Εκπλήξεις στον Boston Marathon 2021 – Συνεχίζει η Flanagan

Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης

Share

Ο ξακουστός Boston Marathon , για πολλούς ο πιο σπουδαίος αγώνας Μαραθώνιου στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα για το 2021 στην αμερικανική πόλη.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 δρομείς, ενώ αρκετοί ήταν και οι ελίτ. Η σπουδαία αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται από το 1897, το 2020 δεν είχε γίνει κι έτσι σήμερα ουσιαστικά επέστρεψε έπειτα από 910 ημέρες!

Εκπλήξεις στην κορυφή

Τις τελευταίες μέρες πριν τον αγώνα είχαν γίνει αρκετές αλλαγές στη λίστα συμμετεχόντων των ελίτ καθώς πολλοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν.

Ωστόσο, οι διοργανωτές φρόντισαν να τους αντικαταστήσουν και με το… παραπάνω.

Τελικά μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Benson Kipruto με 2:09:51- παλιός μας γνώριμος στην Ελλάδα – και η συμπατριώτισσά του Diane Kipyogei με 2:24:45 πραγματοποιώντας ουσιαστικά εκπλήξεις.

Φοβερό τελευταίο 5άρι ο Kipruto

Ο μεν Kipruto ανέβασε απότομα στροφές στο τελευταίο 5άρι που πήγε 14:06 (!) κι έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Lemi Berhanu από την Αιθιοπία σε 2:10:37. Τρίτος ήταν ο Jemal Yimer επίσης από την Αιθιοπία σε 2:10:38.

O Kipruto το 2016 είχε τερματίσει δεύτερος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με 2:13:24, ενώ την περασμένη άνοιξη είχε κερδίσει στον Μαραθώνιο της Πράγας με 2:10:16.

Δείτε τους πρώτους δέκα άνδρες

Δυνατή η Kipyogei στο δεύτερο μισό

Από την άλλη, και η Diane Kipyogei πήρε τη νίκη μετά από ένα πολύ δυνατό δεύτερο μισό σε 1:10:34 μετά το σχετικά αργό ξεκίνημα. Ωστόσο, σε όλο τον αγώνα η νεαρή Κενυάτισσα ήταν στην κορυφή της κούρσας.

Ακολούθησε η πολύπειρη Edna Kiplagat – και νικήτρια της διοργάνωσης το 2017 – στα 39 της με 2:25:09, ενώ τρίτη ήταν η Mary Ngugi σε 2:25:20.

Η νικήτρια ουσιαστικά ανέβασε ρυθμό μετά το πρώτο μισό κι έφτασε στη μεγαλύτερη της νίκη στην πρώτη της συμμετοχή σε Major Marathon. Παλαιότερα είχε κερδίσει τον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και κάποιες μικρότερες διοργανώσεις σε Ευρώπη και Ασία.

2:30:33 η Elaine Tabb Balouris

Στον αγώνα συμμετείχε και η ελληνικής καταγωγής Elaine Tabb Balouris στον πρώτο της Μαραθώνιο όπου τερμάτισε σε 2:30:33.

Μάλιστα η νεαρή δρομέας ήταν δεύτερη ανάμεσα στις Αμερικανίδες.

Αυτός βέβαια ήταν και ο τελευταίος αγώνας σαν επαγγελματίας αθλήτρια για την ελληνικής καταγωγής αθλήτρια.

Τον… χαβά της η Shalane Flanagan

Η Shalane Flanagan τερμάτισε και στον τέταρτο Major Marathon εδώ και τρεις εβδομάδες και μάλιστα σε πολύ καλό χρόνο, 2:40:34.

Μάλιστα, αυτό θεωρητικά ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειας της καθώς μόλις 24 ώρες πριν είχε τερματίσει τον προηγούμενο Major Marathon στο Σικάγο!

H 40χρονη Αμερικανίδα έχει ξεκινήσει τη διαδρομή αυτή από το Βερολίνο, συνέχισε στο Λονδίνο, πήγε στο Σικάγο και τώρα στην Βοστόνη.

Επόμενος αγώνας θα είναι σε virtual μορφή για το Τόκιο (που τελικά δεν θα γίνει), ενώ ο κύκλος των 6 major σε 42 ημέρες θα κλείσει στην Νέα Υόρκη.

Για την ώρα είναι εντός στόχου και με το παραπάνω αφού θα προσπαθούσε να τρέξει σε όλους κάτω από τις τρεις ώρες!

Οι χρόνοι της Shalane Flanagan έως τώρα

BMW Berlin Marathon 2:38:32
Virgin Money London Marathon 2:35:04
Bank of America Chicago Marathon 2:46:39
Boston Marathon 2:40:34

Ελληνικός τερματισμός

Από ελληνικής πλευράς είχαμε έναν επίσημο τερματισμό, αυτόν του Μάρκου Ιορδανόπουλου σε 4:34:55.

Παρών και ο κόσμος

Παρά τις συστάσεις διοργανωτών και δημοτικής αρχής ο κόσμος δεν έλειψε από τη διαδρομή. Αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν τους δρομείς για να τους επευφημήσουν και ζήσουν πάλι τις ξεχωριστές στιγμές του Boston Marathon.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο