Ο Μαραθώνιος της Δράμας

Ο Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος” με την υποστήριξη και χορηγία της Ομάδας “Ε” Ελλήνων διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμή της Μάχης του Μαραθώνα με τη συμπλήρωση φέτος 2.500 χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται με Μαραθώνιο δρόμο (53ος Μαραθώνιος Μακεδονίας, Φίλιπποι – Δράμα).

Share

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν τη Κυριακή 28 Μαρτίου είναι οι εξής:

α) Μαραθώνιος δρόμος τιμής Φίλιπποι – Δράμα (38,5 χλμ.

β) Δρόμος 21,3 χλμ. Φίλιπποι – Δράμα.

Οι δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στις δύο αθλητικές εκδηλώσεις συμπλήρωσαν ήδη τις 300 εγγραφές, γι αυτό και ο κύκλος των εγγραφών έχει πλέον ολοκληρωθεί. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν μετάλλιο.Οι νικητές όλων των κατηγοριών του Μαραθωνίου θα βραβευθούν με χρυσό κύπελλο.

Ο Μαραθώνιος της Μακεδονίας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδος “Ε” Ελλήνων, σε συνεργασία με τον φορέα της εκδήλωσης (τον Σύλλογο Μαραθωνίων Μακεδονίας), καθορίστηκε στην αυθεντική απόσταση των 38.500 μέτρων. Αυτή ήταν η απόσταση Μαραθώνα – Αθήνας την οποία έτρεξε ο Φειδιπίδης όπως επίσης και ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης το 1896 αλλά και οι Μαραθωνοδρόμοι στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1900 και του 1904. Η απόσταση του Μαραθωνίου άλλαξε από τους Άγγλους, οι οποίοι το 1908, για χάρη της βασίλισσάς τους (η οποία επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη διαδρομή απο τα ανάκτορα), καθιέρωσαν την απόσταση των 42.195 μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιξιάτικη γιορτή
Σε μια πραγματικά όμορφη διαδρομή που εκτεινόταν σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σ.Ε.Φ. και παρά τον καυτό μαγιάτικο ήλιο, περισσότεροι από 500 δρομείς κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος στον 1ο «Ποσειδώνιο» Ημιμαραθώνιο και τα πέντε υπόλοιπα αγωνίσματα του προγράμματος. Νικητές του αγώνα ο Θοδωρής Αναγνώστου και η Ανδριανή Δόμβρου.
Γιορτή στη λάσπη!
Με πολύ κέφι, μεγάλη συμμετοχή, μουσική και βέβαια πολύ λάσπη πραγματοποιήθηκε στην Ανάβυσσο το πρώτο MUD RUN. Στον αγώνα των 5 χλμ. συμμετείχαν περισσότεροι από 550 δρομείς με μεγάλους νικητές τον Ευγένιο Ζακυνθινό και την Ελένη Κλαπανάρα. Δώρα περίμεναν τους νικητές και ένα μεγάλο πάρτι με πολύ φαγητό και πολλά προϊόντα προσφορά των χορηγών του αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες χάρηκαν με την καρδιά τους αυτή την ξεχωριστή εμπειρία δίνοντα ραντεβού για του χρόνου. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
1ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»
28-2-2016: Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού στην μνήμη του Αθανάσιου Ακρίδα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο