Στιγμές έμπνευσης από το 2021 που φεύγει

Ιστορίες, πρόσωπα και στιγμές με ηχηρά μηνύματα από το 2021

Share

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να φύγει και το 2021. Μία ακόμα πολυτάραχη χρονιά με πολλές δυσκολίες για όλους.

Ακόμα, όμως και μία τέτοια χρονιά, έκρυβε ξεχωριστές δρομικές στιγμές που μας έδωσαν έμπνευση, μας έδωσαν κουράγιο και θάρρος να συνεχίσουμε.

Στιγμές, γεγονότα και πρόσωπα που ξεχώρισαν το 2021 και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Ας τα θυμηθούμε!

Οι ηρωΐδες της Βοστόνης – Η βοήθεια στον άλλο

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του φθινόπωρο. Και παρά τις όποιες αλλαγές, είχε και πάλι την ξεχωριστή του αίγλη και λάμψη.

Ανάμεσα στις πολλές μικρές ιστορίες που κάθε χρόνο χαρίζει, φέτος ξεχωρίσαμε μία πραγματικά σπουδαία!

Ήταν όταν η  Luz Blakney κατέρρευσε λίγο πριν ολοκληρώσει τα 42,195μ. και τρεις άγνωστες της δρομείς την πήραν στα χέρια για μερικά μέτρα βοηθώντας την να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού!

Οι 4 ηρωίδες της Βοστόνης

Η Ολυμπιονίκης που δεν “κόλλησε” με την κοιλιά της – Η αγάπη για τον εαυτό μας

H Faith Kipyegon εντυπωσίασε με τη νίκη και τη σπουδαία επίδοση που πέτυχε στον τελικό των 1.500μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας μην σταθούμε, όμως, μόνο σε αυτό!

Η 27χρονη λίγους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της έτρεξε στους αγώνες με την “κοιλιά έξω” παρά το γεγονός ότι τα σημάδια της γέννας ήταν ακόμα εμφανή χωρίς να… κολλήσει και έστειλε ένα μήνυμα που πολλοί εκτίμησαν και αναγνώρισαν!

Οι δύο δρομείς που έτρεξαν σαν… ένα! – Η συνεργασία

Ο Νάσος Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη, συγκλόνισαν τη χώρα μας και όχι μόνο, όταν κέρδισαν το Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Τ11.

Το πάθος τους, η αγαστή συνεργασία τους και η κοινή προσπάθεια που έκαναν έδωσαν ένα ξεχωριστό μάθημα σε όλους μας, ενώ οι εικόνες των πανηγυρισμών τους σίγουρα έχουν χαραχθεί στις μνήμες μας!

Ο άθλος της Flanagan – Η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε

Μπορεί να έχει σταματήσει τον “πρωταθλητισμό” και πλέον να ασχολείται με την προπονητική, όμως η Shalane Flanagan αγαπά ακόμα πολύ το τρέξιμο.

Και το απέδειξε όταν μέσα σε 42 μέρες έτρεξε και στους 6 Major Marathons πετυχαίνοντας μάλιστα επιδόσεις πολύ κάτω από τις τρεις ώρες!

Η 41χρονη Αμερικανίδα έτρεξε με σύνεση και πρόγραμμα και πέτυχε το στόχο της, απόλαυσε όλη τη διαδρομή και μας έδειξε πως η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι σίγουρα το μυστικό!

H Shalane Flanagan

Η δρομέας που προσαρμόστηκε – Η προσαρμοστικότητα

Η Francine Niyosanba όταν έμαθε ότι δεν μπορεί να αγωνίζεται στα αγαπημένα της 800μ. δεν το έβαλε κάτω. Έκανε μία αναπροσαρμογή των στόχων της και ανέβηκε αποστάσεις.

Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε αφού κατάφερε να μπει στις κορυφαίες στον κόσμο στα 3.000 και 5.000μ. και να απολαύσει διακρίσεις κι επιτυχίες!

Κι ακόμα…

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες από γρήγορους και λιγότερο… γρήγορους δρομείς, από δρομείς που έτρεξαν σε αγώνες, από αυτούς που δεν έτρεξαν, που ξεπέρασαν προσωπικές δυσκολίες, προβλήματα και εμπόδια.

Γιατί σίγουρα κάθε δρομέας θα χρειαστεί πολλές φορές να υπερνικήσει πράγματα και καταστάσεις στο δρόμο του.

Όμως, τελικά, ίσως να είναι αυτό που μετράει!

Ας ελπίσουμε το 2022 να πάνε όλα καλύτερα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο