Γιόρτασε τα γενέθλιά του τρέχοντας… μαραθώνιο στον κήπο του

Ο James Campbell συγκέντρωσε χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Share
Φωτο: JACOB KING/PA VIA AP

Έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο βρήκε ο James Campbell από τη Σκωτία, για να γιορτάσει τα 32α γενέθλιά του την περασμένη Τετάρτη 1 Απριλίου. Ο παλιός αθλητής του ακοντίου χρησιμοποίησε τον κήπο του (μήκους 6 μ.) για να τρέξει έναν Μαραθώνιο. Στόχος του να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Η ιδέα

Η γυναίκα του φίλου του Campbell, νοσοκόμα στο επάγγελμα, θα επέστρεφε στη δουλειά αυτές τις ημέρες μετά από την άδεια μητρότητας που είχε πάρει. Αυτό σε συνδυασμό με το να βάλει και αυτός το λιθαράκι του για να προσφέρει ότι μπορεί στους εργαζομένους της υγείας τον έκαναν να σκεφτεί τον παραπάνω τρόπο. Και τι καλύτερο να το κάνει με την ευκαιρία των γενεθλίων του, όπου δεν θα λάβει, αλλά θα δώσει δώρα.

Η πράξη

Ο Campbell το έκανε γνωστό μέσω του twitter δημιουργώντας το #6metregardenmarathon και ενημέρωσε ότι θα το έκανε πράξη όταν οι επαναδημοσίευση του έφτανε τις 10.000, όπως και έγινε και στην πραγματικότητα.

Έτσι το πρωί της περασμένης Τετάρτη ξεκίνησε αυτόν τον ξεχωριστό Μαραθώνιο, για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκε 5 ώρες (7000 πήγαινε-έλα εντός του κήπου του), ενώ εκατοντάδες κόσμου παρακολουθούσε μέσω του

https://www.justgiving.com/fundraising/james-campbell0104

Το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε έφτασε τις 27.351 λίρες, ενώ ο ίδιος σε μήνυμά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που του έδωσαν. Πρόσθεσε ακόμα τις ευχές του για να μείνουν όλοι ασφαλείς και υγιείς και διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει την επόμενη φορά που θα βαρεθεί τόσο που θα κάνει κάποια αντίστοιχη «βλακεία».

Παρακολουθήστε την προσπάθεια του James Campbell πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το... Δωδεκάθεο του Τρεξίματος
Από τη στήλη «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Το θαύμα
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Η πρώτη φορά
Ο κάτοχος του ρεκόρ της κλασικής διαδρομής, Νίκος Πολιάς, αφηγείται την πρώτη του συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 1993, που στέφθηκε με επιτυχία τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 2:28:12
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο