Ρεκόρ διαδρομής στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016

Δελτίο τύπου διοργάνωσης του Taygetos Challenge, του πρώτου σταθμού Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016

Share

«Μοναδικές στιγμές, έντονες συγκινήσεις, μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αλλά κι ένα ρεκόρ διαδρομής επιφύλασσε το φετινό «Taygetos Challenge by Salomon». Έχοντας σύμμαχό τους τον καλό καιρό και εκμεταλλευόμενοι την αργία της Παρασκευής, εκατοντάδες δρομείς, βρέθηκαν στην πανέμορφη Καρδαμύλη, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πρώτο σταθμό του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016 by Salomon.

Ο καλός καιρός, με το ελαφρύ βοριαδάκι, που επικρατούσε το Σάββατο και τη Κυριακή, ήταν σύμμαχος των αθλητών, που απήλαυσαν τη διαδρομή μέσα από τα γραφικά καλντερίμια της Καρδαμύλης και τις μοναδικής ομορφιάς πλαγιές του Ταΰγετου. Το ενδιαφέρον του δρομικού κοινού ήταν φέτος πιο έντονο από ποτέ, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 410, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι το «Taygetos Challenge by Salomon» κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά των αθλητών.

Η βροχή που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, ανέβασε τον πήχη της δυσκολίας στις διαδρομές της Κυριακής, καθώς το αγωνιστικό «τερέν» έγινε πιο γλιστερό, απαιτώντας μεγαλύτερη προσοχή από πλευράς αθλητών. Η φύση όμως και τα πανέμορφα τοπία, φρόντισαν να ανταμείψουν τους δρομείς για τον κόπο τους. Τα γλιστερά καλντερίμια έδωσαν σύντομα τη θέση τους σε «φουσκωμένα» ποτάμια, ενώ δεν έλειψαν οι  «τολμηροί» αθλητές, που αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους, έκαναν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά της Καρδαμύλης. Το γιορτινό σκηνικό που είχε στηθεί, ολοκληρώθηκε από το ζεστό χειροκρότημα των εκδρομέων του τριημέρου, που έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των αθλητών!

Στο αγωνιστικό σκέλος και στον αγώνα του Πρωταθλήματος, ο Φάνης Αρκουμάνης της Tecnica Hellas με χρόνο 3:54:01, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στη Μαραθώνια διαδρομή, συνολικής απόστασης 37 χιλιομέτρων με 2.150 μέτρα θετικής υψομετρικής. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas με χρόνο 4:01:00 και τρίτος ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος της Odlo-LaSportiva με χρόνο 4:02:56.
Στις γυναίκες, η Γλυκερία Τζιατζιά της Salomon Hellas, πρώτευσε στη μαραθώνια διαδρομή, πραγματοποιώντας μάλιστα και νέο ρεκόρ διαδρομής με 4:07:25, τερματίζοντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης! Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Δήμητρα Μπίκα αθλήτρια των myathlete-Dynafit με χρόνο 4:32:34 και τρίτη η Μαρία Μάλαϊ της myathlete με 4:48:07.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ο επόμενος σταθμός του Skyrunner Series 2016 by Salomon συνεχίζεται στις 24 Απριλίου με τον δεύτερο κατά σειρά αγώνα στο «Μονοπάτι Παρνασσού».

Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016 η εταιρεία ένδυσης, υπόδυσης και αθλητικού εξοπλισμού Salomon  www.facebook.com/salomonhellas
Χρυσοί Χορηγοί του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2016 by Salomon είναι:
– Το εργομετρικό κέντρο myathlete (Νίκος Δημητριάδης, 697 437 2004 – 2109690096 www.myathlete.gr –  www.facebook.com/myathlete.gr
– Η εταιρεία αθλητικών ρολογιών Suunto www.facebook.com/Suunto.Greece

Υποστηρικτές
– Το κέντρο κρυοθεραπείας και αποκατάστασης Cryosauna Studio (Κώστας Γκώγκος, 2130243502)  www.cryosaunastudio.grwww.facebook.com/Cryosaunastudio
– Το κέντρο φροντίδας ποδιών Vimaplus (Νίκος Παγούνας, 2106202813 – 2114026562)  www.vimaplus.grwww.facebook.com/Vimaplus

Χορηγοί Επικοινωνίας
Zougla.gr
Coremag.gr
Runnermagazine.gr / Runner Magazine

Για περισσότερες πληροφορίες στα:
facebook: https://www.facebook.com/skyrunninghellas
Enjoy More Sky: www.skyrunner.gr»

Photo Credits: Cryosauna Studio

[!%ARTICLE_MODULE_ID:662:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο