Έτρεξε 100χλμ. στον διάδρομο για καλό σκοπό

Ο Σπύρος Λογοθέτης συγκέντρωσε χρήματα για λογαριασμό του Αρκτούρου

Share

O Σπύρος Λογοθέτης έβαλε στόχο να τρέξει 100χλμ. στον διάδρομο και τα κατάφερε! Με τον τρόπο αυτό θέλησε να παρακινήσει δρομείς, φίλους και αγνώστους να στηρίξουν οικονομικά το έργο του Αρκτούρου.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, λοιπόν, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ανέβηκε στο διάδρομο και ξεκίνησε το “The 100k Treadmill Challenge” και κατάφερε να το ολοκληρώσει συγκεντρώνοντας αρκετά χρήματα για τον Αρκτούρο – περισσότερα από αυτά που αρχικά σχεδίαζε.

Η προσπάθειά του αυτή διήρκησε λίγο παραπάνω από 10 ώρες.

Μιλήσαμε με τον Σπύρο λίγες ώρες μετά την προσπάθειά του και μας είπε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το project, χωρίς τραυματισμούς και παραμένω σε καλή κατάσταση. Επίσης, είμαι πολύ συγκινημένος που πέτυχα τον στόχο μου και τον ξεπεράσαμε κατά πολύ καθώς και με την στήριξη του κόσμου, την ενέργεια που μου δώσανε αλλά και την αγάπη τους. Δεν θα μπορούσα να νιώσω καλύτερα την ημέρα της γιορτής μου. Έκανα αυτό που αγαπώ περισσότερο (να τρέχω) για έναν καλό σκοπό. Σας ευχαριστώ λοιπόν πολύ όλους για το δώρο που μου κάνατε αυτή τη μέρα.”

Διαβάστε το μήνυμα του Σπύρου (πριν την προσπάθεια):

Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την στήριξη σε αυτό το πρότζεκτ και στην συνέχεια να σας συστηθώ σε όσους δεν με γνωρίζετε. Ονομάζομαι Σπύρος Λογοθέτης, είμαι 26 χρονών, είμαι επαγγελματίας αθλητής της ομάδας MERRELL και κατάγομαι από το Αγκίστρι. Από το 2011 έως το 2017 πέρασα τα χρόνια μου στην Αγγλία όπου πραγματοποίησα τις σπουδές μου πάνω στο κομμάτι του αθλητισμού και της αθλητικής διατροφής. Προς το τέλος των σπουδών μου ξεκίνησα να τρέχω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για την υγεία μου καθώς είχα αρκετά παραπανίσια κιλά που έπρεπε να φύγουν. Το τρέξιμο για εμένα σημαίνει χαρά, ευτυχία, έκφραση συναισθημάτων και τρόπος επικοινωνίας. Αποφάσισα λοιπόν μέσα από αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα δηλαδή να τρέχω να προσφέρω στον κόσμο την στήριξη μου. Πέρυσι έτρεξα 261 χιλιόμετρα στην δυτική Σαχάρα για να στηρίξω το ίδρυμα “HOPE FOR CHILDREN” όπου κατάφερα να μαζέψω το υπέρογκο ποσό των 10.000 ευρώ και να εξασφαλίσω την σίτιση και ιατρική περίθαλψη για 175 παιδιά για έναν ολόκληρο χρόνο. Φέτος, στηρίζω τον Αρκτούρο γιατί εκεί με πάει η καρδιά και το ένστικτο μου. Διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες.

 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με κύριο στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν και αυτός ένα από τα θύματα της υγειονομικής κρίσης απο την πανδημία του COVID-19, καθώς το γενικό lockdown στην χώρα μας τον ανάγκασε να κλείσει το περιβαλλοντικό κέντρο και να μην δέχεται επισκέπτες που είναι και ο βασικός τρόπος ο οποίος επιβιώνει οικονομικά.  Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτήν την στιγμή φιλοξενεί 23 αρκούδες, 13 λύκους, 1 ελάφι και 25 Ελληνικούς ποιμενικούς. Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα έξοδα για την κάλυψη κτηνιατρικών και διατροφικών αναγκών ανέρχονται στα 12.000€/μήνα, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων, τα πάγια, ή την αμοιβή των συνεργατών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον πλανήτη και μετά την έκκληση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για βοήθεια δεν άντεξα στην σκέψη ότι αυτά τα ζώα είναι αβοήθητα και υποφέρουν  και να μην βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα να σας παρουσιάσω το νέο μου πρότζεκτ όπου θα επιχειρήσω να γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα τρέξει 100 συνεχόμενα χιλιόμετρα σε διάδρομο με κύριο στόχο την συγκέντρωση 1000€ (και γιατί οχι να το ξεπεράσουμε) για την ενίσχυση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Το εγχείρημα θα λάβει χώρα την ημέρα της γιορτής μου, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 στην κλινική AOC – XPC (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 40-42). Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση μέσω Live Streaming καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος όπου οι θεατές θα μπορούν να στέλνουν τα μηνύματα τους.

Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 1000€ σημαίνει ότι έχουν εξασφαλίσει την προστασία και σίτιση για 5 αρκούδες ή 5 λύκους ή 10 ποιμενικούς για έναν ολόκληρο χρόνο.

*Σημείωση 1: Το εγχείρημα αυτό ουδέποτε έχει σχέση με κάποιο πανελλήνιο ρεκόρ.

*Σημείωση 2: Ως διοργανωτής του εγχειρήματος θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν έχω καμία ανάμιξη με τα χρήματα και κάθε δωρεά θα γίνεται απευθείας στα ταμεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της σελίδας Give and Fund.

Νωρίτερα σήμερα, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο φίλος και υπεραθλητής Σπύρος Λογοθέτης κατάφερε να πετύχει το στόχο που είχε θέσει για καλό σκοπό. Να τρέξει δηλαδή 100 συνεχόμενα χιλιόμετρα πάνω σε ηλεκτρικό διάδρομο, παρακινώντας την ίδια στιγμή τους συνανθρώπους του να στηρίξουν οικονομικά το πολύ σημαντικό έργο του “Αρκτούρου” (https://www.giveandfund.com/…/100km-Treadmill-4-Arcturos), ενώ την ίδια στιγμή το εγχείρημά του προβάλλονταν διαδικτυακά μέσω live streaming!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο