Ρεκόρ Ευρώπης από τον 17χρονο Axel Vang Christensen

Αυτή τη φορά στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια

Share

Νέο ρεκόρ από τον Axel Vang Christensen

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο “φαινόμενο” Axel Vang Christensen, τον 17χρονο Δανό που σημειώνει απίθανες επιδόσεις και ρεκόρ στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Ο Christensen ακολουθεί από μικρός ένα ιδιαίτερο προπονητικό μοντέλο που πλέον χαρακτηρίζει τις σκανδιναβικές χώρες και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα φαίνεται να είναι εντυπωσιακά.

Νέο ρεκόρ στα φυσικά εμπόδια

Ο γεννημένος στις 30 Ιουλίου του 2004 Δανός, έχει προλάβει να τρέξει τα 5.000μ. σε 13:44.52, τα 3.000μ. σε 7:59.30 που είναι καλύτερες επιδόσεις από αυτές του Jacob Ingebrigtsen στην αντίστοιχη ηλικία.

Και αυτό το καλοκαίρι ο νεαρός Δανός ξαναχτύπησε αφού την Τετάρτη 8 Ιουνίου έτρεξε σε αγώνα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας τα 3.000μ. στιπλ σε 8:29.12 πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ Ευρώπης για την κατηγορία Κ20.

Μάλιστα το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πριν από 46 χρόνια!

Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Jacob

Να σημειώσουμε βέβαια πως στην ίδια ηλικία ο Jacob – είναι αναπόφευκτο να μην τον συγκρίνουμε μαζί του – είχε τρέξει στο ίδιο αγώνισμα σε 8:26.81, ωστόσο, δεν αναγνωρίστηκε το ρεκόρ.

Μένει να δούμε φυσικά αν θα έχει την ίδια εξέλιξη με τον “μικρό” Ingebrigtsen που στα 21 του έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα (χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, ασημένιο σε Παγκόσμιο κλειστού, 6 χρυσά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού, κλειστού και ανωμάλου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης στο Μαραθώνιο της Ρόδου
Ο μεγάλος νικητής του Μαραθώνιου της Αθήνας Χαράλαμπος Πιτσώλης θα συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Ρόδου
Η συνέντευξη του Παναγιώτη Καραΐσκου στο SEGAS TV
«Θα κυνηγήσω την 5η νίκη και το ρεκόρ διαδρομής»
Συγκίνησε ο Alex Roca στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης
Ο δρομέας με 76% παράλυση τερμάτισε μόνος του Μαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο