Νταμπλ για Δημητράκη και Μαρινάκου

Καλές επιδόσεις στο ΣΕΦ – Πρωταγωνιστές και πάλι ο Ανδρέας Δημητράκης και η Αναστασία Μαρινάκου

Share
Φωτο: EUROKINISSI

Δύο νταμπλ ήταν αυτά που ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ανδρέας Δημητράκης και η Αναστασία Μαρινάκου, και οι δύο αθλητές του Σταύρου Καρρέ, επικράτησαν τόσο στα 1.500μ. όσο και στα 3.000μ. και μάλιστα με σχετική άνεση.

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Δημητράκης έκανε όπως συνηθίζει μία σόλο κούρσα για να φτάσει σε μία ακόμα νίκη σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα με 3:45.62 επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Χρήστος Παπούλιας σε 3:54.86 σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο με τον 18χρονο και ανερχόμενο Πέτρο Παπαϊωάννου που ήταν τρίτος (οι θέσεις κρίθηκαν στα χιλιοστά).

Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες η Μαρινάκου δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4:24.33 με τη δεύτερη αθλήτρια, την Άρτεμις Μόκκα να τερματίζει πολύ πίσω σε 4:45.87 και την Μιχαέλα Φιάσκα να είναι τρίτη σε 4:49.53.

Στα 3.000μ. τώρα, στους άνδρες, ο Δημητράκης μετά από μία ωραία κούρσα όπου στο μεγαλύτερο κομμάτι οδηγούσε ο Μάριος Αναγνώστου ανέβασε στροφές στο τέλος για να τερματίσει και πάλι πρώτος σε 8:03.99 και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Αναγνώστου ακολούθησε σε 8:05.73 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν ο 18χρονος Παναγιώτης Πετρουλάκης συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με 8:22.14. Μάλιστα, ο νεαρός αθλητής του Ιλισού έπιασε το όριο για το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στον ανοιχτό στίβο.

Αυτό ήταν το 6ο νταμπλ για τον Ανδρέα Δημητράκη στον κλειστό στίβο.

Μία μέρα μετά, στον αγώνα Monaco Run η Beatrice Chepkoech, πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ. στην άσφαλτο με 14:43. Δείτε περισσότερα για τον αγώνα πατώντας εδώ.

Στις γυναίκες, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία έκανε μία κούρσα για να ξεμουδιάσει οδήγησε για το μεγαλύτερο διάστημα, ωστόσο, η Μαρινάκου στα τελευταία 400μ. ήταν φανερά πιο δυνατή κι έφτασε στη νίκη με 9:26.12.

Η Πριβιλέτζιο ακολούθησε με αρκετά καλή επίδοση, 9:29.92, ενώ τρίτη με σπουδαίο ατομικό ρεκόρ, 9:47.97 ήταν η 18χρονη Ιωάννα Πασπαλιάρη, αθλήτρια του Γιώργου Ζώρζου (όπως και ο Πετρουλάκης), η οποία έπιασε και αυτή το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στις παραπάνω κούρσες συμμετείχαν μόλις 8 αθλητές, λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες οι οποίοι έγιναν κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο, αποτέλεσαν μία εξαιρετική αγωνιστική ευκαιρία για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν για την περίοδο που διανύουμε.

Στα 800μ. είχαμε την επικράτηση του Χρήστου Κοτίτσα με 1:49.68 και της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου με 2:06.76. Η επίδοση του Κοτίτσα δεν είναι μακριά από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ήδη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους τόσο η Κων/να Γιαννοπούλου όσο και ο Ανδρέας Δημητράκης (1.500μ.)

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε πως στους αγώνες είχαμε ακόμα ένα νταμπλ, από την Ειρήνη Βασιλείου σε 400μ. και 200μ. όπου τερμάτισε σε πολύ καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα την Παρασκευή τερμάτισε σε 53.34 στα 400μ. και το Σάββατο σε 23.53 στα 200μ. για να προσθέσει δύο ακόμα χρυσά μετάλλια στην πλούσια συλλογή της.

Όλοι οι πρωταθλητές του διημέρου θα έχουν μία ακόμα αγωνιστική ευκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Στα υπόλοιπα δρομικά αγωνίσματα ξεχώρισαν το μεγάλο ρεκόρ της Ραφαέλας Σπανουδάκη στα 60μ. με 7.23, οι τρεις πρώτες των 3.000μ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Παπαδοπούλου Χριστίνα και Κυριακή Φιλτισάκου για τις πολύ καλές επιδόσεις, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος με 21.69 στα 200μ., ο Κώστας Δουβαλίδης που πέτυχε με 7.68 τη δέκατη νίκη του στα 60μ. με εμπόδια σε Πανελλήνιο Πρωταθλήματα, ο Μίλτος Τεντόγλου που έκανε 8 μ. στο μήκος κ.ά.

Τέλος, εντυπωσιακό ήταν το άλμα επί κοντώ των γυναικών με την Ελένη Πόλακ να κερδίζει με 4.71μ. (όριο για Ολυμπιακούς) και την Κατερίνα Στεφανίδη να ακολουθεί με 4.61μ.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο