Μεγάλες επιδόσεις στο μίτινγκ του Τορούν

Εντυπωσιακός ο Giles στα 800μ., γρήγορες κούρσες, σε τρομερή κατάσταση η Παπαχρήστου

Share

Το μίτινγκ Copernicus Cup World Indoor Tour Gold στην πόλη Τορούν της Πολωνίας συγκέντρωσε τα βλέμματα των φίλων του στίβου το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για την πόλη που σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, επομένως ήταν μία ιδανική πρόβα τζενεράλε.

Αν και η συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδος είναι από τις πιο δύσκολες για τους γνωστούς λόγους, αρκετοί αθλητές σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις.

Ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές ήταν ο Βρετανός  Elliot Giles ο οποίος επικράτησε στα 800μ. με 1:43.63. Η επίδοση του αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από τον μεγάλο Wilson Kipketer από το 1997. Με αυτόν τον τρόπο ο 26χρονος έσπασε και το ρεκόρ Βρετανίας που κρατούσε ο μεγάλος αθλητής της δεκαετίας του ’80 και νυν πρόεδρος της World Athletics, Sebastian Coe.

O Giles, ο οποίος ήταν 4ος το 1998 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είχε ρεκόρ 1:44.56 από τον ανοιχτό στίβο!

Για τους φίλους της τεχνολογίας αξίζει να πούμε πως ο 26χρονος Giles φορούσε τα λεγόμενα “superspikes”, τα νέα μοντέλα με καρφιά που διαθέτουν τεχνολογία με έλασμα όμοια με τα μοντέλα της ασφάλτου

Οι Πολωνοί που πιθανόν στο συγκεκριμένο αγώνισμα περίμεναν τη νίκη από τον δικό τους σούπερσταρ του αγωνίσματος, Adam Kszczot, τελικά τον είδαν να καταλαμβάνει μόλις την 4η θέση με 1:45.22!

Εντυπωσιακή ήταν και η 19χρονη (!) Lemlem Hailu στα 3.000μ. η οποία τερμάτισε σε 8:31.24, αφήνοντας μάλιστα δεύτερη την Κενυάτισσα Beatrice Chepkoech με 8:31.72. Θυμίζουμε πριν λίγες μέρες Beatrice Chepkoech είχε πετύχει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ. στην άσφαλτο. Στην ίδια κούρσα ξεκίνησε και η Genzebe Dibaba, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, ωστόσο, εγκατέλειψε δείχνοντας να έχει κάποιες ενοχλήσεις.

Μία ακόμα αθλήτρια από την Αιθιοπία, η Habitam Alemu, ήταν η νικήτρια στα 800μ. των γυναικών με 1:58.19

Τέλος, στα 1.500μ. των ανδρών ο νεαρός Αιθίοπας Selemon Barega ήταν ο νικητής με 3:32.97, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του, κερδίζοντας μάλιστα τον Marcin Lewandowski.

Στο ίδιο μίτινγκ η Βούλα Παπαχρήστου ήταν εντυπωσιακή και με άλμα στα 14.60μ. πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο στο τριπλούν αλλά και νέο ατομικό ρεκόρ.

Δείτε εδώ όλο το μίτινγκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο