48ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε o αγώνας

Share

Ο 48ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά. Εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν στην ιστορική αυτή διοργάνωση, η οποία πλησιάζει τα 50 χρόνια ζωής, διατηρώντας αμείωτο το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και συμμετοχών.

Ο αγώνας αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του τρεξίματος, με συμμετοχές από όλες τις ηλικίες, στις τρεις αποστάσεις του προγράμματος. Η επίπεδη διαδρομή του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου αποτέλεσε ιδανικό πεδίο για τους αθλητές, οδηγώντας σε εξαιρετικές επιδόσεις και κάνοντας τον αγώνα μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Εντυπωσιακός Αγώνας 21,1 χλμ. και Νικητές

Ο συναγωνισμός στον αγώνα των 21,1 χλμ. ήταν έντονος, με τον Αλέξανδρο Καρύκα, τον Πρόδρομο Παρουτόγλου και τον Ηλία Κατερινόπουλο να προπορεύονται μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Αλέξανδρος Καρύκας αναδείχθηκε νικητής με χρόνο 1:17:08, ενώ η Δανάη Σκαλιστήρη κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 1:25:15.

Παράλληλοι Αγώνες 10 και 5 χλμ.

Στον αγώνα των 10 χλμ., ο Αθανάσιος Αδαμόπουλος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 38:12, ενώ η Ιωάννα Νεδέλκου αναδείχθηκε νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 41:38.

Στην απόσταση των 5 χλμ., ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με χρόνο 17:25, και η Ελισάβετ Τόκου κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 23:37.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Τιμητικές παρουσίες και Απονομές

Η διοργάνωση τίμησε με την παρουσία τους δύο σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και της τοπικής κοινωνίας. Ο Σπύρος Ζαγάρης, πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα και πρεσβευτής της Μαραθώνιας Φλόγας, έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. μαζί με την Πρόεδρο του Σ.Δ.Υ.Α., Ελένη Μπερτσάτου. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά, παρούσα στον ιστορικό αγώνα ήταν η Μαρία Πολύζου, πρώην πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Η Μαρία Πολύζου, αφού τερμάτισε τον αγώνα των 21 χλμ., ανέλαβε την τιμητική απονομή των βραβείων στους νικητές του αγώνα. Η παρουσία τους ενίσχυσε την αξία του αγώνα και ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού.

Δείτε το βίντεο του αγώνα και πώς θα κατεβάσετε τις φωτογραφίες σας

Ευχαριστίες στους Χορηγούς και Υποστηρικτές

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους τόσο στους δρομείς που έλαβαν μέρος, όσο και τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους και βέβαια τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο τους.

Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών. Τα εξαιρετικά δρομικά μοντέλα της New Balance προσφέρουν στους δρομείς άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

To Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό φρόντισε για την ενυδάτωση όλων των δρομέων κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στον τερματισμό, ενώ τους προσέφερε και γευστικά αναψυκτικά. 

Επιπλέον, η Bella Frutta/Orsero προσέφερε πολύτιμη και γευστική ενέργεια στους συμμετέχοντες στον τερματισμό του αγώνα με τις υψηλής διατροφικής αξίας μπανάνες, ώστε να αναπληρώσουν άμεσα τη χαμένη τους ενέργεια.

Η INTERAMERICAN συνέβαλε σημαντικά στην υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο. Σημαντική ήταν η συνεισφορά σε αυτό και του Σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, το RUNNER Magazine ως Χορηγός Επικοινωνίας συμβάλλει σταθερά στην προβολή του αγώνα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Ραντεβού για τον 49ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ.

Η διοργάνωση του αγώνα υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχισης αυτών των εκδηλώσεων που προάγουν τον αθλητισμό και ενισχύουν τη συλλογική προσπάθεια για έναν καλύτερο και υγιή τρόπο ζωής.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας και η MyRace, ανανεώνουν το ραντεβού τους με τη δρομική κοινότητα για τις 15 Φεβρουαρίου 2026 με τον 49ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.

Οργανωτική Επιτροπή 48ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ΑΠΣ Τελμησσός επίσημα καλεσμένος στον ΤUI Rhodes Marathon 2025
Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου
Salomon Mountain Cup 2025 – Πάρνηθα: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Χρυσός ο Μανόλο στο Ευρωπαϊκό κλειστού
Τα κατάφερε ο Εμμανουήλ Καραλής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο