Πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος στο Abu Dhabi + Οι Έλληνες

Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο του Abu Dhabi

Share
Από τον Μαραθώνιο του Abu Dhabi

Ekiru και Korir στον Μαραθώνιο του Abu Dhabi

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος του Abu Dhabi, ADNOC Abu Dhabi Marathon.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ο αγώνας έγινε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με αρκετή συμμετοχή.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Titus Ekiru με 2:06:13, ενώ δεύτερος ήταν ο Τανζανός Alphonce Simbu με 2:07:50, και τρίτος ο Reuben Kiprop Kipyego με 2:08:25.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Judith Korir με 2:22:30 επίσης από την Κένυα, ενώ η Eunice Chumba ήταν δεύτερη με 2:26:01 και τρίτη η Imaaculate Chemutai με 2:28:30.

Η διοργάνωση περιελάμβανε αγώνες πολλών αποστάσεων, 2,5, 5 και 10χλμ. καθώς και αγώνα σκυταλοδρομίας Μαραθωνίου.

Γενικά οι επιδόσεις δεν κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα παρά το υψηλό επίπεδο ορισμένων δρομέων. Μην ξεχνάμε, ο νικητής, Titus Ekiru την περασμένη άνοιξη είχε τρέξει 2:02:57 στον Μαραθώνιο του Μιλάνο!

Οι απαιτήσεις των διοργανωτών

Το Abu Dhabi είναι η μητρόπολη των ΗΑΕ και έχει σχεδόν 1εκ. κατοίκους, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη στον κόσμο.

Οι διοργανωτές του αγώνα για φέτος ζητούσαν από τους συμμετέχοντες άνω των 16 ετών να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και αρνητικό PCR τεστ των τελευταίων 96 ωρών.

Άξιο αναφοράς είναι πως υπάρχει και ηλικιακό “ταβάνι” στους συμμετέχοντες καθώς η συμμετοχή επιτρέπεται σε δρομείς έως και 70 ετών!

Οι Έλληνες

Ούτε από το κοσμποπολίτικο Abu Dhabi έλειψαν οι Έλληνες δρομείς.

Συγκεκριμένα είχαμε δύο τερματισμούς στον Μαραθώνιο με τους Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη (3:38:51) και Αλέξη Χατζηνικολάου (3:54:33),

7 τερματισμούς στα 10χλμ. (Αναστάσιος Χατζάκος, Δημήτριος Κατσίκης, Θεόφιλος Αλεβίζος, Jacob Μπικάκης, Νάντια Κανάν, Μανουέλα Στεφανίδη και Αμάντα Πραχάλη),

και 4 στα 5χλμ. (Γιώρος Μέξης, Χρήστος Χρήστου, Jason Βεργανελάκης και Αναστασία Βαχαβιόλου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες Έλληνες στον Μαραθώνιου του Βελιγραδίου
Όλοι οι χρόνοι σε όλα τα αγωνίσματα
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο