Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο Bekele vs Kipchoge

Τελευταία νέα από τη μεγάλη μάχη στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Share

Οι μεγάλοι αγώνες δρόμου έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί – τουλάχιστον οι περισσότεροι – κι έτσι το μόνο που μας έχει μείνει είναι ο Virgin Money London Marathon και η μεγάλη μονομαχία Bekele vs Kipchoge.

Το μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και το περιβόητο St James Park στην καρδιά του Λονδίνου.

Ένας σημαντικός λόγος που έχει ανεβάσει τις προσδοκίες για μεγάλες επιδόσεις, πέρα από τον προφανή δηλαδή τις ατομικές επιδόσεις των δύο κορυφαίων συμμετεχόντων, είναι και η επίπεδη διαδρομή.

Θυμίζουμε ο αγώνας δεν θα ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή του Virgin Money London Marathon, αλλά θα γίνει σε μία κυκλική διαδρομή 2,15χλμ. Συγκεκριμένα, οι δρομείς θα πρέπει να εκτελέσουν 19 στροφές (η κάθε στροφή έχει μόλις 2μ. θετική υψομετρική διαφορά), ενώ τα 1.345 που θα τους απομείνουν θα τα τρέξουν προς τον κλασικό σημείου τερματισμού στο The Mall.

Δείτε εδώ το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Και οι δύο δρομείς έχουν δηλώσει έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση, αλλά και τα νέα δεδομένα. Άλλωστε και οι δύο προέρχονται από τον στίβο όπου έχουν τρέξει πολλές περισσότερες από 19 στροφές σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Οι δύο κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι δηλώνουν καλοί φίλοι – και είναι – όμως ο αγώνας θα είναι δυνατός, όπως δήλωσε ο Kipchoge.

Να πούμε ακόμα πως ο Kipchoge έχει περάσει το τεστ για COVID -19, το οποίο βγήκε αρνητικό και ταξίδεψε ήδη για το Λονδίνο, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Kenenise Bekele.

Τα περάσματα
Το πλάνο για τον αγώνα περιλαμβάνει πέρασμα Ημιμαραθώνιου κοντά στο 1:00:45 έως 1:01:00, επίδοση που οδηγεί σε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και για αυτό υπεύθυνοι θα είναι τρεις λαγοί, από την Κένυα αν έχει σημασία αυτό, που είναι βέβαια κορυφαίοι δρομείς, ο Noah Kipkemboi, o Victor Chumo και o Eric Kiptanui.

Χωρίς θεάτες
Στον αγώνα δεν θα υπάρχουν θεατές και όλα θα γίνουν εντός του Πάρκου, ενώ έξω από αυτό ο αγώνας δεν θα είναι σε κάποιο σημείο “ορατός”. Τέλος, η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:15 ώρα Ελλάδας ενώ η κούρσα των γυναικών θα ανοίξει τον χορό στις 09:15.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο