Faith Kipyegon, η ολυμπιονίκης χωρίς κοιλιακούς “φέτες”

Share

Θα περίμενε κανείς πως μία ολυμπιονίκης, και μάλιστα χρυσή, όπως η Faith Kipyegon θα “έπρεπε” να έχει κοιλιακούς “φέτες” !

Να έχει δηλαδή μία απόλυτα γραμμωμένη κοιλιά χωρίς ίχνος λίπους.

Η 27χρονη Κενυάτισσα, ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα! Όχι, εντάξει, δεν έχει κοιλίτσα, και σίγουρα διατηρεί πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους. Παρόλα αυτά κέρδισε τα 1.500μ. πριν από λίγες μέρες στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κοιλιά της δεν ήταν “σκακιέρα”! Τα “τετραγωνάκια” του ορθού κοιλιακού δεν “φούσκωναν” από μέσα. Αντίθετα, είχε ένα “πλεόνασμα” δέρματος.

Βλέπετε, η Kipyegon το 2018, στα 24, της έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Τρία χρόνια αργότερα, τα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι ορατά στην κοιλιά της. Σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει σε μερικές γυναίκες. Η αιτία είναι πως το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή “τεντώνεται” αρκετά κατά τη διάρκεια της κύησης, και σε κάποιες περιπτώσεις, αργεί να επανέλθει και “σακουλιάζει”.

Ωστόσο, η δις χρυσή ολυμπιονίκης δεν “κόλλησε”. Δεν θέλησε να κρύψει την κοιλιά της και τα σημάδια της. Και πολύ καλά έκανε, αφού άλλωστε είναι η απόδειξη ότι έφερε στον κόσμο ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Η εικόνα της στον τερματισμό, μάλιστα, ενέπνευσε μία συμπατριώτισσά της γιατρό να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά, ενώ την πόσταρε στα Social Media δεχόμενη δεκάδες θετικά σχόλια.

Πηγή έμπνευσης χωρίς κοιλιακούς…

Η κίνησή της, όμως στην πραγματικότητα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Και πιθανόν ξεφεύγει από την κατηγορία “εγκυμοσύνη”.

Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους, ένα φιλικό “χτύπημα στην πλάτη” να μην φοβούνται να δείξουν το σώμα τους με όποιες “παρεκκλίσεις” κι αν έχει από τα σύγχρονα στερεότυπα.

Εσύ θέλεις κοιλιακούς “φέτες”;

Η επιστροφή στους αγώνες

Η Kipyegon έμεινε έγκυος το 2017, λίγο μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο. Τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης συνέχισε να προπονείται πιο χαλαρά με την παραίνεση του γιατρού της. Άκουγε, όμως και το σώμα της. Όποτε αισθανόταν κουρασμένη σταματούσε.

Μετά τον 5ο μήνα διέκοψε εντελώς τις προπονήσεις. Η αποχή συνεχίστηκε και τους πρώτους 8 μήνες μετά, συμπληρώνοντας ουσιαστικά έναν χρόνο αποχής που “απέδωσαν” εκτός από ένα γλυκύτατο μωράκι, και 8 παραπανίσια κιλά.

Ο Faith Kipyegon χρυσή το 2016 στο Ρίο

Η μητρότητα, το κίνητρο

Όπως έχει δηλώσει, η κόρη της, της άλλαξε τη ζωής. Της έδωσε νέο κίνητρο για να προπονείται πιο σκληρά και να προσπαθεί να πετύχει ακόμα περισσότερα.

Οι ισορροπίες είναι δύσκολες για μία μητέρα – πρωταθλήτρια, ωστόσο, με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων τα καταφέρνει. Βοήθησε βέβαια και η μικρή αφού ήταν πολύ ήσυχη και σπάνια την ξυπνούσε μέσα στη νύχτα.

Και τελικά επέστρεψε! Αρχικά, στα τέλη του 2019, ουσιαστικά έναν χρόνο και κάτι μετά τη γέννηση της μικρής Alyn, ήταν 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με νέο εθνικό ρεκόρ.

Το 2021 ντούμπλαρε τα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ολυμπιακό ρεκόρ με 3:53.11.

Τρέξιμο κι εγκυμοσύνη γίνεται;

H Kipyegon με τη μικρή Alyn

του Βασίλη Παπαϊωάννου,
Αρχισυντάκτη RUNNER Magazine
Γυμναστή, Προπονητή Δρόμων Αντοχής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο