευή Ζάββα, Γρηγόρης Ζαγόρας, Δημήτρης Ακριτίδης.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία των δύο Δήμων στα αρμόδια Τμήματα Αθλητισμού
Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα  Αθλητισμού – Πολιτισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, 2313 302-916, 960, 961
Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775, 2310 727775

Στοιχεία αγώνα

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων:
Κυριακή  22 Μαϊου 2016

Απόσταση: 10 χιλιομέτρων

Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ.

Αφετηρία: πρώην Στρατόπεδο  Μεγάλου Αλεξάνδρου (Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου)

Τερματισμός: πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

Διαδρομή: Αφετηρία Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – διαδρομή 1χλμ. εντός του στρατοπέδου – έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – πλατεία Επταλόφου – αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου – 28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – Λαγκαδά – είσοδος στον πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά –   διαδρομή 2χλμ. εντός του στρατοπέδου – έξοδος στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – διαδρομή 2 χλμ εντός αυτού – Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής: Μόνον ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους

Απόσταση: 5 χιλιομέτρων

Ώρα εκκίνησης: 11.30 π.μ.

Αφετηρία: πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά (Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας)

Τερματισμός: πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

Διαδρομή: Αφετηρία πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά – διαδρομή 1χλμ. εντός του στρατοπέδου – έξοδος στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – διαδρομή 2 χλμ εντός αυτού – Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής: Μόνον ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους καθώς και ανήλικοι γεννηθέντες πριν το έτος 2001 και αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή Κηδεμόνα.  

Απόσταση: 2 χιλιομέτρων & Δυναμικού Βαδίσματος 2χιλιομέτρων

Ώρα εκκίνησης: 11.40 π.μ.

Αφετηρία: πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά (Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας)

Τερματισμός: πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

Διαδρομή: Αφετηρία πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά – έξοδος στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας καθώς και  μαθητές – ριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή Κηδεμόνα.

5. Διακρίσεις – Έπαθλα

5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα

Θα δοθούν κύπελλα στους 1ους αθλητές, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

5.2 Ειδικές Βραβεύσεις

Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

ΑμεΑ // Μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή) // Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή απονομών που θα ακολουθήσει.

6. Δηλώσεις συμμετοχής – Εγγραφές
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική κατάσταση 

6.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
Ημερομηνία έναρξης εγγραφών ορίζεται η Δευτέρα 4-4-2016
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  μέχρι την 18-05-2016

6.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με on line εγγραφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected]
[email protected]

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στα fax
2313 302837 & 2310 725076

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
-Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Γραφείο Αθλητισμού 9.00πμ -14.00,  τηλ: 2310 725775
-Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Σταυρούπολη, Λαγκαδά 221,
3ος όροφος, Τμήμα Αθλητισμού  9.00πμ -14.00,  τηλ: 2313 302961, 960, 916
-Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2, Ισόγειο,
Τμήμα Αιτημάτων, τηλ: 2313 302363 08.00 – 14.00
-Πρώην Δημαρχείο Ευκαρπίας, Εθν. Αντίστασης 24, 2ος όροφος,
Τμήμα Αιτημάτων, 2313 502106 08.00 -14.00

δ. την ημέρα του αγώνα για περιορισμένο αριθμό ατόμων έως τις 10:00 πμ.

6.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
β. Ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα

7. Υγειονομική κάλυψη

Ασθενοφόρα και σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους  ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική  εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – αθλήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους.

8, 9, 10, 11, 12 Διάφορα

8.  Στην αφετηρία υπάρχει πρόβλεψη για φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού των αθλητών στον τερματισμό με ασφάλεια.

9.  Οι διοργανωτές δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης των αθλητών-τριών.

  1. Οι αγώνες θα γίνουν υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών. Θα προηγηθεί ζέσταμα και streching πριν τις εκκινήσεις και αποθεραπεία μετά τον τερματισμό.
  2. Οι αγώνες θα γίνουν με όποιες καιρικές συνθήκες.
  3. Η πρόσβαση στις αφετηρίες είναι εύκολη και με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά με αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56, 29 και για το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα δρομολόγια 20, 21».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Wings for Life World Run 2022
Το παγκόσμιο αθλητικό event έρχεται στις 8 Μαΐου
12ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο