Ακάθεκτη η Shalane Flanagan – 2:35:14 στο Oregon!

Κοντά στο στόχο της η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος

Share
H Shalane Flanagan συνεχίζει ακάθεκτη

2:35:14 στον πέμπτο “σταθμό”

Πάει για το απίστευτο η Shalane Flanagan. Η 40χρονη Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος ξεκίνησε πριν από λιγότερο από έναν μήνα την προσπάθειά να τρέξει σε 6 Major Marathons μέσα σε 42 μέρες.

Μάλιστα, σαν δεύτερο στόχο είχε να τερματίσει σε όλους κάτω από τις 3 ώρες.

5 στα 5 κι έμεινε μόνο ένας

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου κατάφερε να φτάσει με επιτυχία στο προτελευταίο της σταθμό. Έτρεξε στην περιοχή της, στο Portland του Oregon των ΗΠΑ, “εικονικά” στον Μαραθώνιο του Τόκιο τερματίζοντας σε 2:35:14.

Η προσπάθεια αυτή έγινε σε μία κυκλική και σχετικά επίπεδη διαδρομή μήκους 18χλμ. περίπου. Ο αγώνας αυτός έγινε σε virtual μορφή καθώς ο Μαραθώνιος του Τόκιο δεν θα πραγματοποιηθεί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Major Marathons.

Η ίδια φοβόταν ότι αυτός θα ήταν και ο πιο δύσκολος από τους έξι. Η απουσία του κόσμου και της “ενέργειας” μίας διοργάνωσης θεωρούσε ότι θα την στοίχιζε.

Ωστόσο, η Flanagan έδειξε την “κλάση” της τρέχοντας τον δεύτερο πιο γρήγορο, έως τώρα, Μαραθώνιο από τους 5.

Η πορεία έως τώρα

Θυμίζουμε πως η 40χρονη Αμερικανίδα ξεκίνησε δυναμικά στις 26 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και τον BMW Berlin Marathon με 2:38:32.

Συνέχισε στις 3 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα αργότερα, στο Λονδίνο και τον Virgin Money London Marathon τερματίζοντας σε 2:35:04 που είναι και ο πιο γρήγορος έως τώρα.

Μία εβδομάδα πιο μετά έτρεξε σε 2:46:39 στο Σικάγο και τον Bank of America Chicago Marathon, ενώ την επόμενη ημέρα τερμάτισε σε 2:40:34 στην Βοστόνη, στο ομολογουμένως πιο δύσκολο εγχείρημα με το back to back Μαραθώνιο.

5 Mαραθώνιοι σε 23 μέρες

Στην πραγματικότητα αυτό που έχει κάνει η Shalane Flanagan είναι να τρέχει 5 Μαραθώνιους από 2:35:04 έως 2:46:39 μέσα σε 23 ημέρες!

Το μόνο που της έχει απομείνει είναι ο έκτος και τελευταίος Major, αυτός της Νέας Υόρκης την Κυριακή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου σε περίπου δύο εβδομάδες.

Κι όλοι περιμένουν, τώρα που θα καταφέρει να ξεκουραστεί λίγο περισσότερο, να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα! Άλλωστε η Νέα Υόρκη είναι η… αγαπημένη της καθώς το 2017 είχε κερδίσει τον αγώνα, ενώ έχει βγει μία φορά δεύτερη και μία τρίτη!

Δεν είναι τυχαία…

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Shalane Flanagan είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών με πολλές διακρίσεις σε Major Marathons, ολυμπιακό μετάλλιο στα 10.000μ. εντός στίβου το 2008 και πολύ δυνατά ατομικά ρεκόρ (30:22.22 και 2:21:14).

Το 2018 ανακοίνωσε την απόσυρσή της, ποτέ όμως δεν σταμάτησε να τρέχει! Και φαίνεται…

Δείτε το ποστ που έκανε στο Instagram

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο