Τα “έσπασαν” και πάλι στο Μονακό

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες – Γρήγορος ο Cheptegei

Share

Σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο πριγκιπάτο του Μονακό ο αγώνας Monaco Run – 5km Herculis.

Ήταν ένας αγώνας 5χλμ. στην άσφαλτο αποκλειστικά για ελίτ με σπουδαία ονόματα στην παραλιακή ζώνη του Μονακό.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Beatrice Chepkoech, η οποία πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ. στην άσφαλτο με 14:43. Η Κενυάτισσα, η οποία τα έδωσε όλα, πέτυχε την ίδια ακριβώς επίδοση με την Sifan Hassan το 2019 που αποτελούσε Παγκόσμιο ρεκόρ, τρέχοντας με τους άνδρες ουσιαστικά αφού άφησε πίσω της για πολλά μέτρα τις υπόλοιπες. Ωστόσο, στη συνέχεια ο χρόνος της διορθώθηκε και δόθηκε το 14:43 που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Η Beatrice Chepkoech θυμίζουμε πως είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια με 8:44.32, ρεκόρ που είχε πετύχει στο Στάδιο Λουί Ντε του Μονακό!

Ακολούθησε η αφρικανικής καταγωγής Σουηδέζα Meraf Bahta με 15:46 και η Γαλλίδα Alice Finot με 15:52.

Στους άνδρες, ο Joshua Cheptegei έφτασε σε μία ακόμα νίκη – το πριγκιπάτο του πάει πολύ – με 13:14. Πέρυσι, στην ίδια διοργάνωση θυμίζουμε πως έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ με 12:51, ενώ τον περασμένο Αύγουστο σημείωσε και πάλι στο Μονακό, μέσα στο Στάδιο όμως, Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ.

Οι αγώνες είχαν έντονο συναγωνισμό, ιδιαίτερα στους άνδρες, με τον Cheptegei να ξεφεύγει στο τέλος για να φτάσει στη νίκη. Οι έξι πρώτοι τερμάτισαν κάτω από 13:30, ενώ δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Bethwel Birgen με 13:15 και τρίτος ο συμπατριώτης του David Kiplagat με 13:16.

Δείτε εδώ το Monaco Run

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο